(video) Premieră: Ford a actualizat familia de modele Fiesta, inclusiv versiunea de top ST

Ford a prezentat astăzi, pentru prima dată, noua Fiesta facelift, cu un stil nou și un pachet mai generos de tehnologii, propulsată de motoare mild-hybrid sofisticate, care o pregătesc pentru viitor.

Un exterior îndrăzneț și distinctiv duce designul expresiv al noii Fiesta la un nivel superior, conferindu-i mai multă prezență pe șosea și o diferențiere mai mare între echipări în cadrul gamei cuprinzătoare de variante.

Caracteristici cheie:

 • Noul design exterior al gamei include o capotă mai înaltă, combinată cu grile superioare mai mari. Emblema Ford este acum afișată în interiorul grilei, oferind o prezență impunătoare pe șosea.
 • Noile faruri standard LED contribuie, de asemenea, la stilul modern al noii Fiesta, cu un design orizontal elegant. Luminile standard de pe spate primesc noi rame de culoare neagră pentru un aspect mai sofisticat, în timp ce stopurile LED disponibile sunt completate cu un finisaj exterior negru premium.
 • Fiecare nouă versiune Fiesta are o personalitate distinctă, cu modele unice de grile, alături de elemente de design exterioare și interioare.
 • Versiunile de echipare Trend Connected și Titanium prezintă o grilă superioară largă, cu dungi orizontale puternice și un cadru cromat cu luciu puternic și cu orificii laterale distincte. Seria Titanium prezintă, de asemenea, bare orizontale ale grilei superioare finisate în crom ștanțat la cald, combinate cu ornamente exterioare cromate la geamuri.
 • Versiunea ST-Line (maşina albă din imagini), inspirată de Ford Performance, oferă un caracter mai sportiv și este recunoscută prin noua sa grilă superioară cu inserții pronunțate și finisaj de tip fagure negru lucios. Fantele laterale largi sunt finisate în culoarea caroseriei și o grilă inferioară mai mare accentuează aspectul sportiv.
 • Versiunea Active (maşina albastră din imagini), inspirată de SUV-uri, se distinge prin elemente de design mai robuste pentru un caracter aventuros. Aceasta prezintă o grilă superioară largă cu dungi verticale puternic finisate în negru lucios și cu fante laterale mai înalte și proeminente care reflectă poziția la volan mai înaltă, specifică unui crossover.
 • Șapte noi modele de jante din aliaj completează noul design exterior îndrăzneț și două noi culori exterioare sunt de asemenea disponibile – Boundless Blue și Beautiful Berry.
 • Farurile standard cu tehnologie LED încorporează LED-uri pentru fază scurtă, fază lungă și lumini de zi pentru o vizibilitate superioară. Noile faruri Matrix LED din echipările superioare își pot adapta, de asemenea, fasciculele în funcție de scenariul de condus.
  • Funcțiile de lumină de manevră și lumină de vreme rea sunt declanșate atunci când senzorii vehiculului detectează rularea la viteză redusă sau activarea ștergătoarelor de parbriz, și reglează automat modelul fasciculului pentru a ajuta șoferul să vadă mai clar.
  • Funcția anti-orbire (Glare-Free High Beam) folosește o cameră montată frontal pentru a detecta vehiculele care se apropie și pentru a crea un “con de umbră” în cadrul fasciculului prin blocarea acelor raze care altfel ar străluci în ochii altor participanți la trafic. Tehnologia permite o utilizare eficientă a fasciculului de întâlnire pentru a maximiza vizibilitatea de conducere pe timp de noapte, contribuind în același timp la reducerea riscului de orbire a altor șoferi.
 • Un nou panou de bord digital TFT de 12.3 inci, complet configurabil, este disponibil pe noua Fiesta, oferind șoferilor posibilitatea de a personaliza și a prioritiza afișajele cu informații, inclusiv notificările de navigație. Panoul are afișaje cu tematică unică, ce corespund modurilor de condus și o zonă separată pentru informații cu prioritate ridicată, cum ar fi tehnologiile de asistență a șoferului.
 • Alte tehnologii sofisticate disponibile includ Pilot Automat Adaptiv cu Stop & Go și Recunoașterea Indicatoarelor de Viteză, concepute pentru a ajuta la menținerea unei distanțe confortabile față de vehiculul din față. Sistemul poate opri complet Fiesta și poate reporni automat mașina, în traficul de tipul stop-start, pentru vehiculele echipate cu transmisia Powershift.
 • De asemenea, ajutând șoferii să gestioneze cu ușurință traficul din orașe, funcția de Asistență Activă la Parcare poate detecta spații de parcare de dimensiuni adecvate și poate controla direcția pentru a parca, în timp ce șoferul controlează accelerația și frânarea, precum și selectarea treptelor de viteză.
 • Tehnologiile concepute pentru a preveni sau a atenua efectul coliziunilor cu alți participanți la trafic includ Sistemul de informare pentru punct mort (BLIS) cu alertă de trafic lateral și frânare activă, asistență la păstrarea benzii de circulație și asistență pre-coliziune cu frânare activă.
 • Funcțiile avansate de conectivitate ajută, de asemenea, noii proprietari de Fiesta să se bucure de o experiență de utilizare fără stres. Tehnologia standard FordPass Connect permite o suită de funcții convenabile care pot fi controlate de la distanță folosind aplicația FordPass.
  • Clienții pot bloca/debloca ușile sau pot porni motorul de la distanță pentru modelele Fiesta cu transmisie automată cu șapte rapoarte.
  • De asemenea, au la dispoziție opțiunea de localizare a vehiculului și Stare Vehicul, pentru verificarea nivelului de combustibil, a stării alarmei, a presiunii anvelopelor, a duratei de viață a uleiului și multe altele.
 • Tehnologiile Local Hazard Information și Wrong-Way Alert își fac debutul pe Fiesta, ca parte dintr-o suită sofisticată de tehnologii de asistență a șoferului.
 • Conectivitatea noii Fiesta oferă, de asemenea, actualizări de trafic în timp real pentru sistemul de navigație disponibil și permite alertarea șoferilor despre o situație periculoasă pe drumul din față, chiar dacă incidentul nu este vizibil din cauza unei curbe sau a altor vehicule.
 • Sistemul SYNC 3 disponibil permite șoferilor să controleze sunetul, navigația și smartphone-urile conectate folosind comenzi vocale simple. Sistemul oferă compatibilitate cu Apple CarPlay și Android Auto și vine cu un ecran tactil central de 8 inci, cu funcționalitate pinch și swipe, precum și capacitatea de a afișa o imagine de 180 de grade de la camera spate disponibilă.
 • Noile modele Fiesta echipate cu SYNC 3 au acum și Alertă pentru ocupantul din spate (vezi cum funcţionează în clipul de mai jos), conceput pentru a ajuta șoferii să nu uite că au copii sau animale de companie în vehiculul lor, reamintindu-le să verifice scaunele din spate atunci când ușile din spate au fost deschise la începutul călătoriei.
 • Alte caracteristici premium disponibile includ un spațiu de încărcare fără fir pentru smartphone-uri și un sistem audio B&O cu 10 difuzoare, un subwoofer integrat și un amplificator digital de procesare a semnalului de 575 W pentru a oferi sunet surround ajustabil.
 • Noua Fiesta oferă experiențe de condus rafinate, receptive și eficiente din punct de vedere al consumului de carburant, folosind gama de motoare EcoBoost Hybrid cu tehnologie mild-Hybrid de 48 de volți și motoarele pe benzină EcoBoost.
  • Tehnologia EcoBoost Hybrid dispune de un alternator/generator integrat antrenat de curea (BISG) în locul alternatorului standard, permițând recuperarea și stocarea energiei pierdute, de obicei, în timpul frânării și deplasării pentru a încărca un acumulator de 48 volți litiu-ion, răcit cu aer.
  • BISG acționează, de asemenea, ca un motor, integrându-se cu motorul termic și folosind energia stocată pentru a oferi asistență la cuplu în timpul condusului normal și al accelerației, precum și în funcționarea accesoriilor electrice ale vehiculului.
  • Tehnologia poate reporni motorul în doar 350 de milisecunde, permițând sistemului Auto Start-Stop să oprească motorul în anumite scenarii de condus, precum rularea la viteze de până la 25 km/h chiar și atunci când vehiculul este în viteză cu pedala ambreiajului ridicată, pentru economie și mai mare de carburant.
 • Noul motor EcoBoost Hybrid de 1.0 litri al noului Ford Fiesta este disponibil în variantele de 125 CP și 155 CP, combinate cu o transmisie manuală în șase trepte. Eficiența consumului de carburant conform WLTP de 4.9 l/100 km și emisiile de CO2 de 111 g/km reprezintă o îmbunătățire de 5% comparativ cu un motor EcoBoost de 125 CP de 1.0 litri non-hybrid, cu economie de până la 10% în regim urban, conform datelor Ford.
 • Modelul EcoBoost Hybrid de 125 CP este disponibil și cu o transmisie automată cu dublu ambreiaj Powershift cu șapte rapoarte, oferind schimbări line de trepte, pentru un rafinament optimizat și un consum de 5.2 l/100 km consum de combustibil și 117 g/km CO2 WLTP.
 • Transmisia Powershift ajută la menținerea motorului la turația optimă, precum și la rularea Auto Start-Stop sub 12 km/h, pentru o eficiență îmbunătățită a consumului de carburant în oraș. Experiența sportivă la volan este, de asemenea, sporită de transmisia automată care permite retrogradarea a trei trepte pentru depășiri mai rapide atunci când șoferii solicită o accelerație maximă.
 • Motorul Ford EcoBoost de 1.0 litri este oferit în varianta de 100 CP, cu un consum de 5.2 l/100 km și 118 g/km CO2 WLTP. La fel ca varianta EcoBoost Hybrid, motorul utilizează injecție directă de combustibil la înaltă presiune, cu distribuție variabilă a supapelor (Ti-VCT) și un arbore cotit cu design compensat pentru o funcționare rafinată împreună cu o transmisie manuală cu șase rapoarte.
 • Experiențele antrenante de conducere pot fi ajustate utilizând tehnologia modurilor de condus selectabile (Normal, Sport și Eco Drive), care permite șoferilor să regleze răspunsul accelerației, ESC, controlul tracțiunii, plus sincronizarea schimbării vitezelor pentru modelele automate, pentru a potrivi răspunsurile și performanța la scenariile de conducere. Versiunea Fiesta Active dispune și de modurile Trail și Slippery.

Tot astăzi Ford prezintă şi modelul actualizat Fiesta ST, dezvoltat de Ford Performance:

 • Un design exterior nou încorporează un aspect mai agresiv, cu grile superioare și inferioare în fagure alături de fantele laterale inferioare mari. Grila superioară și elementele laterale care echipează Fiesta ST sunt finisate în culoarea specială Chrystaline Grey, iar elementele aerodinamice precum spoilerul inferior, pragurile laterale, eleronul și difuzorul spate sunt finisate în culoarea caroseriei.
 • Jantele standard de 17 inci sau cele opționale din aliaj de 18 inci au un finisaj de tip magnetit închis, iar opțiunile de culoare exterioară includ acum ST Mean Green.
 • Noile scaune tip Performance au fost dezvoltate special pentru a oferi un suport și mai mare șoferilor în timpul condusului sportiv, sau confort la drum lung. Tetiera integrată și cele 14 reglaje diferite îi ajută pe șoferi să-și găsească poziția preferată la volan.
 • La interior mai găsim cusături distinctive contrastante de culoare roșie și tapițerie tip Sensico pentru o senzație premium. Un volan sport turtit în partea inferioară și o folie cu efect de carbon mat, cu detalii roșii, adaugă un plus de caracter sportiv interiorului.
 • Accelerația de la 0-100 km/h în 6.5 secunde și o viteză maximă de 230 km/h sunt livrate de un motor EcoBoost de 1.5 litri, care furnizează 200 CP la 6.000 rpm și cuplu maxim crescut de la 290 Nm la 320 Nm pe o plajă de turații de la 1.600 până la 4.000 rpm.
 • Arcurile brevetate, formate la rece cu forță vectorizată și amortizoarele frontale Tenneco cu două camere (twin-tube), oferă un control mai bun în viraje, care împreună cu un diferențial cu alunecare limitată Quaife comandat mecanic, oferă tracțiune sporită și o mai bună agilitate în viraje.
 • Pe lângă modurile normal și sport, noua Fiesta ST oferă și un mod Track în locul modului Eco, care dezactivează controlul tracțiunii și setează ESC corespunzător pentru condusul pe circuit.

Comenzile pentru modelele Fiesta facelift pot fi deja plasate. Livrările vor demara din primul trimestru al lui 2022.

Cmentariile sunt închise