(video) Huracan-ul pentru off-road va deveni model de serie! Iată ce spune Lamborghini

(update 13.06.2019) Lamborghini ar putea lansa conceptul Huracan Sterrato în producție de serie. Premiera mașinii sub forma unui showcar a avut loc la începutul lunii iunie curent.

Potrivit colegilor de la Automobile Mag, care au avut un contact cu acest model, directorul tehnic al brandului italian Maurizio Reggiani a declarat că chiar și cu un buget limitat, compania are o șansă de a lansa Huracan Sterrato în serie și de a face încă un profit pe seama acestuia. Lansarea sa în serie va mai constitui un avantaj – apariţia unui nou material sintetic din care vor fi create toate elementele bodykit-ului, cu ajutorul unei imprimante 3D. Imprimarea acestor piese va fi suficient de ieftină pentru ca proiectul să devină profitabil din punct de vedere economic pentru marcă şi, de ce nu, ulterior materialul ar putea fi folosit pentru alte automobile.

Lamborghini se așteaptă să producă aproximativ 500-1.000 de exemplare de Huracan Sterrato în 2021. Costul fiecărei mașini va fi de circa 240.000 de euro.

Iar pentru că modelul original va sta pe piaţă încă vreo cinci ani, pentru a mai câştiga bani pe seama lui, compania ar putea lansa mai multe derivate noi potrivit insider-ilor, printre care: Super Trofeo Omologato în 2020, o versiune hibridă în 2022 şi una hardcore Superveloce în 2023!


(05.06.2019) Nu este o glumă! Lamborghini a făcut un Huracan pentru off-road, dar este deocamdată concept

Compania Automobili Lamborghini încearcă să exploreze noi orizonturi cu un concept total neconvențional – Lamborghini Huracan Sterrato. Bazat pe sportivitatea unui supercar cu motor V10, conceptul Sterrato, a cărui denumire din italiană s-ar traduce ca murdărie sau drum cu macadam, reprezintă toată experienţa pe care a obţinut-o producătorul prin crearea Super SUV-ului Urus, creând o nouă dimensiune pentru “ceva distractiv de condus în off-road”.

Conceptul Sterrato se bazează pe modelul Huracan EVO cu același motor natural aspirat de 5.2 litri şi cu 640 CP. Sistemul LDVI (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) cu logică predictivă controlează şi sistemele lui Sterrato, inclusiv sistemul său de tracţiune integrală, sistemul de roţi directoare spate, suspensia modificată și sistemul de vectorizare a cuplului, anticipând următoarele mișcări ale conducătorului auto pentru a asigura o dinamică perfectă a condusului.

Calibrat însă pentru condusul în off-road, inclusiv pe suprafețele de teren cu aderență redusă, și reglat pentru a maximiza tracțiunea și accelerația, sistemul LDVI de pe Sterrato este capabil să furnizeze un comportament îmbunătățit al unității de tracțiune spate, producând mai mult cuplu împreună cu stabilizare suplimentară în supra viraje.

Vezi şi: (video) Lamborghini Urus ST-X Concept – primul super SUV de curse

Sterrato este creat pentru medii solicitante. Aspectul său ilustrează imediat abilitățile în off-road pe care le are. Garda la sol este sporită cu 47 mm comparativ cu cea a modelului original, cu un unghi de atac mărit cu 1% și altul de degajare cu 6.5%. Ecartamentele au fost de asemenea extinse cu 30 mm pentru a include nişte roţi cu anvelope adaptate mai late şi cu jante de 20 de inci în nişte arcuri lărgite, părţi a unui wide body reproiectat cu noi prize de aer.

Conceptul mai este echipat cu o serie de elemente pentru întărirea şi protecţia corpului, inclusiv cu o placă care acționează în partea posterioară ca un difuzor de aer. Elemente ranforsate din aluminiu sunt integrate şi în cadrul frontal și sunt acoperite cu o placă din aluminiu, în timp ce pragurile laterale sunt ranforsate cu aluminiu.

Un panou de protecţie pentru devierea contactului cu pietrele îl are şi compartimentul motorului de jur împrejur. Automobilul mai are şi nişte apărătoare de noroi specifice, făcute dintr-o combinaţie de fibră de carbon şi rășină elastomerică.

Suplimentar, supercarul este dotat cu un off-road LED light package, alcătuit dintr-o bară cu LED-uri montată pe acoperiş şi altele în bara de protecţie frontală.

Habitaclul nu ni se arată deocamdată, însă Lamborghini spune că decorul este unul specific pentru off-road. Mai are acolo o cuşcă de protecţie cu bare din titan, panouri din aluminiu pe podea în loc de covoraşe şi noi scaune sport carbon bi-shell cu centuri de siguranţă cu prindere în patru puncte.

Producătorul nu a menţionat dacă o astfel de maşină va exista în serie, însă a oferit un indiciu că s-ar putea întâmpla acest lucru.

“Huracan Sterrato ilustrează angajamentul Lamborghini de a fi un game changer printr-o mașină super sport cu capabilități bune în off-road. Sterrato demonstrează versatilitatea lui Huracan și deschide ușa pentru încă un alt punct de reper de conducere emoțională și performanță. Specialiştii de la Cercetare, Dezvoltare şi Design în mod constant explorează noi oportunități și livrează lucruri neașteptate ca o caracteristică de bază a ADN-ul nostru, făcând faţă posibilităților provocatoare cu inspiraţie de la patrimoniul mărcii”, a declarat Maurizio Reggiani, șef tehnic la Automobili Lamborghini.

Amintim că nu este pentru prima dată când Lamborghini adaptează o maşină stradală pentru off-road. Lamborghini Jarama și Urraco din anii 1970 au explorat deja acest potenţial, fiind transformate şi conduse de pilotul de teste Bob Wallace sub forma modelelor Jarama Rally din 1973 și Urraco Rally din 1974.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/