in , ,

(video) Premieră în SUA: Noile Chevrolet Bolt EV facelift şi Bolt EUV

Modelul Chevrolet Bolt este un electromobil compact produs de General Motors şi lansat pe piaţă înainte ca să apară Tesla Model 3. Producătorul intenționa să arunce în aer piața mașinilor electrice la prețuri accesibile, dar succesele au fost modeste.

Din 2017 şi până în prezent, puțin peste 100.000 de exemplare au fost vândute la nivel mondial sub diferite mărci de sub aripa concernului. Pentru comparaţie, în 2020 şi numai pe piaţa americană, doar Model 3 s-a vândut în peste 167.000 de exemplare.

Totuşi, GM încă nu are în plan să renunţe la model şi de aceea i-a pregătit un facelift l-a mijlocul perioadei de viaţă a generaţiei actuale. Iar pentru un impuls al vânzărilor va fi disponibilă şi o versiune complet nouă, una în stil crossover, numită Bolt EUV (Electric Utility Vehicle).

Caracteristici cheie:

 • Proaspăt este designul exterior al automobilului. Noi sunt farurile LED în două nivele şi stopurile LED, noi sunt barele de protecţie, grila radiatorului este acum înlocuită de un panou decorativ, iar emblemele Chevrolet nu mai sunt aurii, ci negre. Sunt disponibile şi noi modele de jante la alegere.
 • Modelul Bolt EUV are o caroserie uşor diferită. Pe el lipsesc ferestruicile triunghiulare din preajma montanţilor A, are o linie de centură diferită, railings-uri pe acoperiş, un ampatament extins de la 2.600 la 2.675 şi o lungime mărită de la 4.145 la 4.306 mm. La capitolele lăţime şi înălţime aproape că nu diferă faţă de un Bolt EV – 1.770 şi 1.616 mm respectiv.
 • Volumul portbagajului este de 470 pe Bolt EV şi 462 litri pe Bolt EUV (conform standardului EPA).
 • Complet nou este şi designul interior, cu o planşă de bord mai modernă. Nou mai este volanul, consola centrală şi scaunele. Controlul cutiei de viteze este realizat acum prin butoane în locul unui levier.
 • Panoul de bord digital măsoară 8.0 inci. Monitorul sistemului multimedia alţi 10.2 inci.
 • Printre alte dotări disponibile în funcţie de echipare se numără scaune frontale ventilate, scaune spate încălzite, acoperiş panoramic (doar pe Bolt EUV), Apple CarPlay şi Android Auto cu o conexiune wireless, încărcător wireless pentru telefoane, 4G LTE Wi-Fi Hotspot, aplicaţii Alexa, Spotify, The Weather Channel şi altele.
 • Sub capotă se poate regăsi o singură unitate de propulsie. Aceasta include doar un singur motor electric montat pe osia frontală, care produce 204 CP şi 360 Nm de cuplu. Bateria cu o capacitate de 65 kWh este cea introdusă pe model în 2020. Autonomia lui Bolt EV se poate ridica la 416 km, iar cea a lui Bolt EUV până la 402 km.
 • Printre alte noutăţi se numără introducerea unui mod de condus cu o singură pedală, atunci când mașina începe să frâneze pe măsură ce pedala de accelerație este eliberată, dar şi un încărcător AC care funcţionează în două moduri, care vă permite să vă conectați la terminale cu o tensiune de 120 sau 240 V (în al doilea caz puterea de încărcare este de 7.2 kW). Pentru Bolt EV este o opțiune, iar pentru Bolt EUV este o dotare standard.
 • Pentru o viteză maximă de încărcare de nivel 2, ambele vehicule sunt acum capabile să se încarce cu până la 11 kW, dar este necesar un echipament de încărcare separat. Se poate încărca şi rapid DC, însă nu se menţionează cu ce putere (în 30 de minute Bolt EV se poate încărca cu energia necesară pentru a parcurge alţi 160 de km, iar Bolt EUV alţi 152 km).
 • Echipamentul de bază include complexul Safety Assist, care include sistemele Automatic Emergency Braking, Forward Collision Alert, Lane Keep Assist with Lane Departure Warning, Following Distance Indicator, IntelliBeam şi Front Pedestrian Braking (opţionale Rear Cross Traffic Alert, HD Surround Vision şi Adaptive Cruise Control). O HD Rear Vision Camera (cameră video spate) este standard pe ambele modele.
 • Iar Bolt EUV a devenit primul model al mărcii Chevrole care poate fi dotat cu tehnologia Super Cruise (opţiune) – un cruise control adaptiv al cărui funcţii corespund cu al doilea nivel de sistem de pilotare semi automatizată. Anterior acesta era disponibil doar pe maşinile Cadillac.

După acest facelift, Chevrolet Bolt EV a devenit şi mai ieftin cu 5.000 dolari! Prețurile încep acum de la aproximativ 32.000 dolari (cu excepția subvențiilor). Iar Bolt EUV valorează cel puțin 34.000 de dolari, deși versiunea de start Launch Edition costă 43.500 de dolari şi are practic toate dotările incluse. Startul vânzărilor este programat pentru vara anului curent.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO: