(video) Premieră la Pebble Beach: Modelul aniversar Koenigsegg CC850

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Koenigsegg a venit la Monterey Car Week cu o adevărată surpriză în weekendul care a trecut. Noul CC850 este o recreare contemporană a primului model de producţie a mărcii suedeze – CC8S – lansat acum 20 de ani în urmă, marcând acest lucru în paralel cu jubileul din iulie a lui Christian von Koenigsegg (a împlinit vârsta de 50 de ani).

Totodată, marca demonstrează din nou că nu mai are nevoie să fie prezentă neapărat la vreun salon auto internațional pentru a-şi face cunoscute produsele. Evenimentul digital de prezentare, difuzat acum două zile pe YouTube, cu doar câteva ore înainte de premiera publică, a fost urmărit deja şi doar pe această platformă de peste 1.2 milioane de oameni!

Caracteristici cheie:

  • Designul acestui “hommage” aminteşte foarte mult de cel al CC8S, însă a fost optimizat pentru o mai bună aerodinamică şi foloseşte mai multe componente moderne, gen faruri şi stopuri full LED, un spoiler posterior retractabil, noi materiale găsite în prezent mai pe larg, o cantitate mai mare de fibră de carbon, etc.
    • Exteriorul prezintă un design elegant nordic Koenigsegg, jante în stil cadran de telefon și stopuri triple, toate acestea inspirându-se din cele mai vechi modele Koenigsegg.
    • Interiorul se mândrește cu o estetică de design simetrică, minimalistă, asemănătoare cu CC8S. Această simetrie face ca adaptările pentru versiunile cu volan pe stânga şi pe dreapta să fie practice. Volanul rotund, levierul cu ale sale componente mecanice expuse și panoul crono analogic prezintă lucrările de precizie care stau la baza CC850.
    • Și, desigur, ca orice Koenigsegg modern, CC850 dispune de un hardtop detașabil, sistemul de uși synchrohelix, funcția Autoskin – și, în mod natural, poate funcționa pe combustibili regenerabili.
    • Frânele sunt carbo-ceramice, jantele măsoară 20/21 inci şi opţional pot fi oferite în anvelope Michelin Pilot Sport 4S.
  • Este propulsat de un V8 twin-turbo de 5.0 litri, de 185 kg, proiectat și construit în întregime in-house.
    • Produce 1.185 CP la 7.800 rpm cu benzină normală sau 1.385 CP dacă arde E85 (o combinaţie de etanol şi benzină, ce rezultă într-un carburant cu cifră octanică 100+). Cuplul generat este de 1.385 Nm la 4.800 Nm.
    • Impresionant sau nu, dar greutatea maşinii late de peste doi metri este de 1.385 kg.
    • Şasiul este luat de la Jesko, însă s-au făcut o serie de intervenții personalizate.
  • Ceea ce face acest model unic, spre deosebire de alte modele Koenigsegg aflate în producţie, este sistemul său revoluționar, o premieră mondială – Engage Shift System (ESS). ESS permite rapoarte de transmisie diferite în funcție de modul de conducere, oferind experiențe personalizate în funcție de utilizarea pe șosea sau pe pistă.
    • Făcută pe baza Light Speed Transmission (LSS) introdusă pe Jesko, ESS este o transmisie manuală adaptabilă, multi-raport, cu 6 trepte şi o pedală de ambreiaj, care poate funcționa și ca o transmisie automată super-rapidă cu 9 trepte! Capacitatea șoferului de a alege fără probleme între o transmisie manuală nealterată sau o schimbare automată mai relaxată este fără precedent. Soluţia plasează noul supercar într-o clasă individuală!
    • Levierul cutiei de viteze ESS este o operă de artă mecanică și amintește de cronografele elvețiene, complicate, frumoase din punct de vedere estetic și complet funcționale. S-a avut mare grijă ca ESS să devină una dintre cele mai captivante cutii mecanice create vreodată.
    • În plus, drapelul suedez încoronează levierul așa cum a făcut-o în originalul CC8S.

Modelul va fi produs în doar 50 70 de exemplare. Preţul nu i-a fost anunţat.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/