(video) Premieră europeană: Jeep Renegade facelift – mai drăguţ, cu motoare noi şi la fel de capabil în off-road

Cel mai mic Jeep a suferit un facelift, iar acum este mai drăguț ca niciodată. Introdus în anul 2014, Jeep Renegade este diferit de cele mai multe 4×4-uri care poartă logoul celebru. Dezvoltat în comun de o echipă de specialişti italieni si americani, are la bază platforma Small Wide a FIAT, care sprijină și modelul FIAT 500L și este produs pentru Europa în Italia, la uzina Melfi SATA din Basilicata.

Acest SUV compact din segmentul B este şi primul model global a Jeep, fiind asamblat şi la uzina GAC ​​FCA din Guangzhou, China, și în Pernambuco, Brazilia, pentru piața sud-americană.

Jeep Renegade facelift a beneficiat acum de mai multe sisteme de protecţie şi asistenţă, dar şi un sistem infotainment actualizat. Există, de asemenea, o serie de motoare turbo noi pe benzină cu trei și patru cilindri. Primul are un volum de un litru şi produce 120 CP/190 Nm, iar al doilea este de 1.3 litri în două variaţii de putere: 150 CP sau 180 CP și cuplu de 270 Nm.

Motorul de bază este cuplat la o cutie manuală cu șase trepte, în timp ce modelul de 1.3 litri de 150 CP este echipat cu un DDCT (Dual Dry Clutch Transmission). Ambele sunt tracțiune pe față. Motorul de 1.3 litri cu 180 CP este echipat cu o cutie automată cu nouă trepte şi un convertizor de cuplu, alături de un sistem de tracţiune integrală.

Jeep Renegade Limited 2019 facelift 3

Noile motoare modulare sunt fabricate în întregime din aluminiu pentru ușurință (greutatea minimă este de 93 kg!). Carterul, dezvoltat în parteneriat cu Teksid, este fabricat din aliaj de aluminiu turnat sub presiune înaltă. Garniturile de fontă turnate sunt folosite pentru a crește robustețea structurală. Ele sunt de 1.8 mm grosime și acoperite din exterior cu aluminiu pentru a crea o „legătură metalurgică” între căptușeală și bloc. O arhitectură cu placă de bază a fost aleasă deoarece oferă cel mai bun echilibru între zgomot, vibrații, greutate și performanţă structurală, spune FCA.

Pentru o eficiență mai bună, noile motoare au un diametru al cilindrilor de 70 mm cu un raport al cursei de 1.24 și un decalaj de manivelă de 10 mm. Aceasta formează o cameră de ardere foarte compactă pentru a beneficia de eficiență termică. O arhitectură bielă-manivelă cu eficiență mecanică îmbunătățită are ca rezultat o frecare minimă. Cea de-a treia generație de tehnologie MultiAir a FIAT, care îmbunătățește eficiența combustiei prin reglarea supapei și sincronizării supapei, debutează pe această nouă serie de motoare.

Printre alte caracteristici importante se numără injecția directă a combustibilului pentru a maximiza eficiența volumetrică și un turbocompresor cu inerție joasă, gestionat de un actuator controlat electric, cuplat cu un modul de supraalimentare răcit cu apă în colectorul de admisie, pentru a asigura un răspuns tranzitoriu mai rapid.

În tabăra agregatelor diesel se află unităţile actaulizate MultiJet II de 1.6 litri (120 CP, 6MT sau DDCT) și 2.0 litri (140 CP sau 170 CP, cu 6MT sau 9AT), toate cu fiind dotate cu SCR (Reducere Catalitică Selectivă) și fiind în conformitate cu normele Euro 6/D . Există, de asemenea, o reducere a NOx prin injecția cu AdBlue (SCR pasiv sub pardoseală gestionează alunecarea amoniacului, continuând procesul de reducere) și prin metoda gestionării regenerării.

Jeep Renegade poate fi comandat cu două tipuri de sisteme de tracţiune integrală: Jeep Active Drive și Jeep Active Drive Low, cu o punte spate care poate fi decuplată, sistem de control al tracțiunii Selec-Terrain, asistența la pornirea în rampă şi control la coborârea în pante.

Versiunea off-road numită Trailhawk (maşina galbenă din imagini) accentuează cel mai bine posibilitățile în off-road cu articulație maximă a roților până la 205 mm și o gardă la sol de până la 210 mm, plus un mod „Rock” în Selec-Terrain.

Jeep Renegade Trailhawk 2019 facelift 5

Jeep Renegade facelift reușește să arate mai drăguț ca niciodată, dar totuși Jeep este inconfundabil. Partea frontală actualizată este recunoscută printr-o nouă grilă a radiatorului cu șapte brațe, caer împreună cu noile faruri de bază şi cele anticeaţă sunt asemănătoare cu cele de pe noul Wrangler. Railings-urile de pe acoperiş sunt negre pe modelele în versiune Longitude, Limited și Trailhawk.

Noile faruri cu lumini de zi pe bază de LED-uri, luminile de întâlnire, faza lungă și cele anticeaţă ceață (opționale pentru Limited și Trailhawk) sporesc aspectul și siguranța – vizibilitatea este asigurată cu 50% mai bine față de nişte lămpi cu halogen, iar luminozitatea este îmbunătățită cu 20% față de nişte corpuri de iluminat cu xenon. În partea posterioară stopurile de asemenea au fost actualizate, fiind cu noi elemente LED pe modelele Limited și Trailhawk. În galeria de imagini puteţi descoperi mai multe, aşa-zise Easter Eggs.

Schimbările la exterior sunt completate de noi modele de jante, în total şapte opţiuni cu dimensiuni cuprinse între 16 şi 19 inci. Cele mai mari sunt introduse în premieră pe model şi vor fi disponibile exclusiv pentru modelul în versiune Limited (maşina albastră din imagini).

Renegade se mai remarcă prin faptul că poate pune la dispoziţia clienţilor două tipuri de acoperiş: unul panoramic din sticlă cu două panouri dintre care unul glisant electric sau My Sky, care este format din două panouri ușoare ce pot fi ușor îndepărtate și depozitate în portbagaj.

În habitaclu, Renegade primește o nouă consolă centrală, care acum dispune de un suport încorporat pentru smartphone, suporturi noi pentru pahare și compartimente suplimentare de stocare, inclusiv un buzunar pentru un iPad Mini sau alte dispozitive mici. De asemenea, nouă este poziția portului USB suplimentar (acum în spatele cotierei centrale pentru un acces mai ușor pentru pasagerii din spate). Aceste soluții oferă mai mult de 1.2 litri de spațiu suplimentar de stocare. Există noi elemente decorative pe radio, deflectoarele de ventilație, tunelul central și difuzoarele sistemului audio.

Jeep-ul poate fi înzestrat cu sisteme multimedia NAV Uconnect de 5, 7 sau 8.4 inci, care îmbină un procesor mai puternic cu o capacitate de răspuns îmbunătățită. Cele două variante de top vin cu un ecran tactil capacitiv cu capabilități de mărire și zoom, și o bară de meniuri personalizată cu „Drag and Drop”. Mai suportă interfeţele Apple CarPlay și Android Auto.

Jeep Renegade Trailhawk 2019 facelift 20

În sfârșit, siguranța. Renegade facelift vine standard cu Lane Sense Departure Warning-Plus (corectează automat poziţia maşinii pentru a vă menține în banda) și Intelligent Speed ​​Assist cu recunoașterea indicatoarelor rutiere. În plus, a apărut şi un sistem de parcare automată. Un sistem de avertizare în caz de coliziune frontală alături de funcţia activă standard de frânare în caz de urgență, cruise control adaptiv, sistem de monitorizare a unghiurilor moarte şi detectare a obstacolelor care trec perpendicular prin spate, sunt de asemenea disponibile pentru a fi comandate.

În Europa, vânzările noului Jeep Renegade facelift vor începe în septembrie. În Rusia, Orientul Mijlociu și Africa, cel mai mic Jeep va fi disponibil de la sfârșitul anului 2018. Doar în Europa anul trecut s-au vândut peste 73.200 de exemplare.

GALERIE VIDEO:

 

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise