(video) Premieră în China: Noul HAVAL Chulian vine să înlocuiască modelul H2

0

Premieră în China. Noul HAVAL Chulian a debutat local în versiune de producţie şi vine să înlocuiască modelul H2 din gamă, acesta din urmă fiind prezent pe piaţă de aproximativ şapte ani şi disponibil de cumpărat inclusiv în Republica Moldova.

Chulian s-ar traduce din chineză ca “prima dragoste” şi astfel de denumiri sunt parte a unei campanii începute din acest an, prin care HAVAL doreşte să adopte pentru modelele sale diferite nume în loc de simpli indici cu cifre.

Caracteristici cheie:

  • Într-un format pre-producție modelul a fost prezentat în septembrie la Salonul Auto de la Beijing, iar versiunea-i comercială diferă doar prin decor şi unele soluţii din habitaclu.
  • Chulian arată în mod evident mai elegant decât predecesorul său și este vizibil mai mare. Măsoară 4.472 mm (+137 mm) pe lungime, 1.841 mm (+27 mm) pe lățime, 1.619 mm (-76 mm) în înălţime, iar ampatamentul a crescut până la 2.700 mm (+140 mm). Diametrul jantelor variază între 17 şi 18 inci. Farurile şi stopurile sunt pe bază de LED-uri.
  • La bază are noua platformă modulară L.E.M.O.N. a mărcii, cu suspensie spate semi dependentă, pe baza căreia stau deja noile DaGou și H6. De precedentele şasiuri se deosebește prin uz extins a oțelurilor de înaltă rezistență, o rigiditate sporită a structurii de putere a corpului şi desigur prin variabilitate.
  • Planşa de bord îi este destul de modernă şi simplă, cu un număr minim de butoane. Aceasta include un panou de bord parţial digital în spatele volanului, un monitor de 10.25 sau 12.3 inci pentru sistemul multimedia (în funcţie de echipare) şi un panou de comenzi tactile imediat lângă el. Mai există un head-up display, un panou de încărcare wireless pentru telefoane, un levier rotativ pentru cutia de viteze, porturi USB, etc.
  • Producătorul mai afirmă despre o calitate semnificativ mai mare a tapiţeriei. Există mai multe combinaţii de culori la alegere. Scaunele frontale sunt profilate şi reglabile electric (cu încălzire şi ventilaţie).
  • Chulian este şi primul model al companiei care este echipat cu DMS (Driver Monitoring System) – un set de camere şi senzori care se găseşte la baza montantului A şi monitorizează starea de oboseală a şoferului.
  • HAVAL Chulian este introdus cu un motor turbo pe benzină, cu patru cilindri şi volum de 1.5 litri, care produce 150 CP şi 220 Nm de cuplu. Cutia de viteze este una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, iar tracţiunea pe puntea din faţă. Mai târziu este aşteptată şi una cu AWD în cadrul unui nou sistem de propulsie hibrid.
  • Lista completă de dotări disponibile o puteţi vedea aici (este necesar Google Translate).

În China vânzările modelului vor demara din ianuarie 2021. Preţul de start preliminar va porni de la aproximativ 14.000 de dolari.

GALERIE FOTO:
(sursă: autohome.com.cn)

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata