(video) Premieră europeană: Noul Peugeot e-Rifter – cu până la 7 locuri şi 4.000 de litri volum de încărcare

Marca Peugeot își continuă ofensiva de electrificare în segmentul vehiculelor de pasageri. Modelul Rifter este disponibil acum cu motorizare 100% electrică!

Acesta deține toate calitățile originale, fără compromisuri în ceea ce privește performanța și permite accesul în centrul orașelor cu restricții de trafic. Modelul
răspunde așteptărilor tuturor clienților, cu un interior spațios și tehnologic, echipat cu un nou i-Cockpit digital.

Caracteristici cheie:

  • Bazat pe platforma modulară multi-energie EMP2 (Efficient Modular Platform), oferă un motor 100% electric cu o putere maximă de 136 CP și un cuplu maxim de 260 Nm disponibil încă de la pornire pentru o reactivitate imediată, fără vibrații, zgomot, fără schimbări de trepte de viteză, miros și, desigur, fără emisii de CO2.
  • Sistemul de propulsie electrică este similar cu cel utilizat de noul e-Traveller, fiind însă modificată cutia de viteze pentru a răspunde constrângerilor legate de capacitatea de încărcare a vehiculelor din acest segment.
  • Unitatea de propulsie oferă trei moduri de condus: Eco (82 CP şi 190 Nm), Normal (109 CP şi 210 Nm) şi Power (136 CP şi 260 Nm).
  • În modul Power poate face 0-100 km/h în 11.2 secunde, 80-120 km/h în 8.9 secunde şi rula cu maxim 130 de km/h.
  • Cele două versiuni (Standard și Lung) echipate cu baterie litiu-ion (18 module) de 50 kWh asigură o autonomie de până la 280 km în ciclu WLTP. Bateria poate fi reîncărcată rapid cu o putere maximă de 100 kW datorită reglării termice care este conectată la circuitul de transfer de căldură al habitaclului.
  • Două tipuri de încărcătoare de bord sunt disponibile pentru a se potrivi tuturor tipurilor de utilizare și tuturor soluțiilor de încărcare ale clienților: un încărcător monofazat de 7.4 kW (dotare standard) și un încărcător trifazat de 11 kW (dotare opțională).
  • Se poate astfel încărca: de la o priză de mare putere (16A) pentru o încărcare completă în 15 ore; de la un Wall Box de 7.4 kW pentru o încărcare completă în 7.5 ore cu încărcătorul de bord monofazat (7.4 kW); de la un Wall Box de 11 kW pentru o încărcare completă în 5 ore cu încărcătorul trifazat (11 kW); de la o stație de încărcare rapidă: reglarea temperaturii bateriei permite utilizarea stațiilor de încărcare de 100 kW și încărcarea a 80% din baterie în 30 de minute.
  • Noul e-Rifter oferă posibilitatea încărcării programate de pe ecranul sistemului de navigație sau din aplicația MyPeugeot (în funcție de versiune). Sistemul permite, de asemenea, pornirea sau amânarea încărcării în orice moment și verificarea stării încărcării.
  • Suplimentar modelul mai poate oferi: o rezistență de încălzire cu putere mare (5 kW); scaune încălzite (în funcție de versiune); precondiționare termică programabilă de pe ecranul tactil (în funcție de versiune) sau de la distanță prin intermediul aplicației MyPeugeot (în funcție de versiune). Pentru un plus de confort, atunci când vehiculul este conectat la priză, această funcție optimizează autonomia și permite bateriei să atingă mai repede temperatura optimă de funcționare.
  • La nivelul postului de condus, consola centrală a fost reproiectată pentru a găzdui: noul sistem “e-Toggle” de control al cutiei de viteze, perfect integrat și ergonomic, ce oferă acces la funcțiile Park / Reverse / Neutral / Drive și Brake; comutatorul de selectare a celor trei moduri de condus; un spațiu de depozitare în partea superioară, pentru încărcarea prin inducție a smartphone-ului.
  • Două moduri de frânare sunt disponibile, pentru încărcarea bateriei în mers: Moderat, pentru senzații identice cu cele oferite de versiunile termice şi Sporit (accesibil la apăsarea comenzii B – Brake situată pe selectorul cutiei de viteze), pentru o decelerare crescută la eliberarea pedalei de frână și o autonomie extinsă.
  • Toate versiunile oferite de noul e-Rifter sunt echipate cu frână de parcare electrică, o funcție nouă pe acest model.
  • Peugeot i-Cockpit evoluează din punct de vedere tehnologic, cu două instrumentare de bord noi, pentru a vizualiza toate informațiile necesare gestionării adecvate a unui vehicul 100% electric. Un panou de bord 100% digital este disponibil opțional, fiind o premieră în segmentul vehiculelor recreaționale, cu ecran digital de înaltă definiție de 10 inci. Afișajul, în totalitate configurabil și personalizabil include ultimele evoluții în materie de design grafic. Sunt disponibile mai multe moduri de afișare, accesibile prin comutatorul situat pe volan, pentru a evidenția navigația, gestionarea energiei sau sistemele de asistență la condus.
  • Raza de bracaj îi este de de 10.8 metri, iar înălțimea mai mică de 1.9 metri îi asigură accesul în majoritatea parcărilor.
  • Modelul este disponibil în două versiuni, cu 5 și 7 locuri și două lungimi, Standard (4.4 m) și Long (4.75 m). Ultima oferă un ampatament și o console mai lungi, pentru un spațiu interior ideal.
  • Pe rândul doi, cele 3 scaune individuale pot fi echipate cu un scaun auto pentru copii. Acestea se pot rabata cu ușurință prin intermediul comenzii “Magic Flat” accesibilă din portbagaj. În versiunea Long, cele două scaune individuale de pe rândul trei culisează și pot fi scoase cu totul pentru a se adapta la toate situațiile, prioritizând fie volumul portbagajului, fie spațiul destinat picioarelor pasagerilor. Scaunul pasagerului din faţă la fel se pliază, ceea ce permite încărcarea obiectelor lungi.
  • Portbagajul oferă un volum de încărcare cuprins între 775 litri (în versiunea standard cu 5 locuri) și 4.000 litri până la plafon în varianta lungă, cu scaunele rabatate. Polița portbagajului dispune de două poziții pentru a adapta spațiul la nevoie. Aceasta poate fi depozitată în spatele scaunelor de pe rândul doi. Sunt disponibile şi numeroase compartimente de depozitare spațioase și ușor accesibile, ce oferă până la 186 litri în funcție de versiune.
  • Emblematicul plafon Zenith a evoluat de-a lungul generațiilor, devenind și mai atrăgător. Apreciat de clienți, acesta dispune acum de o trapă dintr-o singură bucată ce poate fi acoperită de un stor acționat electric. Acesta este traversat de un arc flotant translucid cu spații de depozitare compartimentate, ce amplifică luminozitatea habitaclului.
  • Unic în acest segment, hayonul de mari dimensiuni integrează luneta ce se deschide separat. Această funcție practică permite accesarea portbagajului fără a deschide capacul acestuia.
  • Capacitatea-i de remorcare, de până la 750 kg, nu a fost modificată. Atelajul de remorcare este disponibil încă de la momentul lansării versiunii.
  • Versiunile 100% electrice ale Rifter pot fi echipate cu următoarele tehnologii și sisteme de asistență la condus, gaj al siguranței și confortului la volan: Sistem de acces și pornire fără cheie; Încărcare wireless pentru smartphone; Advanced Grip Control cu 5 moduri de aderență; Asistență la pornirea în pantă; Visiopark 180° (cameră video de marșarier); Regulator/limitator de viteză; Avertizare în caz de părăsire involuntară a benzii de rulare; Sistem de avertizare în caz de coliziune; Frânare automată de urgență; Avertizare atenție conducător; Comutare automată a luminilor de drum; Recunoașterea indicatoarelor rutiere și recomandări; Recunoaștere extinsă a semnelor de circulație (stop, sens unic); Sistem de monitorizare a unghiului mort; Controlul stabilității la remorcare.
  • În oraș, la viteze de până la 30 km/h, un semnal sonor indică prezența mașinii, pentru siguranța pietonilor.
  • Este disponibil în patru nivele de echipare, inclusiv cel de top GT, cel arătat în fotografii. Standard vine cu jante de 16 inci, opţionale sau standard în echiparea GT fiind unele de 17 inci.

Noul Peugeot e-Rifter va fi comercializat în Europa începând cu al doilea semestru al
anului 2020. MPV-ul este fabricat la Vigo, în Spania.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-noul-peugeot-rifter-pregatit-pentru-expeditii-un-cort-si-o-bicicleta-electrica-pot-veni-la-pachet/
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/