(video) Premieră: Cel mai accesibil Porsche Taycan a devenit disponibil la nivel internaţional

Noul Porsche Taycan în versiunea sa de bază a ieşit din China, acolo unde a fost prezentat în vara lui 2020, devenind acum un model internaţional. Electromobilul poate fi deja comandat şi în Moldova, având un preţ de start de 79.900 de euro.

https://www.youtube.com/watch?v=CBQTRDsAQVQ

Caracteristici cheie:

  • Este al patrulea model după Taycan Turbo S, Taycan Turbo şi Taycan 4S.
  • Este oferit doar cu tracţiune spate.
  • Este oferit la alegere cu două unităţi de propulsie (un motor electric ce include şi o transmisie în două trepte). Prima este disponibilă în combinaţie cu bateria standard Performance, iar motorul său electric oferă 326 de cai putere nominală sau 408 CP în mod overboost cu Launch Control. A doua este disponibilă în combinaţie cu opţionala baterie Performance Plus – putere nominală de 380 de cai sau cu overboost şi Launch Control de până la 476 CP.
  • Bateria standard are o capacitate de 79.2 kWh şi ar trebui să asigure o autonomie de până la 431 de km în ciclu WLTP. Cea opţională este de 93.4 kWh şi poate oferi o autonomie de până la 484 de km.
  • Indiferent de baterie şi motor, Taycan-ul de bază accelerează de pe loc şi până la 100 de km/h în 5.4 secunde. Viteza sa maximă este, de asemenea, limitată la 230 km/h în ambele configurații. Diferenţa dintre versiuni este însă în puterea de încărcare a bateriei: cea standard se poate încărca cu până la 225 kWh, iar cea opţională cu până la 270 kW. Totuşi, ambele baterii pot fi încărcate de la 5 la 80% în doar 22.5 minute, iar cu energie necesară pentru a parcurge alţi 100 de kilometri este nevoie de aşteptat doar cinci minute.
  • Ca și în cazul celorlalte variante, echipamentele opționale includ un head-up display color și un încărcător de bord cu o capacitate de încărcare de până la 22 kW. Cu funcții la cerere (FoD), clienţii pot achiziționa diverse funcții suplimentare de confort sau asistență, după cum este necesar. Alternativ, le pot rezerva pentru o perioadă limitată. Acest lucru funcționează după livrarea vehiculului, precum și pentru configurația originală a mașinii sport. Activarea online înseamnă că nu este necesar să vizitați un dealer. În prezent, acest lucru este posibil pentru funcțiile Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), Power Steering Plus, Active Lane Keeping Assist și Porsche InnoDrive.
  • Fiind cel mai tânăr membru al familiei de modele, Taycan include, încă de la început, noile caracteristici introduse în celelalte versiuni. De exemplu, funcția Plug & Charge permite încărcarea și plățile convenabile fără a fi nevoie de carduri sau o aplicație: de îndată ce cablul de încărcare este conectat, Taycan stabilește o comunicație criptată cu stația de încărcare compatibilă Plug & Charge. Procesul de încărcare începe apoi automat. Plățile sunt, de asemenea, procesate automat.
  • Caracteristicile distinctive ale modelului Taycan includ jante Taycan Aero de 19 inci optimizate aerodinamic și etriere de frână anodizate negre. Șorțul frontal, pragurile laterale și difuzorul din spate în negru sunt aceleași ca şi cele de pe Taycan 4S. Farurile LED sunt o dotare standard.
  • Ca standard, acest Taycan de bază este dotat cu un interior parțial din piele, precum și scaune frontale comfort cu reglare electrică pe opt poziţii. Mașina are două compartimente pentru bagaje: 84 litri în față și până la 407 litri în spate. Taycan este, de asemenea, primul model Porsche disponibil cu un interior complet fără piele. Interioarele realizate din materiale reciclate subliniază conceptul durabil al automobilului sport electric.
  • Standard mai vine cu o suspensie pe arcuri de oţel, iar opţional cu una pneumatică adaptivă.
  • Taycan este echipat standard cu frâne monobloc cu șase pistoane din aluminiu în partea din față și frâne monobloc cu patru pistoane din aluminiu în spate. Discurile de frână ventilate intern au diametrul de 360 mm în față și 358 mm în spate. O altă opțiune sunt frânele Porsche Surface Coated Brake (PSCB) cu discuri cu diametru de 410 mm și 365 mm în față și în spate respectiv.

Modelul va fi disponibil la dealeri de la mijlocul lunii martie. Acesta poate fi comandat şi în ţara noastră chiar acum.

Vezi şi:

https://autoblog.md/foto-video-test-drive-porsche-taycan-turbo-cum-este-sa-l-conduci-prin-moldova/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/