(video) Premieră europeană: Noul Nissan Qashqai facelift – mai arătos și mai modern
Nimic nu stă pe loc prea mult timp în segmentul extrem de competitiv al crossoverelor, pe care Nissan l-a deschis cu Qashqai-ul original. În cei trei ani și ceva de la momentul lansării generației actuale, modelul s-a vândut în peste 350.000 de unități în Europa și continuă să stabilească standardul – pionier și încă punct de referință.
Și pentru a-și menține poziția, Nissan Qashqai s-a ales cu o reîmprospătare estetică cuprinzătoare, precum și actualizări tehnologice semnificative.
Caracteristici cheie:
Actualizări exterioare – un aspect îndrăzneț, distinctiv și sportiv
- Grila frontală a modelului Qashqai a fost actualizată. Este inspirată de modelele solzilor vechilor armuri japoneze. Constă acum din zeci de elemente tridimensionale în formă de virgulă, vopsite în negru lucios.
- Flancurile barei de protecție sunt acum în culoarea caroseriei. O bandă neagră cu un finisaj lucios trece pe sub plăcuța de înmatriculare până la colțurile inferioare ale barei de protecție.
- Noi sunt farurile. Dispun acum de un modul adaptiv de fază lungă, completat de o unitate mai mică pentru o distribuție mai largă a fasciculului, utilă pentru o vizibilitate sporită în condiții de lumină slabă și ceață. Sub lentila principală, luminile de zi sunt formate din cinci lentile mici, care au aceeași formă ca și “virgulele” grilei principale. Elementul superior al luminilor de zi devine indicator de direcție atunci când este activat și, pentru prima dată, acestea sunt secvențiale (în funcție de echipare).
- Forma stopurilor rămâne neschimbată, dar compoziția din interior a fost reproiectată. Elementele de iluminare de culoare roșie constau acum din patru elemente individuale care redau forma “virgulelor” din grila de radiator. Ele par să plutească în carcasa lentilelor și au acum o nuanță distinctivă de roșu. Lentilele sunt acum transparente.
- Remodelate au fost și barele de protecție. Acestea prezintă acum o culoare armonizată – fie negru lucios, fie culoarea caroseriei. De asemenea, atunci când este privit din profil, Qashqai facelift beneficiază în echipările superioare de un nou finisaj negru lucios.
- O nouă jantă din aliaj de 18 inchi este acum standard. Altenative sunt modele de 19 sau chiar 20 de inchi.
- Trei culori noi au fost adăugate în paletă: Pearl Black, Pearl Black și Deep Ocean. Culorile Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue și Ceramic Grey se pot combina cu un superior negru.
Nou nivel de echipare N-Design
- O noutate în gama Qashqai este reprezentată de echiparea N-Design. Este concepută pentru a se adresa clienților care doresc o mașină deosebit de îndrăzneață. La exterior, partea inferioară a caroseriei și pasajele roților sunt în culoarea caroseriei. Există, de asemenea, jante din aliaj de 20 inchi unice, complet noi.
Finisaje interioare mai bune
- Pentru echipările superioare, există o nouă aplicație de Alcantara pe planșa de bord, panourile ușilor, cotierele ușilor, capacul cotierei centrale și genunchierele.
- Noi materiale decorative împodobesc consola centrală din jurul selectorului de viteze, partea superioară a planșei de bord și torpedoul.
- În cele trei echipări superioare au fost introduse tapițerii actualizate ale scaunelor pentru o senzație și mai premium. Cea mai notabilă este pielea premium neagră, parțial matlasată, de pe Qashqai cu specificații superioare. La penultimul echipare există o piele sintetică matlasată. Scaunele din echiparea N-Design au piele neagră cu matlasare și inserții din Alcantara, cu denumirea “Qashqai” în relief.
- A apărut iluminare ambientală pe echipările N-Connecta, N-Design și la cele superioare. Pe două cele mai superioare echipări, LED-uri există și în partea posterioară a cabinei. Setările de iluminare ambientală pot fi controlate prin intermediul ecranului central.
Tehnologie modernizată
- Around View Monitor [AVM] este una dintre cele mai frecvent utilizate funcții de pe Qashqai.
- În marșarier, vederea a patru camere externe este combinată pentru a oferi o imagine de ansamblu. Camerele oferă o vedere super clară în orice condiții de iluminare.
- AVM modernizat dispune acum de o funcție 3D care permite șoferului să vadă mașina la 360 de grade. Funcționează în tandem cu Moving Object Detection.
- În plus, o funcție cunoscută sub denumirea ”capotă transparentă” permite șoferului să vadă poziția roților din față ca și cum le-ar privi din spate.
- O altă nouă funcție AVM inteligentă este “Memoria locației locului de parcare”.
- În plus, tehnologia AVM poate fi utilizată pentru a ajuta șoferii să intre în siguranță, de la o ieșire dificilă, pe un drum unde vizibilitatea este limitată.
- Au fost aduse unele modificări de design la elementele vizuale care sunt afișate pe ecranul din spatele volanului. Pe lângă modul de vizualizare Normal și Enhanced, există acum modul Minimal.
- Noul Qashqai facelift este primul vehicul din gama europeană a Nissan cu Google integrat în sistemul de infotainment Nissan Connect. Vine standard cu Google Maps, Google Play și asistentul Google. Actualizările OTA asigură că informațiile de pe hartă sunt întotdeauna actuale.
- Alternativ, cu un abonament, clienții se pot conecta la Amazon Alexa smart home și vorbi cu asistentul Amazon Alexa.
- Este valabil și Apple CarPlay.
- Actualizarea Nissan Connected Services va supraveghea Qashqai în numele șoferului. Acesta le poate reaminti clienților dacă au uitat să încuie mașina sau să închidă geamurile dacă acestea rămân deschise la un minut după ce motorul s-a oprit. Clienții pot închide geamurile și bloca mașina din aplicația pentru smartphone.
- De asemenea, aplicația îi va avertiza dacă mașina a fost mișcată sau remorcată. În caz de suspiciune de furt, aceasta poate fi imobilizată și, cu ajutorul furnizorului terț al Nissan, pot fi informate autoritățile de aplicare a legii pentru a o recupera – chiar și în țări străine.
e-POWER: sistemul de propulsie unic și inovator
- Va fi valabil în continuare cu sistemul de propulsie e-POWER introdus în 2022. Este unic prin faptul că nu are o cutie de viteze. Roțile sunt acționate doar în mod direct de un electromotor.
- Singurul rol al motorului turbo cu trei cilindri de sub capotă, cu tehnologie cu raport de compresie variabil, este acela de a genera electricitate, care este trimisă prin intermediul invertorului fie la motorul electric de 140 kW, fie la bateria de 1.8 kWh (sau la ambele, în funcție de scenariul de condus).
- La fel ca un vehicul pur electric, sistemul e-POWER poate valorifica energia recuperată în timpul frânării sau al mersului în din inerție pentru a trimite energie electrică înapoi în baterie. De asemenea, șoferii pot selecta modul B de pe selectorul de viteze pentru niveluri mai ridicate de regenerare a frânelor.
- Funcția e-Pedal Step de la Nissan le permite șoferilor să conducă folosind doar accelerația – unde se obține o frânare semnificativă la eliberarea acceleratorului. După câteva minute, condusul cu e-Pedal Step activat devine o a doua natură, în special în mediul urban.
- Randamentul maxim al sistemului este de 188 CP și 330 Nm.
- Consumul mixt declarat cu e-POWER este de 5.1-5.3 l/100 km.
- Alternativ va exista o unitate de propulsie mild hybrid cu benzinar de 1.3 litri la bază.
- Unitatea va fi oferită în versiune cu 140 CP/240 Nm sau 160 CP/260 Nm. Prima se va putea combina doar cu o transmisie manuală în şase trepte, iar a doua cu aceasta sau cu ocutie de viteze Xtronic CVT.
- Consumul mixt declarat este de 6.2-7.1 l/100 km.
- O tracţiune faţă este disponibilă pentru toate motorizările, inclusiv e-POWER, în timp ce AWD se poate combina doar cu motorul cuplat la CVT.
Sisteme avansate de asistență pentru șofer actualizate
- Funcțiile de frânare autonomă de urgență au fost recalibrate pentru a ascuți detectarea riscurilor și pentru a reacționa mai rapid în cazul unei posibile coliziuni. Acest lucru este valabil pentru funcțiile Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist și Intelligent Emergency Brake.
- În cazul unei frânări de urgență, se va activa semnalul de oprire de urgență. Acest lucru declanșează aprinderea luminilor de frână pentru a atrage atenția vehiculelor din spate. Acesta se activează atunci când se aplică o presiune bruscă a frânei la peste 60 km/h.
- Sistemul Emergency Lane Keep System este acum activat automat la pornirea mașinii. Acesta declanșează funcționarea atât a sistemului de avertizare la părăsirea benzii de rulare, cât și a celui de prevenire a părăsirii benzii de rulare la viteze de peste 60 km/h. Se va simți o vibrație în volan.
- A fost actualizat și sistemul Intelligent Speed Assistance, care ajută șoferul să adapteze viteza prin cititorul de indicatoare rutiere respective, cât și prin datele GPS. O alarmă va fi inclusă dacă nu se reduce viteza până la limita legală.
- Încă o noutate pentru Qashqai facelift este Driver Assist Custom Mode. Permite șoferilor să adapteze rapid nivelul precis de intervenție a diferitelor tehnologii de asistență în funcție de preferințele lor. Acest lucru poate avea loc printr-un proces în doi pași, folosind butonul de meniu de scurtătură de pe raza stângă a volanului și butonul “Ok”.
De la introducerea atât pe Qashqai, cât și pe X-Trail, Nissan a vândut peste 100.000 de vehicule echipate cu e-POWER în Europa, clienții fiind încântați de senzația de propulsie electrică.
Nissan Qashqai facelift se află deja în producție la uzina din Sunderland, Marea Britanie, fiind cea mai fabricată mașină acolo.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise