(video) Premieră mondială: Noul Jaguar F-PACE SVR facelift

La mijlocul lunii septembrie, atunci când Jaguar a anunţat noul F-PACE facelift, nu a spus nimic despre versiunea-i de performanţă SVR şi acest lucru nu a însemnat deloc că a uitat despre aceasta sau a scos-o din producţie.

Informații detaliate despre ce s-a schimbat la modelul de top au fost făcute publice astăzi, motiv pentru care vă invităm să analizaţi lista caracteristicilor sale.

Caracteristici cheie:

  • Modelul este anunţat că a devenit cel mai bine vândut produs Jaguar SV vreodată!
  • Sub capotă a păstrat motorul pe benzină V8 Supercharged de 5.0 litri, care produce 550 CP şi acum 700 Nm de cuplu (+20 Nm). Surplusul de cuplu l-a făcut uşor mai sprinten: poate face acum 0-100 de km/h în 4.0 secunde (-0.3 s), în timp ce viteza maximă a crescut până la 286 de km/h (+3 km/h). Cutia de viteze este în continuare una automată “ultra-responsive” în opt trepte şi cu padele în spatele volanului, iar tracţiunea una integrală.
  • Grupul propulsor are acum același convertizor de cuplu folosit pe sedanul Jaguar XE SV Project 8, pentru a rezista la sarcinile mai mari produse. Pe lângă cuplul și accelerația sporită, emisiile de CO2 au fost, de asemenea, reduse de la 281 g/km la 275 g/km. Consumul mixt declarat este de 12.2 l/100 km.
Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab
  • Activate de noua arhitectură electronică avansată a vehiculelor Jaguar, denumită EVA 2.0, sistemele de transmisie și dinamică au beneficiat, de asemenea, de modificări incrementale. Modul Dynamic optimizat oferă o reglare unică, oferind o experiență de condus concentrată și perfecționată. Inginerii Jaguar SV au recalibrat software-ul pentru a oferi o reacție mai clară a accelerației, au rigidizat setup-ul suspensiei, au optimizat ponderea direcției și au sporit cartografierea sistemului de evacuare a gazelor de eşapament. 
  • O nouă caracteristică Dynamic Launch folosește, de asemenea, inerția trenului de rulare pentru a menține puterea către roţi în timpul schimbărilor de viteză, contribuind la o accelerație mai accentuată a SVR din momentul pornirii de pe loc. În același timp, F-PACE SVR este acum mai confortabil și mai plăcut de a fi condus într-un ritm relaxat, fără a compromite dinamica sa de mare viteză.
  • Sistemul de direcție este modernizat cu un nou sistem electronic de asistență electrică, care oferă un răspuns mai mare la manipulări pentru o conexiune sporită între vehicul și șofer. Există acum o diferență mai accentuată a direcţiei între modurile Comfort și Dynamic, pentru a oferi acestor setări mai multă atenție.
  • Amortizoarele adaptive modificate asigură o deplasare mai rafinată la viteze mici, fapt care este sporit și mai mult de bucșele revizuite ale șasiului. Din nou, diferenţele se vor face mai resimţite între modurile de rulare Comfort şi Dynamic.
  • Viitorii clienţi vor beneficia de asemenea de o senzație de performanţă de frânare sporită. Frânele cu disc din două piese de 395 mm (față) și 396 mm (spate) sunt acum susținute de un nou Power Booster integrat care, împreună cu o recalibrare a sistemului, oferă o pedală de frână mai sportivă și mai scurtă în apăsare. Această reglare este specifică doar modelului SVR, în timp ce sistemul de frânare folosește un amplificator electric, mai degrabă decât un sistem de vid. Răcirea și aerodinamica sporită a maşinii îmbunătățesc, de asemenea, performanțele frânelor, oferind șoferului o încredere și mai mare pe drum.
  • Tracțiunea integrală Jaguar cu Intelligent Driveline Dynamics este o dotare standard. Tehnologia este orientată în primul rând şi cel mai mult pe tracţiunea spate pentru un angajament și o performanță sporită, dar conţine un software predictiv și reactiv care poate distribui cuplul pe punțile față și spate independent și aproape instantaneu, pentru a oferi un control și o stabilitate mai mare în condiții de aderenţă redusă. Diferențialul electronic activ din spate, modificat, oferă încredere mai mare atunci când este necesar.
  • Tehnologia suspensiei Adaptive Dynamics asigură o configurare precisă și dinamică, cuplată cu o călătorie suplă. Pentru a realiza acest lucru, tehnologia analizează constant intrările de accelerație, direcție, dar şi cât de mult se apasă cele două pedale. Senzorii de înălțime din fiecare colț al vehiculului măsoară mișcarea verticală a caroseriei, se rotesc și se înclină de 100 de ori pe secundă, în timp ce input-urile de direcție sunt măsurate de 500 de ori pe secundă. Adaptive Dynamics utilizează aceste date pentru a regla continuu rigiditatea amortizoarelor pentru a maximiza confortul și controlul.
  • Configurable Dynamics îi permite șoferului să configureze autovehiculul pentru a se potrivi preferințelor personale, cu o alegere de setări Comfort sau Dynamic aplicate la cartografierea supapei de accelerație, punctelor de schimbare a treptelor de viteză, efortului de direcție și suspensiei. Un cronometru, un dispozitiv de măsurare a forţelor G și un grafic ce monitorizează pedalele îl ajută, de asemenea, pe șofer să monitorizeze performanțele în modul Dynamic.
  • Şasiul lui F-PACE acceptă acum introducerea celui mai recent sistem JaguarDrive Control și a noii funcții Auto Vehicle Hold. JaguarDrive Control include modurile Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow și Dynamic, care pot fi alese manual de către șofer în funcție de condițiile de drum. Setările, selectate printr-un nou controller rotativ de lângă noul levier al cutiei de viteze, optimizează setările de direcție, transmisie, accelerație și (atunci când este specificat) a setărilor Adaptive Dynamics.
  • Auto Vehicle Hold oferă un plus de confort și o funcționare mai lină decât Automatic Hill Hold. Noua tehnologie ține frânele pentru o perioadă nelimitată de timp când staționează pe o pantă, eliberându-le numai atunci când șoferul apasă accelerația pentru a pleca din loc.
  • Designul noului F-PACE SVR facelift a făcut să apară un flux de aer sporit și beneficii aerodinamice oferite prin noile prize de aer și orificii de ventilație pentru răcirea trenului de rulare și a frânelor. Modificările oferă performanțe aerodinamice superioare, inclusiv o reducere cu 35% a forţei de ascensiune și o rezistența aerodinamică redusă de la 0,37 la 0,36 Cd. 
  • Modelul a beneficiat de o nouă bară de protecţie frontală cu elemente sub formă de X şi prize mai mari de aer. Nouă este şi grila de radiator. Capota este acum mai lungă pentru că pleacă până peste grila de radiator şi include în continuare două orificii pentru eliminarea căldurii. Noi sunt evident farurile şi stopurile, actualizate sunt logourile SVR, în timp ce noul model de jante forjate de 22 de inci este finisat în Gloss Black cu inserţii Satin Grey
  • În interior, inserțiile de pe scaune și uși sunt din Alcantara, iar alte elemente în piele Windsor. Cozorocul panoului de instrumente este înfășurat în Alcantara cu cusături ebony. Finisajele din aluminiu sunt disponibile standard, iar opţional pot fi din fibră de carbon cu pori deschişi.
  • Scaunele frontale din imagini sunt opţionale. Volanul şi levierul cutiei de viteze sunt îmbrăcate în piele cu o textură specifică, în timp ce padelele din spatele volanului sunt realizate din aliaj de zinc.
  • În centrul interiorului luxos și creat de precizie, cu noua sa consolă centrală sportivă, care încorporează un încărcător wireless opțional pentru telefoane, este ecranul tactil HD din sticlă curbată de 11.4 inci, care se află într-un cadru elegant din aliaj de magneziu și oferă acces la noul infotainment Pivi Pro intuitiv.
  • Restul dotărilor disponibile le împarte cu un F-PACE standard şi le-am descris aici.

Modelul poate fi deja comandat. În Marea Britanie are un preţ de start de 77.595 de lire sterline.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/