(video) Premieră mondială: Noul Audi A6 Avant e-tron concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce a dezvăluit A6 Sportback e-tron concept acum aproximativ un an în urmă, Audi a pregătit şi versiunea conceptuală a variantei break – Avant. Noul Audi A6 Avant e-tron concept a fost prezentat în cadrul Audi Annual Media Conference 2022. Din start constructorul german ţine să ne spună că autovehiculul din imagini este orientat spre producţie!

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.96 x 1.96 x 1.44 metri în lungime, lăţime şi înălţime respectiv, asemănător cu actualele A6/A7. Designul interior exact rămâne un secret deocamdată, la fel ca şi dimensiunea ampatamentului (Sportback are 2.950 mm).
  • Are un coeficient aerodinamic de 0.24 Cd. Jantele măsoară 22 inci. În locul unor oglinzi retrovizoare se folosesc camere digitale. Absența marginilor dure duce la tranziții netede între suprafețele convexe și concave pe tot corpul, precum și la umbre moi. Conceptul pare monolitic, ca dintr-o singură matriță – mai ales atunci când este privit din lateral.
  • Grila mare închisă Singleframe este mărginită în partea de jos de prize de aer adânci pentru răcirea trenului de rulare, a bateriei și a frânelor. Culoarea pe care o poartă se numeşte Neptune Valley şi devine mai intensă după contactul cu lumina.
  • Farurile sunt Digital Matrix LED, ating o calitate aproape cinematografică şi pot afişa diverse simboluri de avertizare, precum şi proiecta jocuri video pe un perete. Partea din spate a mașinii concept dispune de o nouă generație de elemente OLED digitale cu o arhitectură 3D. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a crea variații personalizabile aproape nelimitate de semnături de lumină digitală și afișaje de iluminare dinamice care pot fi adaptate după gustul personal al clientului. În plus, proiecțiile din jurul vehiculului permit extinderea gamei sale de comunicare dincolo de vehicul pentru prima dată. Cu ajutorul conectivității inteligente, conceptul A6 e-tron oferă informații altor participanți la trafic cu semnale vizuale.
  • Baza maşinii conceptuale este platforma PPE. Elementul cheie este un modul de baterii între punți care deține aproximativ 100 kWh de energie. Utilizarea întregii baze a vehiculului face posibilă obținerea unui aspect relativ plat pentru baterie, astfel încât platforma devine cu uşurinţă scalabilă, modulară.
  • Viitoarea gamă de modele pe bază de PPE va include versiuni cu câte un motor electric montat pe fiecare punte, care vor utiliza coordonarea electronică pentru a oferi tracțiune integrală la cerere și pentru a obține un echilibru perfect între dinamica de condus și eficiența energetică. În plus, familia e-tron va include și versiuni de bază optimizate pentru consum minim și autonomie maximă – în acest caz, propulsia va proveni de la un singur motor electric montat pe puntea din spate.
  • Audi A6 Avant e-tron concept are două motoare care oferă în total 476 CP și 800 Nm de cuplu, suficient pentru a-l catapulta de pe loc şi până la 100 de km/h în mai puţin de 4.0 secunde. Modelul de bază va putea face exercițiul în mai puţin de 7.0 secunde.
  • Capacitatea bateriei de la bordul conceptului este după cum am spus de 100 kWh, iar autonomia maximală declarată este de aproximativ 700 de km în ciclu WLTP (în funcție de sistemul de propulsie și de varianta modelului). Întregul sistem electric funcţionează la o tensiune de 800V, fapt care permite bateriei să fie încărcată şi rapid cu până la 270 kW putere. În acest caz, doar 10 minute va asigura o autonomie de 300 km, iar încărcarea de la 5 la 80% durează 25 de minute.
  • Roțile din față ale conceptului Audi A6 e-tron sunt conectate printr-o punte cu cinci braţe, special optimizată pentru vehiculele electrice cu punte multi-link în spate. Suspensia este una pneumatică cu amortizoare adaptive.

Mașinile concept Audi A6 e-tron Sportback și Avant sunt acum primii membri ai unei familii de vehicule – inițial în segmentul C și ulterior și în segmentele B și D – care se bazează pe platforma tehnologică inovatoare: Premium Platform Electric sau PPE pe scurt. Acest sistem modular este dezvoltat sub conducerea Audi împreună cu Porsche AG. Primele vehicule de producție Audi construite pe platforma PPE vor fi dezvăluite succesiv începând cu 2023.

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/