(video) GENEVA 2024: Premieră – Noul MG 3 vrea să pună piedici serioase lui Toyota Yaris Hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Principala noutate a ediției din acest an a Salonului Auto de la Geneva a fost, desigur, noul Renault 5. Dar există și alte premiere mondiale sau anunțuri interesante, dacă este de săpat mai adânc. De exemplu, platforma a servit pentru introducerea în premieră mondială a noii generații a hatchback-ului compact MG 3.

Modelul a fost proiectat cu ochiul spre piața europeană și ține cont de preferințele locale. Într-o oarecare măsură unii îl numesc deja un concurent și pentru cel mai scump Dacia Sandero, al cărui preț în Marea Britanie ajunge la echivalentul a 18.000 de euro!

SAIC, proprietarul MG, susține că sistemul hibrid de pe noul MG 3 este cu două generații înaintea sistemelor japoneze!

Caracteristici cheie:

  • Noul MG 3 încă aparține clasei tradiționale B, deși dimensiunile totale au crescut: 4.113 x 1.797 x 1.502 mm. Ampatamentul este de 2.570 mm față de 2.520 mm ai modelului anterior. Volumul portbagajului este de 293 de litri.
    • MG 3 este atât mai lung, cât și mai lat decât modelul pe care îl înlocuiește, eliberând mai mult spațiu interior pentru ocupanți, precum și oferind cel mai mare spațiu de portbagaj din clasă printre mașinile hibride.
  • Are un șasiu simplu cu suspensie spate semi-independentă.
    • Beneficiază de utilizarea de noi componente de rigiditate ultra-înaltă, în timp ce elementele de suspensie au fost concepute pentru a reduce greutatea și pentru a îmbunătăți aderența atât pentru manevrabilitate, cât și pentru o călătorie confortabilă.
    • Inginerii s-au concentrat și pe suporturile de motor și suspensie, alături de materialele care absorb sunetul și designul transmisiei, toate pentru a reduce zgomotul și vibrațiile.
  • MG 3 nu va avea o versiune electrică (deocamdată?), deoarece această nișă este ocupată de MG 4. A debutat la Geneva în singura versiune Hybrid+.
    • Este primul sistem hibrid convențional, non plug-in, montat pe un model MG.
    • Semnul plus face referire la faptul că partea electrică a sistemului de propulsie este mai puternică și mai productivă decât partea pe benzină.
    • Sub capotă are un benzinar natural aspirat cu patru cilindri și 1.5 litri volum. Funcționează în baza ciclului economic Atkinson și are o eficiență termică de 41%. Produce 102 CP și 128 Nm.
    • Motorul electric este integrat în cutia de viteze automată cu trei trepte. Dezvoltă 136 CP și 250 Nm.
    • MG 3 Hybrid+ declară un consum mixt de 4.4 l/100 km și emisii de CO2 de 100 g/km.
    • Modurile de funcționare ale sistemului de propulsie: EV, Series, Series and Charge, Drive and Charge, Parallel.

Puterea totală combinată se ridică la 195 CP!

  • În timpul funcționării normale, MG 3 este accelerat în principal cu energie electrică, iar motorul cu ardere internă este folosit pentru a menține viteza.
    • Timpul declarat pentru 0-100 km/h este de opt secunde, iar pentru 80-120 km/h este de cinci secunde. Viteza maximă e limitată la 170 km/h.
    • Se menționează că este cea mai rapidă accelerație din clasă.
    • Șoferii pot adapta capacitatea de reacție a lui MG 3 prin alegerea a trei moduri de condus – Eco, Standard și Sport.
    • Tracțiunea este pe puntea din față.
    • Pentru comparație, cel mai nou Yaris Hybrid are să ofere maximum 130 CP și un consum combinat de până la 4.9 litri.
  • O altă caracteristică a sistemului Hybrid+ este o baterie. Are o capacitate infimă de 1.83 kWh. Prin urmare, MG 3 nu are un port de încărcare de la priză externă și nu oferă autonomie pur electrică mare (doar pe scurte perioade de timp). De reîncărcarea bateriei se ocupă un generator separat, acționat de benzinar.
  • Standard, noul MG 3 are panou de bord digital de 7 inchi și un sistem multimedia iSmart cu navigație prin satelit (ecran de 10.25 inchi). Suportă Apple CarPlay/Android Auto. Există, de asemenea, aer condiționat și o cameră video posterioară, sistem audio cu șase difuzoare, conexiune Bluetooth, patru porturi USB și senzori de parcare spate, printre altele.
    • Opțiunile includ o tapițerie din piele, camere la 360 de grade, intrare fără cheie, scaune față și volan încălzite, etc.
    • MG 3 beneficiază și de cele mai recente sisteme avansate de asistență pentru șofer (ADAS). Siguranța sporită este oferită prin tehnologia MG Pilot, care include Lane Keep Assist cu sistem de avertizare Lane Departure, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning și Traffic Jam Assist.

Amintim că MG Motor a intrat oficial pe piața din România în decembrie 2023!

MG 3 va fi produs în China, primele livrări către piața europeană fiind programate pentru iunie 2024. Prețul de start va fi de aproximativ 20.000 de euro, mai ieftin decât același Yaris Hybrid care costă acum 22 de mii în Europa. Vine cu șapte ani garanție sau 80.000 de mile.

Curios este că în țări din Orientul Mijlociu costă minimum 10.700 USD (fără TVA) și are o garanție generoasă de 6 ani/200.000 km.


În același timp, MG a dezvăluit cifrele finale privind puterea noului Cyberster. Ceea ce este cea mai rapidă și mai puternică mașina cu emblemă MG va ajunge pe piață în această vară.

Decapotabila va exista cu un singur motor care va furniza 340 CP și 475 Nm. Este suficient pentru 0-100 km/h în 5.2 secunde. Alternativ se va putea opta pentru o versiune cu AWD. Are două electromotoare cu 544 CP și 725 Nm în total. Acest modelul va putea realiza 0-100 km/h în 3.2 secunde.

Culorii de lansare Dynamic Red i se va alătura nuanța New English White și două opțiuni de vopsea metalizată – Camden Grey și Cosmic Silver. Un Inca Yellow va fi oferit ca opțiune premium. Acoperișul va fi negru sau roșu, la alegere.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise