(foto) Interiorul lui Genesis X Speedium Coupe a fost arătat la Pebble Beach Concours d’Elegance

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Genesis a dezvăluit interiorul lui Genesis X Speedium Coupe la Pebble Beach Concours d’Elegance, continuând evoluția designului conceptului Grand Tourer. Conceptul și-a făcut debutul pentru prima dată în aprilie la Genesis House din New York. Atunci şi-a etalat doar exteriorul, iar designul său interior a fost dezvoltat în ultimele cinci luni.

Cea mai atrăgătoare caracteristică exterioară a conceptului sunt farurile extinse pe toată lățimea, care reinterpretează şi Crest Grille. Acest detaliu poartă aspectul semnăturii mărcii în era electrificării, în timp ce simbolizează transformarea Genesis într-un brand de mașini pur electrice.

Forma corpului seamănă cu o clepsidră când este privită de sus. Forma curbată accentuează pasajele roților și creează o prezență musculară. Din lateral, linia parabolică se extinde din față spre spate. Profilul deliberat conferă mașinii o atitudine relaxată, care este echilibrată de tensiunea dintre suprafețele convexe și concave. Coada eliptică și luminile de frână în formă de V se combină pentru a crea un contrast izbitor în spate.

Numit după renumitul circuit de curse Inje Speedium din Coreea, X Speedium Coupe întruchipează pasiunea designerilor Genesis pentru sporturile cu motor. Nuanța de smarald metalic a mașinii – Inje Green – poartă numele peisajului muntos care înconjoară pista de curse.

Interiorul lui Genesis X Speedium Coupe folosește un principiu clasic de design coreean cunoscut sub denumirea „Frumusețea spațiului alb”. Inspirat de arhitectura coreeană, acesta se aliniază îndeaproape cu ideologia designului reductiv și este exprimat printr-un limbaj minimalist și pur, punctat de elemente de design puternice.

Dispunerea asimetrică, orientată către șofer, este o continuare a temei întâlnite pe cele mai recente concepte Genesis, în care toate sistemele de control și afișajele înconjoară șoferul. Panoul de bord și consola centrală plutitoare se înfășoară în jurul cockpitului șoferului, amplificând experiența de conducere în era electrificării.

Acest efect este accentuat și mai mult de paleta de culori contrastante a interiorului, care distinge clar zona șoferului de spațiul pentru pasageri. Zona șoferului este finisată în Pinegrove Green, care completează perfect exteriorul în Inje Green. Iar contrastantul Monterey Gold din jurul scaunului șoferului – o culoare inspirată de peisajul de-a lungul coastei de nord a Californiei – face aluzie la florile galbene și nisipul auriu găsite în regiune.

În plus, Genesis explorează viitorul experiențelor audio printr-o nouă arhitectură a sunetului, care îmbină tehnologia și arta în timp ce evidențiază atenția brandului la detalii. În colaborare cu expertul Guk-il Yu, șeful Metal Sound Design – o companie specializată în difuzoare de înaltă performanță – X Speedium Coupe dispune de difuzoare amplasate strategic pentru a umple interiorul cu un sunet bogat.

Tweeterele, difuzoarele mid-range, wooferele și subwooferul sunt poziționate strategic pentru a oferi cea mai bună experiență de sunet. Tweeterele din aluminiu, care emit sunete înalte, au fost realizate impecabil cu o metodă de frezare de înaltă precizie pentru a optimiza performanța acustică.

Cockpitul orientat spre șofer mai are un afișaj OLED curbat care este inspirat de la mașinile de înaltă performanță. Interfaţa sa include un turometru în centru, desenat într-un stil „newtro”, care reprezintă un contrast puternic cu indicatoarele RPM găsite în modelele cu motoare termice. Afișajul vertical de pe partea dreaptă a scaunului șoferului are un ecran tactil integrat cu un design optimizat al UI. Acesta include butonul de pornire, precum și funcțiile multimedia și de control al vehiculului.

Portbagajul lui X Speedium Coupe are curele X deasupra spațiului de încărcare, un detaliu inspirat de modelul unic G-Matrix al mărcii care subliniază experiența dinamică a coupeului. Această caracteristică de design a fost derivată din conceptul Genesis Mint.

Un alt detaliu demn de remarcat este pielea – materialul în sine, precum și aplicarea acestuia. Modelul matlasat de pe scaunele din piele și ornamentele ușilor dă impresia unei mașini sport clasice. Între timp, volanul are piele tăiată, care a fost recuperată din materiale reutilizate pentru scaunele auto și împletită împreună.

În interior au fost folosite două tipuri de piele: piele tăbăcită vegetal și o nouă piele inovatoare, respirabilă. Pielea tăbăcită vegetal este tratată cu substanțe derivate din plante – precum citricele și mimoza – și procesată fără crom. În comparație cu pielea obișnuită, pielea granulată respirabilă utilizată în partea superioară a cabinei necesită mai puțină apă și niveluri mai scăzute de substanțe chimice pentru fabricare. Firele utilizate în procesul de finisare sunt realizate din plastic reutilizat, adăugând durabilitate și rezistență la apă a materialului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata