(video) Premieră la Goodwood: Noile Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ şi CLA 45 S 4MATIC+

Premieră de la Mercedes-AMG la Festivalul de Viteză de la Goodwood, cu ocazia aniversării a 125 de ani de când compania germană participă în motorsport. Noile Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ şi CLA 45 4MATIC+ sunt numite cele mai performante automobile din lume cu motoare turbo cu patru cilindri!

Noile modele Mercedes-AMG A 45 4MATIC și CLA 45 4MATIC sunt chiar mai distinctive decât predecesorii lor şi se deosebesc la mai multe capitole de modelele A 35 AMG şi CLA 35 AMG. Pentru prima dată, clasa compactă are acum grila de radiator specifică AMG cu un contur mai lat și cu 12 lame verticale.

Printre altele, automobilele dispun de bare de protecţie diferite, cu prize de aer mai largi, dar şi nişte aripi frontale mai mari cu arcuri evazate. Cel mai mult se observă această modificare din urmă pe A 45, deoarece CLA are deja din start un ecartament mai mare și aripile sunt evazate într-o măsură mai mică. Există de asemenea un splitter şi aripioare pe marginea barei de protecţie frontale, un difuzor funcţional şi câte un spoiler pe hayon. La alegere se oferă un Silver Chrome package sau un AMG Night package pentru inserţii cromate sau negre lucioase la exterior.

Standard, versiunile de bază sunt dotate cu jante din aliaj uşor de 18 inci, iar modelele S vin cu jante de 19 inci. De asemenea, mecanismele de frânare au etriere vopsite în gri cu inscripţii AMG sau unele mai mari cu câte şase pistoane şi vopsite în culoare roşie respectiv. Încă o deosebire între aceste modele este că terminaţiile eşapamentului au un diametru de 82 şi 90 de mm respectiv, iar difuzoarele de aer pe A 45 au două perechi de lame, în timp ce pe CLA 45 sunt patru separate la aceeaşi distanţă. Opţional se oferă un AMG Aerodynamic package cu elemente aerodinamice suplimentare şi mai mari în dimensiuni, dar şi jante forjate.

Dezvoltatorii de la AMG au mai întărit corpurile automobilelor pentru a asigura o mai mare stabilitate la viteze mari. Plăci şi elemente suplimentare sunt ataşate sub motoare şi în zona suspensiilor.

Mercedes-AMG spune că pentru aceste maşini a făcut un nou motor turbo cu patru cilindri şi un volum de 2.0 litri. Spre deosebire de cel cu patru cilindri instalat transversal pe modelele AMG 35 sau modelele anterioare, noul agregat este rotit în jurul axei sale verticale cu 180 de grade. Acest lucru înseamnă că turbo compresorul și colectorul de evacuare sunt acum poziționate în partea din spate. Prin urmare, sistemul de admisie este poziționat în faţa sa. Această configurație a permis specialiştilor ca să facă propulsorul cât mai plat posibil și avantajos din punct de vedere aerodinamic. Vezi toate detaliile despre motor AICI.

Noile Mercedes-AMG A 45 4MATIC+ şi CLA 45 4MATIC+ produc 387 CP la 6.500 rpm/480 Nm între 4.750-5.000 rpm şi pot face 0-100 de km/h în doar 4.0/4.1 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 de km/h, însă cu un AMG Driver‘s Package poate creşte până la 270 de km/h.

Noile Mercedes-AMG A 45 S 4MATIC+ şi CLA 45 S 4MATIC+ produc câte 421 CP la 6.750 rpm/500 Nm între 5.000-5.250 rpm şi pot face 0-100 de km/h în doar 3.9/4.0 secunde. Viteza maximă este limitată la 270 de km/h.

Toate motoare sunt cuplate la cutii de viteze AMG SPEEDSHIFT DCT 8G cu dublu ambreiaj (cu M-mode cu padele în spatele volanului şi Launch Control) şi transmit puterea spre roţi prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală variabilă AMG Performance 4MATIC+. Secretul celui din urmă îi este în funcţia AMG TORQUE CONTROL din noul diferenţial care se găseşte pe puntea din spate. Acesta are două ambreiaje multi disc controlate electronic, fiecare dintre acestea fiind conectate la un arbore de acționare a axului. În acest fel, puterea nu poate fi doar complet distribuită variat între roțile din față și din spate, dar, de asemenea, selectiv între cea din stânga şi din dreapta din spate.

În funcție de modul de conducere și de situație, cuplul poate fi distribuit separat pe ambele roți din spate. Rezultatul este tracțiune optimă în mod constant, chiar și în condiții rutiere nefavorabile și în timpul unor manevre extreme. În plus, această soluție sofisticată a permis introducerea unui mod Drift (standard pe modelele S sau inclus în pachetul opţional AMG DYNAMIC PLUS pentru modelele de bază) prin care maşina poate derapa fără probleme. La modul Drift se poate apela prin modul de rulare RACE, folosind padelele din spatele volanului, cu condiția ca ESP-ul să fie dezactivat, iar transmisia să fie în modul manual.

Controlul cuplului spre puntea față și spate, și între cele două roți spate, este electro-mecanic. Factorii influenți pentru distribuția cuplului nu sunt doar viteza de deplasare, accelerația laterală și longitudinală și unghiul de direcție, ci și diferența de viteză de rotație între roțile individuale, treapta selectată a transmisiei şi poziţia acceleratorului.

Suspensia maşinilor este una de tip McPherson pe puntea din faţă şi multi link pe cea din spate. Opţional sunt disponibile nişte amortizoare adaptive cu trei moduri de funcţionare. Mecanismele de frânare standard au discuri care măsoară 350/330 mm şi au etriere cu câte 4/1 piston pe faţă şi pe spate. Modelele S şi cele standard cu pachet opţional AMG DYNAMIC PLUS sunt echipate cu discuri de 360 mm şi cu câte şase pistoane în etrierele din faţă. Servodirecţia este electro-mecanică sensibilă la viteze, iar eşapamentul sport AMG include supape active şi câteva moduri de redare a sunetului.

Sistemul AMG DYNAMIC SELECT, care include diverse setări pentru motor, cutie de viteze, AMG DYNAMICS, eşapament şi şasiu, este format din cinci moduri (Slippery, Comfort, Sport ,Sport +, Individual) + RACE care vine standard pe modelele S.

Interiorul este făcut în stilul modelelor inferioare din gama AMG, dar cu mai multe dotări şi opţiuni de personalizare. Panoul de bord şi sistemul MBUX include meniuri specifice noilor versiuni.

Preţul de start al modelelor în Germania nu a fost anunţat deocamdată, însă vă putem şopti că un simplu A 45 are un preţ de start în ţara noastră de sub 50.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/