(video) Premieră la Pebble Beach: Noul Lamborghini Countach LPI 800-4

(update) Toate exemplarele noului Countach au fost vândute după prezentare şi în timpul weekend-ului trecut! Preţul de start este de 2.000.000 de euro plus taxe, scrie în exclusivitate TopGear.com


Peste ocean, în cadrul Monterey Car Week, în timpul evenimentului dedicat The Quail: A Motorsports Gathering, a debutat un urmaş modern al legendarului Lamborghini Countach, model care împlineşte în acest an jumătate de secol de la apariţie! Noutatea este numită Countach LPI 800-4 şi are la bază modelul Aventador!

Caracteristici cheie:

 • Modelul omagiază legendarul Countach şi va exista în doar 112 exemplare (112 provine de la denumirea internă a proiectului Countach iniţial – LP 112).
 • LPI provine de la Longitudinale Posteriore (LP) şi Ibrida (I, hibrid din italiană), ceea ce înseamnă că modelul dispune de un V12 natural aspirat de 6.5 litri, montat longitudinal în partea posterioară, combinat cu tehnologia hibridă dezvoltată pentru Sián (un motor electric de 48 V, montat direct pe cutia de viteze, alimentat de un supercondensator care oferă de trei ori mai multă putere comparativ cu o baterie litiu-ion de aceeași greutate).
 • Noul Countach are să ofere în total 814 CP (780+34) şi în combinaţie cu tracţiune integrală poate face 0-100 km/h în 2.8 secunde, 0-200 km/h în 8.6 secunde şi atinge maxim 355 km/h.
Iată cum îi sună motorul
 • Maşina are un design clar inspirat din cel al vechiului model. Partea frontală a fost făcută cu o privire asupra ediţiei Quattrovalvole, în ceea ce priveşte liniile asertive ale capotei frontale cu grilă și farurile dreptunghiulare lungi, joase, precum și arcurile roților cu tema lor hexagonală.
 • Nu există nicio aripă spate fixă ​​în afara liniilor pure, iar airscoops-urile sunt integrate fluid în „umerii” puternici ai mașinii, înfrumusețate cu „branhiile” distincte Countach.
 • Partea din spate a lui Countach LPI 800-4 este imediat recunoscută prin forma sa distinctivă inversată, cu o bară de protecţie cu o linie inferioară mai elegantă, iar designul „hexagonita” modelează grupurile de stopuri cu trei unități. Tot în spate modelul mai poartă patru terminaţii de eşapament, integrate într-un difuzor din fibră de carbon, din nou în stilul vechiului supercar.
 • Accesul în maşină se face prin nişte portiere cu deschidere verticală, care au fost introduse pentru prima dată anume pe Countach și care au devenit în timp o semnătură a modelelor Lamborghini dotate cu motor V12.
 • Șasiul monococ și toate panourile caroseriei îi sunt făcute din fibră de carbon, astfel că are o greutate uscată de 1.595 kg şi un raport greutate/putere de 1.95 kg/CP.
 • Inserţii vizibile din fibră de carbon pot fi observate în splitterul frontal, în jurul geamurilor, pe oglinzile retrovizoare, pe prizele de aer ale capacului, pe pragurile laterale, pe difuzorul posterior după cum am menţionat, dar şi la interior.
 • Maşina mai dispune de nişte deflectoare de aer mobile produse prin tehnologia imprimării 3D şi un acoperil cu sticlă fotocromatică, care poate trece de la transparent la opac prin simpla apăsare a unui buton.
 • Jantele lui Countach LPI 800-4 măsoară 20 de inci pe faţă şi 21 pe spate, fiind create în stilul „telephone” din anii 80. Acestea sunt îmbrăcate de anvelope Pirelli P Zero Corsa, iar în spatele lor stau mecanisme de frânare carbo-ceramice.
 • Proprietarii maşinii vor putea alege dintr-o gamă de opțiuni de vopsea exterioară (peste 30!), majoritatea fiind culori solide, cum ar fi iconicul Impact White, Giallo Countach și Verde Medio. Există şi nuanţe contemporane metalizate la ofertă, cum ar fi Viola Pasifae sau Blu Uranus.
 • Un ecran tactil central al sistemului multimedia HDMI, de 8.4 inci, unic pentru LPI 800-4, gestionează comenzile auto, oferind inclusiv soluţii de conectivitate și Apple CarPlay. De asemenea, include un buton unic intitulat „Stile”, care odată ce este apăsat explică filozofia de design a lui Countach publicului său privilegiat.

Noul Countach LPI 800-4 va fi livrat din primul trimestru al anului 2022 proprietarilor din întreaga lume. Un preţ nu a fost anunţat, însă se vehiculează că o unitate ar costa circa trei milioane de euro.

Specificaţii tehnice în detalii:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise