(foto) Premieră în China: Noua, a treia generaţie Haval H6, debutează cu o platformă modernă din aluminiu

Evoluţia stării lucrurilor din industria auto chineză este de neoprit şi foarte mulţi experţi auto de talie internaţională pot afirma acest lucru. Progresul înregistrat de companiile locale este făcut cu paşi mici, însă rapizi, astfel încât există o mare, dar mare probabilitate că peste câteva decenii se vor ajunge din urmă şi chiar se vor depăşi unele din Europa sau de peste ocean.

Brandul Haval al gigantului chinez Great Wall, specializat în construcţia de SUV-uri şi crossovere, este unul dintre exemple. Producătorul de maşini are o filială şi în ţara noastră, deschisă de curând, iar cel mai popular model este H6. Consumatorii îl adoră în unanimitate, devenind primul SUV al mărcii chineze cu vânzări globale care depășesc trei milioane de exemplare.

Prima sa generaţie s-a născut în august 2011, iar în curând vor demara în China vânzările deja a celei de-a treia! Constructorul a anunţat la momentul de faţă toate detaliile esenţiale, iar principala noutate este introducerea unei noi platforme modulare care utilizează pe larg aluminiul! Pentru mașinile europene este deja un lucru familiar, însă în industria auto chineză folosirea unui astfel de şasiu pentru o maşină de producţie în masă este încă un fenomen rar.

Caracteristici cheie:

  • Haval afirmă că platforma sa este prima pentru vehicule inteligente la nivel mondial cu adevărat dezvoltată in-house şi în China. Are cinci atuuri: inteligență avansată, modularitate completă, protecție ultra-puternică, eficiență energetică ultra-înaltă și calitate superioară. Odată cu folosirea noii platforme şi introducerea noii generaţii H6, Haval va lansa un nou val de SUV-uri inteligente în industria auto, deschizând o nouă eră a SUV-urilor inteligente.
  • În platformă s-au investit 10 miliarde de yuani (circa 1.5 miliarde de dolari). Este compatibilă cu până la 24 de tipuri de unităţi de propulsie, inclusiv HEV şi PHEV, având şi setările necesare pentru a fi ajustată în trei posturi: high, middle şi low.
  • Fiind o platformă globală dezvoltată în comun de opt centre majore de cercetare și dezvoltare din întreaga lume, arhitectura Great Wall va ajuta inevitabil mașinile noi să aibă o calitate globală. Pe baza accentului extrem pe siguranță, noua platformă, cu tot cu caroserie, poate prezenta un raport de folosire de oțel de înaltă rezistență de până la 77%, pe noul H6 depăşind 70% (mai exact 72%). Drept rezultat, noul H6 este cu 44 kg mai uşor şi are o rigiditate a caroseriei cu 10% mai mare.
  • Noua mașină adoptă, de asemenea, prima structură inelară integrată în zona portierelor din rama de caroserie, formată la cald, in-house. Standardele de vârf ale caroseriei oferă cea mai solidă protecție pentru șoferi și pasageri; în afară de aceasta, designul cu absorbție de energie și capota pop-up îndeplinesc criteriile de verificare a siguranţei în cele mai stricte standarde globale de coliziune. În plus, a treia generație Haval H6 poate îndeplini, de asemenea, reglementările tehnice globale, arătând încă o dată extrem de ridicata calitate finală a mașinii.
  • În echipare de bază are şase airbag-uri.
  • Arhitectural, noul şasiu îl imită pe cel vechi: poziţionarea motorului este în continuare transversală, suspensia frontală este într-un format McPherson, iar cea posterioară una multi-link şi după cum am menţionat, multe elemente sunt realizate din aluminiu.
  • Platforma este din start concepută pentru a aduce pe piaţă versiuni cu unităţi de propulsie hibride tradiţionale, dar şi unele cum sunt pe maşinile mărcii Karma, care rulează exclusiv pe electricitate, deşi în schemă se foloseşte şi un motor compact cu combustie internă care serveşte drept generator de energie electrică.
  • Noua tehnologie de platformă poate suporta cinci arhitecturi electronice cu domeniu funcțional centralizat, rezerve Gigabit Ethernet + 5G și componentele electronice pentru posibilitatea instalării unui sistem de pilotare semi automatizată de nivel 3. Cea de-a treia generație Haval poate realiza upgrade-uri online de la distanță a mai mult de 40 de mii de funcții. Este o mașină inteligentă care urmărește îndeaproape schimbările tehnologiei de ultimă generație și nevoile utilizatorilor și are capacități avansate care pot evolua, itera și crește, datorită inteligenței artificiale.
  • În comparație cu predecesorul său, noul Haval H6 a devenit mai mare și dispune de alte proporții: designerii au renunţat la o linie a acoperişului care să îl lase pe spate, motiv pentru care s-a mărit spaţiul interior, iar în spatele portierelor posterioare au revenit nişte ferestre laterale complete aşa cum avea modelul de primă generaţie.
  • Crossoverul a crescut cu 53 mm în lungime (până la 4.653 mm), iar în ampatament cu 58 mm (până la 2.738 mm). În plus, a devenit cu 26 mm mai lat (1.886 mm) și cu 10 mm mai înalt (1.730 mm). Respectiv, poate fi numit un coleg de clasă cu modele precum Toyota RAV4, Honda CR-V sau Mitsubishi Outlander, pentru ca să vă puteţi imagina cam ce dimensiuni are în realitate.
  • Şi habitaclul introduce noutăţi importante pentru brand. În spatele volanului se află un monitor digital cu o diagonală de 10.25 inci, în spatele său un head-up display color care afişează proiecţia pe o suprafaţă de 10 inci, iar sistemul multimedia rulează pe un touchscreen de 12.3 inci. Controlul climatizării este realizat în mare parte prin intermediul ultimului.
  • În locul unui levier tradiţional al cutiei de viteze automate s-a ales de montat un controller rotativ. Însăşi tunelul central este format din două etaje, la cel inferior fiind o nişă pentru diverse lucruri.
  • Printre dotări se pot număra: tapiţerie cu piele Nappa, scaune reglabile electric, încălzite şi ventilate pentru pasagerii din faţă, un filtru CN95 standard pentru eliminarea particulelor periculoase din aer, acoperiş panoramic cu trapă, buton de pornire a motorului, sistem de încărcare wireless a telefoanelor, etc.
  • La momentul startului vânzărilor în China, maşina va fi disponibilă cu un motor turbo de 1.5 litri (169 CP/285 Nm), împrumutat de la modelul anterior.
  • În plus, devine primul Haval cu un nou benzinar turbo de 2.0 litri 4N20, dezvoltat in-house şi cu 90% componente originale, cu patru cilindri şi sistem de injecţie directă. Acest motor produce 224 CP și 385 Nm de cuplu.
  • Motorul 4N20 are un diametru al cilindrilor de 82 mm, o cursă a pistonului de 94.6 mm și o distanță între cilindri de 91 mm. Sistemul de injecție directă funcţionează cu o presiune de până la 350 bar, iar pe lângă acesta mai există o pompă de apă electrică și un sistem de schimbare a fazei de distribuție a gazelor la admisie şi evacuare pentru a simula ciclul economic Miller. Eficiența termică declarată este de 38.3%, deși în cele mai sofisticate motoare moderne ajunge la 40%. Motorul îndeplinește standardul de mediu China 6, care imită practic în totalitate normele Euro 6. Versiunea de bază dezvoltă 204 CP și 320 Nm (1.500-4000 rpm), iar cea mai puternică 245 CP și 385 Nm (1.750-4.000 rpm).
  • Ambele propulsoare anunţate pentru noul Haval H6 sunt cuplate la transmisii robotizate cu şapte trepte şi două ambreiaje umede. Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală.

Noul Haval H6 va intra pe piața chineză în august, producția i-a început deja, dar prețurile nu au fost încă anunțate. Maşinile din a doua generație mai costă încă local între 15 și 20 de mii de dolari.

Cele două generații de Haval H6 au stabilit nenumărate recorduri de invidiat: au stabilit o viteză uimitoare de 80.495 de vânzări lunare și o mașină nouă vândută la fiecare 33 de secunde.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/