(video) Premieră: BMW a lansat noul CE 04 – un scuter electric ce va putea fi comandat și în Moldova

După ce a fost arătat în calitate de concept în 2017 și ulterior în formatul unui prototip pre-serie în 2020, acum a devenit un produs de serie. Compania BMW Motorrad are plăcerea să introducă primul său scuter electric – CE 04 – care deschide un nou capitol în mobilitatea urbană cu două roți.

Modelul folosește cea mai recentă tehnologie de propulsie electrice a BMW Group și cele mai bune celule de baterie, unele care oferă, de asemenea, energie noului BMW iX.

https://www.youtube.com/watch?v=3VRmsR-SsRs

Caracteristici cheie:

 • Se propune în versiune cu până la 31 sau 42 CP (un singur motor electric cu magnet permanent montat în cadrul dintre baterie și roata din spate, utilizat într-o formă similară pe modelul 225xe Active Tourer, de exemplu), iar în combinație cu o baterie litiu-ion de 8.9 kWh oferă o autonomie de până la 100 și 130 de km respectiv.
 • Promite timpi foarte scurți de încărcare și tehnologie de încărcare bazată pe sistemul utilizat pe mașinile electrice BMW. De la o priză casnică, bateria goală se încarcă complet în 4:20 ore. Cu un încărcător de bord opțional de 6.9 kW (standard este de 2.3 kW) se încarcă complet într-o oră și 40 de minute (sau 20-80% în 45 de minute).
 • În funcție de piață, cablul standard de încărcare cu o capacitate de 2.3 kW vine standard cu BMW CE 04. Un cablu de încărcare Mode 3 este necesar pentru încărcarea rapidă de la Wallbox sau de la o stație publică de încărcare.
 • Poate face 0-50 km/h în doar 2.6 secunde. Viteza maximă este limitată la ambele versiuni la 120 km/h!
 • Promite stabilitate sporită la conducere datorită controlului alunecării prin reducerea cuplului trimis roții spate prin intermediul ASC (Automatic Stability Control). DTC (Dynamic Traction Control) este o opțiune.
 • Trei moduri de rulare (ECO, Rain și Road) sunt disponibile standard pentru o utilizare eficientă zi de zi. Un mod Dynamic este o opțiune. Pentru fiecare dintre moduri s-a dezvoltat un tip specific de recuperare a energiei.
 • Cadrul său principal este o construcție tubulară din oțel. Roata din față este controlată de o furcă telescopică cu diametrul tubului glisant de 35 mm. Comanda roții din spate constă dintr-un braț oscilant pe o singură față. În spate, suspensia și amortizarea sunt realizate de un arc controlat direct și complet acoperit. 
 • Noul BMW CE 04 este echipat cu anvelope de dimensiuni generoase: 120/70 R15 67H în față și 160/60 R15 56H în spate.
 • Dispune de un sistem de frânare performant cu ABS (în față cu două discuri, în spate cu unul). ABS Pro (controlează frânarea în viraje) este o opțiune.
 • Toate indicațiile vor fi afișate pe un ecran color TFT de 10.25 inci, cu navigație integrală și conectivitate extinsă standard. Pentru prima dată noul monitor face posibilă afișarea navigației în grupul de instrumente, motiv pentru care nu este nevoie de un afișaj suplimentar.
 • Toate corpurile de iluminat sunt pe bază de LED-uri. Dispune de fază lungă și scurtă. Un far Adaptive Headlight Pro care iluminează și curbele, dar și alte funcții luminoase, sunt opțiuni.
 • Dispune de compartimente de depozitare laterale și frontale. Compartimentul lateral pentru cască poate fi deschis/închis chiar dacă stai așezat pe scuter.
 • Mai dispune de un compartiment ventilat activ pentru depozitarea și încărcarea telefonului mobil printr-un port USB-C.
 • Designul exterior și schema-i de culori (cu inserții negre mate) este inspirată din viitor (noi am spune că unele linii amintesc de vehiculele din filmele Star Wars). Culoarea metalizată din imagini este numită Magellan Grey.
 • În mod evident, mai este valabilă o gamă extinsă de opțiuni și accesorii originale BMW Motorrad, precum și echipamente pentru rideri.

Contactat, dealerul BMW de la Chișinău ne-a comunicat că modelul va fi disponibil de comandat în țara noastră când va fi lansat în producție. În Germania costă de la 11.990 de euro cu TVA inclus și poate fi deja comandat.

https://www.youtube.com/watch?v=Jm_dhgLcKjQ

Evenimentul de prezentare în reluare:

https://www.youtube.com/watch?v=lNpB9ux3_Lc

Detalii și specificații tehnice complete:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise