(video) Toyota lansează noul sedan Crown – detalii și preț

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Toyota Motor Corporation a dezvăluit astăzi noul său model Crown Sedan în Japonia și începe să accepte comenzi imediat. Lansarea pe piață este planificată pentru 13 noiembrie.

Amintim că modelul Crown s-a transformat într-o familie de modele, iar acesta din imagini este succesorul direct al originalului care a existat doar în format sedan de-a lungul a 15 generații!

Caracteristici cheie:

  • Ampatamentul îi este de 3.000 mm față de cei 2.920 mm ai predecesorului și al noului Mirai, care sunt construite pe aceeași platformă TNGA-L. Pe alte fronturi măsoară 5.030 x 1.890 x 1.480 (cu acoperiș panoramic) mm. Pentru comparaţie, noul Mirai are 4.975 x 1.885 x 1.470 mm, iar în comparație cu precedesorul este cu 120 mm mai lung, cu 90 mm mai lat, cu 20 mm mai înalt şi cu 80 mm mai lung în ampatament. Capacitatea portbagajului îi este de 450 de litri. Garda la sol variază de la 130 la 135 de milimetri în funcție de versiune, iar greutatea proprie este de cel puțin 2.000 kg.
  • În conformitate cu intenția designerilor de a evita un sedan ortodox, a fost propusă o nouă valoare prin crearea unui sedan care reprezintă „noul formal”. Profitând de platforma cu tracțiune spate doar, proporțiile fluide de-a lungul orizontalei contribuie la un aspect elegant, nemaivăzut la sedanurile anterioare. Farurile sunt full LED adaptive și cu funcție de nivelare automată.
  • Arhitectura planșei de bord este evidențiată cu un panou mare din lemn care se extinde într-o linie continuă de la panoul de bord până la uși, dar și o consolă care pare să se ridice din panou. Rezultatul este un interior compus, dar spațios. Iluminarea ambientală în 64 de culori este coregrafiată în conformitate cu o estetică japoneză care încorporează spiritul omotenashi sau ospitalitatea. Cele două monitoare măsoară câte 12.3 inchi în diagonală.
  • Bancheta din spate e rabatabilă în proporție de 40:20:40. Doar locurile de la margini sunt reglabile electric, încălzite, ventilate și dotate cu o funcție de masaj. Un panou tactil este încorporat în cotiera dintre ele (spătarul locului central) pentru controlul diverselor funcții. Tot în spate mai există pentru ambii pasageri un suport pentru picioare reglabil în două etape, iar la ieșirea din automobil unghiul scaunului revine automat în poziția normală.
  • Șase culori sunt valabile pentru caroserie (+ un pachet Black opțional) și două teme de culori există la alegere pentru interior. Este valabilă o singură echipare de top – Z. Jantele din aluminiu pot măsura 19 sau 20 de inchi. Acoperișul panoramic dispune de un rulou electric. Sistemul audio este format din 14 difuzoare și un amplificator cu opt canale. Mai dispune de volan încălzit, soft close pentru toate ușile, head-up display color, oglindă retrovizoare digitală, purificator de aer Nanoe X, climatizare automată pe trei zone, un încărcător wireless practic vertical, etc.
  • Optimizarea setărilor de suspensie și controlul asupra forței de amortizare cu un standard sistem de suspensie adaptivă asigură că denivelările de pe suprafața drumului nu sunt transmise ocupanților. Ruliul și vibrațiile de pe drumurile accidentate sunt, de asemenea, minimizate.
  • Va exista cu una din două opțiuni de propulsie, ambele având o baterie litiu-ion după bancheta din spate:
    • FCEV – este utilizat același sistem de celule de combustie de înaltă performanță ca și pe noul Mirai. Sub capotă există un generator electrochimic (174 CP/330 Nm), iar roţile din spate sunt puse în mişcare de un electromotor cu 182 CP/300 Nm. Echipat cu trei rezervoare de hidrogen de înaltă presiune și celule de combustie, este posibil atingă o autonomie de până la 820 de kilometri, în timp ce realimentarea durează doar trei minute. Cuplul crește din momentul în care este apăsat acceleratorul, permițând creșterea lină a puterii, în timp ce liniștea și confortul de condus permise de un motor electric sunt de asemenea atinse.
      • Conectând o sursă de alimentare externă la mașină, se poate furniza energie cu putere mare unei case sau aparatelor electrice (doar modelul FCEV e capabil de asta).
    • HEV – Crown Sedan este primul model Toyota echipat cu un nou dezvoltat sistem hibrid de tip multi-stage, cu benzinar natural aspirat de 2.5 litri şi cu patru cilindri la bază (185 CP/225 Nm). Acesta din urmă, alături de două electromotoare combinate cu trepte de viteză (unul separat posterior cu 180 CP/300 Nm), realizează un cuplu de antrenare care acceptă accelerația din toate gamele de viteză. În acest sistem, puterea maximă a motorului este disponibilă de la aproximativ 43 km/h, comparativ cu 140 km/h cu sistemele existente. Turațiile motorului rămân scăzute la turații mari, permițând o funcționare silențioasă cu un consum redus de combustibil.
      • Transmisia include trei trepte planetare (acestea leagă motorul cu ardere internă, motorul electric și generatorul) și cea mai comună cutie automată cu patru trepte. Obținem drept rezultat 12 trepte fixe, deși sunt folosite doar zece. Această schemă a fost folosită pentru prima dată pe Lexus LC 500h din 2016. 
      • Puterea maximă a sistemului este de 245 CP.
  • Ambele motorizări permit alimentarea unor produse electrice prin două prize pentru accesorii (AC100V, 1500W) din interiorul vehiculului, nu numai când acesta funcționează, ci și atunci când este oprit.

Toyota vrea să comercializeze în Japonia câte 600 de unități lunar, cel puțin. Atelierul de tuning Modellista are pregătit deja un styling kit. Prețul modelului HEV este echivalentul a 45.800 de euro, iar al celui FCEV – echivalentul a 52.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise