(video) Premieră mondială la Goodwood: A doua generație MG HS

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca britanică MG introduce o premieră mondială la Festivalul de Viteză de la Goodwood. A fost prezentat modelul MG HS de nouă generație. Mașina anterioară încă este în Marea Britanie una dintre cele mai bine vândute zece mașini în 2024.

Noua generație HS vine să continue succesul și menține reputația MG de a oferi clienților cel mai bun raport calitate-preț general posibil pe piața SUV-urilor.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Noul MG HS este de fapt un Roewe RX5, însă cu design pe alocuri schimbat. Introduce un aspect mai sofisticat, cu un ampatament mai lung și proporții exterioare rafinate, cu niște console mai scurte, o linie a umerilor ascendentă și un spațiu vitrat mai îngust.
  • În comparație cu modelul anterior, noul MG HS este cu 14 mm mai lat (1890 mm) și cu 45 mm mai lung (4655 mm sau 4670 mm are modelul PHEV). Înălțimea totală a fost redusă cu aproximativ 30 mm. Ampatamentul a fost alungit cu 45 mm, până la 2.765 mm.
  • Grila frontală continuă limbajul de design MG de ultimă generație, așa cum a fost văzut pentru prima dată pe noul MG3. Farurile noi, mai subțiri, aduc o temă mai tehnologică SUV-ului, conectate de un panou central negru care subliniază lățimea mașinii. În spate, stopurile LED sunt legate de un motiv central și au o semnătură luminoasă în formă de X.

Interior

  • Noile modele HS SE și HS Trophy subliniază cu tărie dorința MG de a oferi și mai multă funcționalitate, spațiu, confort și o cabină elegantă și contemporană, toate standard.
  • Oferta tehnologică a evoluat, noul HS având două monitoare de 12.3 inchi.
    • Sistemul multimedia oferă servicii de navigație live, inclusiv meteo, actualizări live ale traficului, acces la Amazon Music și conectivitate prin Android Auto și Apple CarPlay. Modelele Trophy beneficiază, de asemenea, în mod standard, de vizibilitate surround 360° și un încărcător wireless.
    • Monitorul din spatele volanului oferă două teme și trei moduri distincte de afișare.
  • În interior se folosesc noi materiale de calitate, cu accente premium, pe lângă un nou volan cu trei spițe și un levier modern al cutiei de viteze.
  • Capacitatea portbagajului a crescut cu 44 de litri, până la 507 litri, în timp ce exteriorul mai lat permite un sentiment mai mare de confort pentru toți ocupanții. Opțiunile sporite de depozitare din habitaclu asigură spațiu suficient pentru obiectele de uz zilnic.

Dotări

  • Echiparea SE oferă standard: faruri full LED automate cu funcție follow-me-home, senzori de parcare spate, cameră de parcare spate, oglinzi retrovizoare încălzite și reglabile electric, scaun șofer reglabil electric în 6 direcții și scaun pasager reglabil în 4 direcții, aer condiționat automat, acces fără cheie, ștergătoare cu senzor de ploaie, cruise control, frână de parcare electrică (cu auto-hold) și cele două monitoare de 12.3 inchi.
  • MG HS Trophy, echipat complet, dispune acum de jante din aliaj de 19 inchi, faruri anti ceață, oglinzi retrovizoare încălzite (cu reglare electrică și memorie), scaun multi reglabil pentru șofer, hayon electric, camere video surround 360°, sistem audio cu 8 difuzoare, iSmart cu servicii live, încărcare wireless și funcționalitate V2L cu motorizarea PHEV.
  • Toate modelele din gamă beneficiază de un pachet MG Pilot mai bun. Standard include: Active Emergency Braking with Pedestrian and Bicycle Detection, Lane Keep Assist with Lane Departure Warning System, Blind Spot Detection with Lane Change Assist, Driver Attention Alert, Forward Collision Warning, Rear Cross Traffic Alert și Door Open Warning.
    • Mașinile cu DCT mai au: Adaptive Cruise Control, Traffic Jam Assist și Intelligent Speed Limit Assist.

Motorizări

  • Noul MG HS este oferit cu un motor pe benzină de nouă generație, turbo, de 1.5 litri. Dezvoltă 170 CP și 275 Nm. Standard este cuplat la o cutie mecanică în șase trepte, opțional fiind un DCT cu șapte trepte. Poate realiza 0-100 km/h în 9.4 secunde.
  • Unitatea de propulsie PHEV combină un benzinar de 1.5 litri (143 CP) și un electromotor de 154 kW (209 CP). Mai există un generator de înaltă eficiență de 67 kW și o baterie de 24.7 kWh. Promite o autonomie electrică de până la 120 km și poate face 0-100 km/h în 6.8 secunde.

Prețul de start al mașinii este de 25.000 de lire sterline, iar cu motorizarea PHEV – 31.500 lire. Livrările vor începe de la sfârșit de iulie. Lansarea pe alte piețe va urma. Nu este exclusă și apariția sa în Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise