(video) Premieră în SUA: Noua, a patra generaţie Mitsubishi Outlander
Noul Mitsubishi Outlander a debutat inevitabil. Acesta, după cum s-a promis şi anterior, a fost prezentat deocamdată într-o specificație americană şi fără vreo motorizare hibridă.
Interesant este că această maşină trebuia să apară încă în 2018, în baza conceptului Mitsubishi GT-PHEV arătat în 2016 la Salonul Auto de la Paris, pe care l-am văzut şi noi pe viu, însă planurile au fost oprite. După ce Nissan a cumpărat o parte din acţiunile companiei, s-a luat decizia de a renunţa la aproape toată munca făcută până la acel moment, inclusiv la platforma originală, în favoarea unificării şi reducerii costurilor.
Astfel, noul Outlander a fost reformatat şi acum stă pe baza platformei CMF-C/D, aceeaşi folosită şi de noul Nissan Rogue/X-Trail.
Caracteristici cheie:
- Este numit modelul flagship al liniei Mitsubishi Motors, cel mai bine echipat şi cel mai atent proiectat vehicul pe care compania l-a dezvoltat vreodată.
- Este în mod evident mai mare în dimensiuni, însă cifrele la acest capitol nu au fost deocamdată publicate. Se ştie doar că are în înălţime puţin peste 1.747 mm, iar în lăţime – 1.897 mm.
- Limbajul stilistic Dynamic Shield este adoptat acum şi pe Outlander. Asta înseamnă o parte frontală amenajată vizual sub forma literei X, cu faruri orizontale laterale şi lumini de zi separate, cu indicatoare de direcţie, la un nivel superior. Cele mai mari jante măsoară 20 de inci (18 inci în echipare de bază).
- Noul Outlander stă, după cum am menţionat, pe o nouă platformă CMF-C/D, care a primit deasupra un corp cu rezistenţă mai rigidă, o suspensie spate multi-link cu o construcţie modificată şi o nouă servodirecţie asistată electric.
- Sub capotă a apărut un benzinar natural aspirat de 2.5 litri şi cu patru cilindri, cu sistem de injecţie directă, care produce 184 CP și 245 Nm. În tandem funcţionează un nou variator marca Jatco, care imită o cutie automată în opt trepte, dar şi un sistem de tracţiune integrală S-AWC (Super All-Wheel Control) cu ambreiaj pentru conectarea punţii din spate.
- Noul Mitsubishi Outlander a mai beneficiat de sistemul electronic Brake AYC (Active Yaw Control), care utilizează mecanismele de frânare hidraulice pentru a controla vectorul de tracțiune. Acesta utilizează selectiv mecanismele de frânare ale tuturor celor patru roți, chiar şi pe maşinile în versiuni de bază cu tracţiune faţă.
- Şoferul va avea la dispoziţie şi un selector al modurilor de rulare, cu diverse setări pentru diverse agregate: Eco, Normal, Tarmac (sport), Gravel, Snow şi Mud (ultimul doar pe maşinile cu AWD).
- Interiorul maşinii e complet nou şi nu are nimic în comun cu cel al lui Nissan Rogue. Se menţionează că are foarte multe materiale moi la atingere, îndeosebi pe planşa de bord şi panourile uşilor. Tunelul central îi este unul curat şi include aranjate frumos levierul cutiei de viteze şi acel selector al modurilor de rulare şi de control al sistemului de tracţiune integrală. Mai poate fi instalat un panou de încărcare fără fir a telefoanelor compatibile.
- Consola centrală are în partea superioară un monitor de 9.0 inci pentru sistemul multimedia (cu suport Android Auto şi wireless Apple CarPlay), care este despărţit de panoul de control a climatizării, cu comenzi manuale, de nişte deflectoare de ventilaţie camuflate.
- Noul Outlander mai are un panou de instrumente cu două ceasuri analogice şi un ecran color de 7.0 inci între ele, deşi opţional se poate comanda un panou de bord complet digital sub forma unui ecran de 12.3 inci.
- De asemenea, noul Outlander devine primul model Mitsubishi dotat cu un head-up display cu o suprafaţă de proiecţie de 10.8 inci a informaţiilor relevante.
- Ca dotări opţionale sau în echipări de top se mai pot găsi o tapiţerie cu piele semi anilină, climatizare automată pe trei zone, sistem audio Bose cu 10 difuzoare, etc.
- Standard vin cele şapte locuri din maşină! În acest caz, locurile de pe al doilea rând pot fi ajustate longitudinal, iar spătarele se pot rabata în proporţie de 40:20:40.
- Noul Outlander vine standard cu 11 airbag-uri, inclusiv unul între pasagerii din faţă!
- Dispune de un sistem MI-Pilot Assist, care înseamnă de fapt un cruise control adaptiv cu funcţie de menţinere în banda de rulare, pe lângă alte sisteme de asistenţă şi protecţie moderne şi elementare.
Tot în 2021 ar trebui să fie lansat şi modelul plug-in hybrid, sistemul de propulsie fiind deja dezvoltat in-house de către Mitsubishi.
Producţia noului Outlander pentru piaţa americană (SUA, Canada şi Puerto Rico) a început deja în Japonia. Vânzările vor începe din luna aprilie, iar preţul de start în SUA este de 25.795 de dolari.
Evenimentul de prezentare în reluare:
Cmentariile sunt închise