(video) Premieră mondială: A doua generaţie Nissan Juke

E imposibil să nu-l recunoști şi pe acesta. Nissan a prezentat în seara zilei de 3 septembrie noua generaţie a modelului Juke, un crossover care avea un design atipic la vremea lansării predecesorului, deşi interesant.

Motivul, stilul general şi proporţiile au fost păstrate în mare parte şi pe noul Juke. Nu de alta, dar mulţumită înfăţişării sale mai deosebite, prima generaţie a modelului a găsit aproape un milion de clienţi în Europa.

https://youtu.be/PF51kMXfI4Y

A doua generaţie Juke şi-a schimbat platforma pe una modulară numită CMF-B, care din punct de vedere arhitectural o imită pe cea veche. Puntea din faţă conţine elemente McPherson, iar pe cea din spate suspensia este semi-independentă. Pachetul este similar cu cel instalat pe noul Renault Captur.

Lungimea crossoverului Nissan a crescut de la 4.135 la 4.210 mm, lățimea de la 1.765 la 1.800 mm, iar înălțimea de la 1.565 la 1.595 mm. În același timp, utilizarea extinsă a oțelului de înaltă rezistență în proiectare a permis reducerea greutăţii totale cu 23 de kg.

Dezvoltatorii au încercat să corecteze şi principalul dezavantaj al modelului, făcând habitaclul considerabil mai spaţios. Se referă acest lucru mai mult la compartimentul posterior, acolo unde distanţa între rândurile de scaune a crescut cu 58 de mm, iar spaţiul de deasupra capului pasagerilor a fost mărit cu 11 mm. Şi portbagajul a devenit mai voluminos: 422 vs 354 de litri cât avea anterior.

Nissan promite că viitorii clienţi vor găsi în cabină materiale mai bune (soft-touch) şi scaune mai confortabile, cele din faţă având integrate nu doar tetiere, ci şi boxe (opţionale)! Şi capacitățile de personalizare sunt extinse: dacă paleta de culori pentru exterior conţine 11 nuanţe la alegere, şi pentru interior există câteva combinaţii de culori pentru finisaje, precum şi o tapiţerie opţională din piele sau Alcantara.

Diferit acum este şi tunelul central, realizat asemănător cu rezervorul de combustibil de pe o motocicletă, consola centrală, volanul, dar şi panoul de bord care nu mai are două ceasuri “adânci”, ci un afişaj plat cu ecran multicolor pe centru.

Nissan spune că deja în nivel de echipare de bază se vor oferi faruri LED, jante de 19 inci şi o frână de parcare electrică, în timp ce lista de opţiuni va fi completată de un sistem audio Bose Personal Plus cu opt difuzoare, sistem multimedia NissanConnect cu un ecran tactil de 8 inci (şi compatibil cu Google Assistant, Apple CarPlay, Android Auto, navigaţie TomTom), hotspot In-Car WiFi și capacitatea de a actualiza de la distanță software-ul, printre altele.

În plus, se va putea comanda în premieră pentru model un complex ProPILOT care este alcătuit dintr-un cruise control adaptiv avansat şi sisteme automate de frânare şi de păstrare în bandă. Lista sistemelor adiţionale poate continua cu: Intelligent Emergency Braking with Pedestrian and Cyclist Recognition, Traffic Sign Recognition, Intelligent Lane Intervention, Rear Cross Traffic Alert şi Blind Spot Intervention.

La momentul lansării se anunţă doar un singur motor sub capotă: o unitate turbo DIG-T de 1.0 litri şi cu trei cilindri, făcută în colaborare cu Renault. Agregatul produce 117 CP şi poate fi cuplat fie la o cutie mecanică cu şase trepte, fie la una robotizată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj. Ultima mai are padele în spatele volanului şi setări speciale în baza a trei regimuri de rulare (Eco, Standard sau Sport).

Tracţiunea este doar pe puntea din faţă. Mai târziu se aşteaptă apariţia unui motor mai puternic, cu patru cilindri, şi a unui sistem de tracţiune integrală.

Prezentări ale noului Juke au avut loc simultan la Londra, Paris, Milano, Barcelona și Köln, iar prima apariţie publică va avea loc într-o săptămână la Frankfurt Motor Show. Ca și anterior, modelul pentru Europa va fi produs la uzina Nissan din Sunderland, Marea Britanie. Startul vânzărilor este programat pentru luna noiembrie.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/