(video) Premieră în SUA: Absolut noul Chevrolet Blazer

0

Producătorul american de automobile Chevrolet a decis să întoarcă în gamă modelul Blazer şi a făcut asta! Dacă prima generaţie a apărut în 1969 şi arăta ca în prima imagine, şi ultima care a existat doar pe piaţa din Brazilia până în 2011 arăta ca în a doua imagine, atunci noul Blazer este absolut nou.

Noul SUV de dimensiuni medii a fost prezentat în această noapte în cadrul unui eveniment special organizat în oraşul Atlanta. Maşina este un produs absolut nou printre SUV-uri şi crossovere lansate după anul 2015.

Chiar dacă la prima vedere, partea frontală se aseamănă foarte mult cu cea a lui Hyundai Santa Fe, designul rămâne totuşi unul individual, inspirat din concepte şi modele ale mărcii, prezentate anterior.

Noul Blazer reprezintă este cea mai îndrăzneață, cea mai progresivă expresie a temei de design a crossoverelor Chevrolet. O poziție largă, proporții strânse, o linie superioară și un corp bine sculptat îi conferă un aspect atletic din toate unghiurile. Fiecare versiune oferă un aspect unic, cu un stil distinctiv care se potrivește cu gusturile diferite ale clienților, inclusiv aparițiile unice ale grilajului, inserţiile cromate suplimentare care vin cu nivelul de echipare Premier sau unele întunecate pe nivelul de echipare sport RS.

O faţă cu un caracter puternic, dotată cu o grilă proeminentă a radiatorului, cu o capotă reliefată şi cu lumini de zi pe bază de LED-uri îl distinge imediat de alte modele Chevrolet. Acestea din urmă şi farurile principale sunt poziţionate separat, la nivele diferite.

În partea posterioară stopurile sunt de asemenea pe bază de LED-uri, pe uşa portbagajului mai există un spoiler, iar bara de protecţie încorporează un difuzor şi două terminaţii ale eşapamentului. Jantele din aluminiu măsoară standard 18 inci, iar maxim 21.

Habitaclul noului Blazer reflectă tema exterioară îndrăzneață, cu un aspect sportiv. Designul pune accentul pe spațiu, artizanat și personalizare, cu o gamă largă de opțiuni de styling interior pentru diferite modele, realizate prin mai multe culori și ornamente. Există şi tapiţerie din piele cu mai multe cusături contrastante.

Dimensiunile lui Blazer rămân deocamdată necunoscute, însă aflăm că standard pe versiunea RS şi Premier va exista un sistem de management al spaţiului din portbagaj, cu mai multe elemente pentru îngrădirea şi securizarea încărcăturilor. Doar cinci pasageri pot călători la bord, însă dacă bancheta din spate reglabilă longitudinal este rabatată, volumul total al portbagajului măsoară 1.818 litri.

Sistemul multimedia Chevrolet Infotainment 3 va fi operat pe un ecran tactil de 8 inci, care suportă 4G LTE Wi-Fi, Apple CarPlay şi Android Auto. Panoul de bord este parţial digital, iar pe consola şi tunelul central numărul de butoane a fost minimizat la maxim.

Printre alte dotări pe care le poate avea se numără: acoperiş panoramic cu trapă acţionată electric, sertar pentru mănuşi cu sistem electronic de închidere, volan încălzit şi scaune ventilate/încălzite, scaune spate încălzite (standard pe versiunea Premier), sistem Comfort-open windows care prin apăsarea unui buton de pe cheie deschide toate ferestrele pentru ca aerul fierbinte din interior să iasă în afară înainte ca pasagerii să intre, cruise control adaptiv, cameră video spate, asistent la remorcare, uşă a portbagajului acţionată electric şi hands-free, sistem de încărcare wireless pentru telefoane, şase porturi USB şi altele.

Standard, sub capotă se află un propulsor de 2.5 litri cu patru cilindri în linie, care produce 196 de CP şi 255 Nm de cuplu. Mai este disponibil şi un V6 de 3.6 litri cu 309 CP şi 365 Nm. Ambele motoare au injecţie directă, sistem Stop/Start şi sunt cuplate la transmisii automate cu nouă trepte. O maşină cu motor V6 poate tracta maxim 2.041 de kg.

Sistemul Traction Select vine în combinaţie cu orice motorizare și permite șoferului să efectueze ajustări în timp real ale modurilor de rulare a vehiculului pentru a ține cont de diferite condiții de drum. Pe modelele cu tracţiune integrală sistemul permite decuplarea punţii spate şi astfel cu o tracţiune doar pe puntea din faţă se va asigura o economie de combustibil.

Pe versiunile RS și Premier va fi oferită o tehnologie mai sofisticată a tracţiunii integrale, cu ambreiaj dublu, care va contribui la optimizarea tracțiunii pentru oricare stare a drumului. Oferă performanțe excelente în condiții de traseu umed, înzăpezit sau îngheţat, asigurând în același timp o stabilitate sporită pe vreme uscată.

Noul Blazer este poziţionat în gamă între modelele Equinox şi Traverse. Pe piaţa americană va ajunge în primul trimestru al anului 2019, iar detalii adiţionale şi preţuri vor fi anunţate mai târziu.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata