(video) Premieră europeană: Renault Captur facelift – acum și pe GPL

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul Renault Captur facelift de a doua generație se prezintă la puțin peste 10 ani de la apariția primei generații. În toată această perioadă s-a vândut în peste două milioane de unități în 90 de țări din întreaga lume. Cu ce are să impresioneze în continuare în segmentul B?

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Aspectul frontal al mașinii este complet nou. Logoul Nouvel’R dintr-o singură bucată este încorporat în grila multifațetată. Vedem și o capotă mai înaltă, mai plată.
  • Cu scopul răcirii motorului, partea frontală are o priză de aer orizontală deasupra splitter-ului aerodinamic și o alta în spoilerul față. Două prize de aer poziționate de fiecare parte a grilei frontale, lângă luminile de zi, contribuie la aerodinamică și la răcirea frânelor.
  • Noile faruri dispun de tehnologie full LED ca dotare standard pentru toate nivelurile de echipare. Luminile de zi cu LED-uri iau o formă verticală de romb pe jumătate, inspirată de logoul mărcii. Carcasa stopurilor este acum transparentă, dezvăluind interiorul blocurilor optice. Tot în spate vedem noul logo aplicat și un difuzor reproiectat.
  • Caroseria e disponibilă în șase culori. Schema opțională de culori în două tonuri este populară printre clienți, care pot selecta Highland Grey, Starry Black sau Perle Beige pentru plafon și oglinzile laterale. Această ultimă culoare este o nuanță de șampanie. Nu este disponibilă în echiparea Esprit Alpine. Este disponibil în total în 14 configurații de culori.
    • Pachetul opțional de culori exterioare include oglinzi laterale în Highland Grey sau Perle Beige (High Gloss Black este standard), cu părțile inferioare din față și din spate și pasajele laterale de desupra roților în Highland Grey, Perle Beige or High Gloss Black.
  • Noul Renault Captur facelift poate fi personalizat printr-o gamă largă de echipamente: iluminare laterală, praguri exterioare, un cârlig de remorcare, un suport pentru biciclete și praguri de ușă iluminate din interior.
Renault Captur 2024
Renault Captur 2024

Vor exista trei echipări la alegere

  • Evolution are jante Flexwheel de 17 inchi (jantele din aliaj de 17 inchi sunt opționale), cu ornamente de culoare negru mat, în partea inferioară a portierelor, precum și în părțile din față și din spate.
  • Techno dispune de jante din aliaj de 18 inchi și o vopsea High Gloss Black pe partea inferioară a caroseriei și pe linia centurii.
  • Esprit Alpine poate fi identificată imediat, cu logourile sale în Ice Black, marginile geamurilor în High Gloss Black, jante de 19 inchi cu design și ornamente mate specifice, de culoare Slate Grey.
  • Un plafon de sticlă este disponibil ca opțiune de la echiparea Techno în sus.
  • Printre altele, ocupanții locurilor frontale au acces la două porturi USB-C și o priză de 12V (alta în portbagaj). În funcție de echipare, alte două porturi USB-C sunt disponibile în spatele cotierei centrale pentru pasagerii din spate. Un încărcător wireless vine standard cu echipările Techno și Esprit Alpine.

Interior

  • Ambianța interioară este modernă și primitoare, cu tapițerie complet nouă. Țesătura scaunelor este din material textil de culoare gri pe echiparea Evolution și are cusături galbene pe cea Techno, cu un model diamantat Renault (3/4) pe suporturile laterale interioare ale scaunelor din față.
    • Noua echipare Esprit Alpine vine cu o tapițerie cu granulație multi-texturată pe scaune și pe panourile portierelor și o inserție albastru-gri pe tabloul de bord. Habitaclul face aluzie la brandul Alpine, un simbol al eleganței sportive în stilul francez, prin drapelul național prezent în partea laterală, centurile de siguranță ce prezintă cusături albastre, pedalele sport placate cu aluminiu, pragurile de ușă personalizate și un volan special.
  • Pe lângă limitarea utilizării cromului, Renault înlocuiește pielea cu un material granulat. Acest lucru confirmă obiectivul mărcii de a elimina complet materialele de origine animală până în 2025.
    • Toată tapițeria e realizată din țesături reciclate selectate pentru amprenta lor mică de carbon, fără a compromite calitatea, senzația și confortul. Echiparea Esprit Alpine conține țesături reciclate și reciclabile în tapițerie în proporție de peste 26%, prin utilizarea materialelor bio, precum materialul granulat acoperitor, și cânepa.
  • Setările MULTI-SENSE pot fi accesate prin utilizarea ecranului tactil central sau a unui buton de pe volan. Utilizatorii pot alege între patru moduri de vizualizare pentru panoul de instrumente digital, cinci widget-uri (aplicații interactive sau miniaturi), opt culori pentru afișajul vitezometrului și 48 de culori pentru iluminarea ambientală. Culorile se pot ajusta automat în funcție de oră și perioada zilei.
Renault Captur 2024
Renault Captur 2024

Practicabilitate

  • Spațiul pentru genunchii pasagerilor din spate este printre cele mai bune de pe piață, 221 mm, datorită banchetei din spate care se poate glisa cu 16 cm. Habitaclul include un total de 24.7 litri de spațiu de depozitare, inclusiv un torpedou de 7 litri și, în funcție de echipare, buzunare pe spatele scaunelor frontale.
  • În ceea ce privește capacitatea de încărcare, este printre cele mai bune modele din clasă. Un volum maxim de 616 litri atunci când bancheta din spate este împinsă complet în față (un câștig de 132 litri). Portbagajul este modular, cu o banchetă spate glisantă de peste 16 cm și o podea detașabilă care creează un spațiu suplimentar de depozitare. Cu scaunele din spate rabatate (2/3-1/3 split), lungimea sarcinii este de 1.57 m.
Renault Captur 2024
Renault Captur 2024

Conectivitate de ultimă oră și tehnologie multimedia

  • Noul Renault Captur facelift vine cu sistemul multimedia OpenR Link cu Google încorporat (în funcție de echipare). Include cea mai bună tehnologie de la bord prin Android Automotive 12. Este o premieră mondială pentru un vehicul din segmentul B.
    • În centrul consolei principale se află noul ecran tactil vertical de 10.4 inchi (960 x 1280 pixeli).
    • Interfața este compatibilă cu Android Auto și Apple Carplay.
    • Google Maps, Google Assistant și peste 50 (în funcție de țară) aplicații Google Play pot fi accesate prin atingere. Aplicația Waze este integrată standard.
    • Cu tehnologia FOTA (firmware over the air), sistemul de operare primește actualizări și întreținerea devine predictivă.
  • Primește noi panouri de bord de până la 10.25 inchi în diagonală, în funcție de echipare. Această dimensiune este compatibilă cu opțiunea de navigație, oferind un afișaj color pe panoul de instrumente, orientat spre șofer.
  • Pentru o adevărată plăcere de ascultare, sistemul audio Hi-Fi Harman Kardon, disponibil în funcție de echipare. Include nouă difuzoare (două tweetere și două woofere în față și în spate și un subwoofer în portbagaj). Cuprinde și cinci programe special create pentru Renault de Jean-Michel Jarre: Studio, Podcast, Concert, Immersion și Club.
    • De cum intri în cabină, se va putea auzi una dintre cele două noi secvențe sonore de bun venit, dintre care una este specifică nivelului de echipare Esprit Alpine.
    • Același Jean-Michel Jarre a colaborat la proiectarea acestor secvențe, precum și la noul sunet VSP (Vehicle Sound for Pedestrians). Disponibil numai pe motorizarea E-Tech full hybrid de 145 CP, VSP este un sunet exterior de avertizare la viteză redusă (până la 30 km/h) pentru pietoni.
    • Standard modelul are sistemul audio Arkamys Auditorium.
Renault Captur 2024
Renault Captur 2024

Motorizări

RENAULT CAPTUR
Motor1.0 TCE 901.0 TCE 100 GPL1.3 TCE 140 mild hybrid1.3 TCE 1551.3 TCE 160 mild hybridE-Tech full hybrid 145
CombustibilBenzinăBenzină/GPLBenzinăBenzinăBenzinăBenzină
ElectificareNuNuMH12
Mild hybrid 7kph
NuMH12
Mild hybrid 20kph
HEV
245V
Cilindree [L]/[cm3]1.0 / 9991.0 / 9991.3 / 13301.3 / 13301.3 / 13301.6 / 1598
Numărul de cilindri334444
Numărul de supape121216161616
Cuplu [Nm]160 Nm la 2750 rpmMod benzină 160 Nm la 2750 rpm
Mod GPL 170 Nm la 2000 rpm
260 Nm la 3500 rpm270 Nm la 1700 rpm270 Nm la 1750 rpmBenzinar 145 Nm la 3200 rpm
Mod mixt ICE+EM 250 Nm
Alimentarea cu aerTurboTurboTurboTurboTurboAtmo
CO2 gr/km WLTP131119133149133105
0 -100 km/h (s)141310.48.58.510
Consum5.8 – 5.96.0 – 6.1  benzină  / 7.7-7.9 L GPL5.8 – 5.96.25.8 – 5.94.7 – 4.9
  • Motoarele cu 90, 140 și 100 CP (GPL) sunt cuplate la cutii mecanice în șase trepte. Motorul cu 160 CP la un EDC. Motorul cu 155 CP (nu este disponibil în toate țările) la o cutie automată.
  • Sistemul dual combustibil benzină-GPL oferă o autonomie de până la 1100 km cu două rezervoare.
  • Renault Captur E-Tech full hybrid 145 vine cu un sistem de propulsie full hybrid cu o arhitectură serie-paralelă.
    • Două motoare electrice (un motor electric de 36 kW și un generator de pornire de înaltă tensiune HSG de 18 kW) sunt combinate cu un motor pe benzină (94 CP) și o baterie de 1.2 kWh.
    • Cutia de viteze este multi modală, fără ambreiaj. Are 4 trepte pentru motorul pe benzină și 2 trepte pentru motorul electric principal.
    • Eficiența energetică este optimizată de cele 14 combinații posibile de funcționare ale motorului cu ardere internă și ale motorului electric. Vehiculul pornește întotdeauna în modul electric și poate funcționa în modul complet electric până la 80% din timp în oraș.
Renault Captur 2024
Renault Captur 2024

Tren de rulare îmbunătățit și anvelope complet noi

  • Modelul dispune de suspensie MacPherson în față și o punte spate semi-rigidă.
    • Pentru o călătorie mai dinamică, inginerii au revizuit geometria suspensiei și caracteristicile forță-viteză ale amortizoarelor, precum și calibrarea servodirecției.
    • Mașinile cu motoare mild hybrid de 1.3l 160 CP și E-Tech full hybrid 145 primesc amortizoare complet noi.
  • Noua echipare Esprit Alpine este livrată cu jante speciale și anvelope noi de 19 inchi (Michelin 225/45R19), disponibile pentru prima dată pe Renault Captur.
  • Accesibil pe ecranul central, MULTI-SENSE include patru moduri de conducere: ECO, SPORT, COMFORT și MYSENSE. Senzațiile din timpul condusului (precum răspunsul volanului, al motorului, agilitatea șasiului) se schimbă în fiecare mod.
    • Pe ecranul multimedia, în categoria “moduri de condus”, Extended Grip (opțional) include două moduri specifice: Snow și All-terrain. Acest lucru permite utilizatorilor să optimizeze tracțiunea pentru a se potrivi condițiilor de conducere, în primul rând prin setările ESP.
    • Extended Grip este disponibil pe motorizarea E-Tech full hybrid 145, exclusiv cu anvelope de 18 inchi.
  • Poate avea la bord un total de 28 de sisteme de asistență la conducere de nouă generație (ADAS). Sunt împărțite în trei categorii: siguranță, conducere și parcare. Iar un Safety Coach oferă sfaturi personalizate pentru un condus mai responsabil.

Construit tot la fabrica din Valladolid, Spania, Renault Captur facelift va fi disponibil rapid în Europa începând cu această lună de aprilie. Modelul se vinde oficial și în Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise