(video) Premieră mondială: Noul Mercedes-Benz E-Class Estate
Compania Mercedes-Benz introduce varianta break a noului E-Class. Împarte practic totul cu sedanul care a debutat în 25 aprilie 2023, însă totuşi există câteva deosebiri.
Caracteristici cheie:
- Deși linia acoperișului este desenată mai dinamic în comparație cu predecesorul său, noul model punctează din nou prin funcționalitate și volumul portbagajului. În combinație cu luneta mai înclinată şi geamurile laterale mai mici, aspectul general este progresiv. Legătura dintre tradiție și modernism este evidențiată în special de o caracteristică frontală: o suprafață neagră, asemănătoare unui panou, conectează grila radiatorului cu farurile. Această inserție în negru lucios amintește vizual de modelele Mercedes-EQ.
- În comparație cu predecesorul său, noul E-Class Estate a crescut în lățime cu 28 de milimetri (1.880 mm). Acest lucru oferă pasagerilor din spate și mai mult spațiu: cel pentru coate ajunge la 1.519 milimetri (+25 mm).
- Ampatamentul a crescut cu 22 mm, până la 2.961 milimetri. Drept urmare, cei care stau în spate se bucură de mai mult spațiu pentru genunchi (84 mm, +5) și picioare (934 mm, +15).
- Sedanul a adăugat 4 mm în lungime (până la 4.949 mm) și un simbolic un milimetru în înălţime (până la 1.469 mm). Ecartamentul este, de asemenea, ușor extins – până la 1.634 mm în față și până la 1.648 mm în spate. Pentru diferite echipări sunt oferite jante de 17-21 inchi.
- Portbagajul poate fi extins de la 615 litri la 1.830 litri. La modelul plug-in hybrid, capacitatea portbagajului este de 460–1.675 litri.
- Apropo, volumul portbagajului a scăzut din nou! Dacă break-ul generației S212 avea 695 de litri, modelul S213 avea 640 de litri, noul S214 are 615 litri. Cu toate acestea, cu al doilea rând de scaune rabatat, volumul a crescut ușor – de la 1.820 la 1.830 de litri.
- Spătarele scaunelor pot fi împărțite și rabatate electric în raport de 40:20:40. Operarea se face prin două butoane de pe partea stângă și dreaptă a spătarului banchetei.
- Mai există o pierdere: E-Class Estate nu mai poate fi comandat cu un al treilea rând de scaune! Da, o astfel de opțiune a apărut pe modelul generației S123 din anii 70 și a fost oferită pentru break-ul din toate generațiile ulterioare. O banchetă rabatabilă cu două locuri era amplasată împotriva direcţiei de mişcare și putea găzdui doar adolescenți, ceea ce făcea unică oferta pentru piaţa europeană. De exemplu, pentru modelul generației S213 această opțiune costă 1.490 de euro.
- Modelul Estate este dotat standard cu hayonul EASY-PACK. Hayonul se deschide și se închide convenabil la atingerea unui buton: folosind butonul de pe cheia de contact, comutatorul din portiera șoferului sau butonul de pe hayon. Husa retractabilă pentru bagaje și plasa despărțitoare (ambele standard) au un design din două piese. Fiecare are propria casetă cu role.
- E-Class Estate are o capacitate de remorcare cu frânare de până la 2.1 tone. Capacitatea maximă de remorcare fără frână este de 750 kg. Pe cârligul de remorcare se mai poate monta un suport de biciclete electrice cu o sarcină maximă de 84 kg.
- Cu un coeficient aerodinamic de 0.26 Cd, noul E-Class Estate se comportă foarte bine în segmentul său de vehicule. Astfel, subminează valoarea obținută de predecesorul său facelift (0.27 Cd). La 2.38 m2, zona frontală a noului break este puţin mai mare decât a predecesorului (2.35 m2).
- Spre deosebire de sedan, dispune standard de suspensia AGILITY CONTROL și suspensia pneumatică cu o singură cameră pe puntea spate. Aceasta din urmă are un design compact, menține confortul călătoriei chiar și cu o încărcătură completă la bord și asigură faptul că vehiculul rămâne orizontal chiar și atunci când este încărcat. Suspensia pneumatică AIRMATIC cu amortizare reglabilă continuu ADS+ este disponibilă opțional.
- În funcție de piață, se folosește un modul de comunicare cu 5G ca tehnologie de transmisie. Acest standard de telefonie mobilă face posibile rate de date mult mai rapide decât LTE/UMTS.
- Active Parking Assist standard poate fi acum pornit intuitiv prin intermediul ecranului tactil. În plus, parcarea și ieşirea din parcare automate sunt mult mai rapide decât înainte, deoarece viteza a fost mărită până la 4 km/h. Echiparea standard mai include sistemele Active Distance Assist DISTRONIC, ATTENTION ASSIST, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist, Parking Package with reversing camera şi Speed Limit Assist
- Pe lângă turbocompresie, atât motoarele diesel, cât și cele pe benzină beneficiază de suport inteligent de la un demaror-generat integrat (ISG). Prin urmare, maşinile sunt mild hybrid. Datorită unei baterii noi, puterea micului motorului electric a crescut până la 23 CP, iar cuplul de amplificare până la 205 Nm. Vor urma și alte modele MHEV/PHEV.
- Din start pe piaţa europeană vor fi valabile doar următoarele motorizări cu patru cilindri, un 9G-Tronic și tracțiune spate.
- E 200 (modelul de bază) – echipat cu benzinar M 254 de 2.0 litri ce oferă 204 CP și 320 Nm. Face 0-100 km/h în 7.8 secunde şi atinge maximum 231 km/h.
- E 220 d (diesel OM 654 M de 2.0 litri cu 197 CP/440 Nm). Face 0-100 km/h în 7.9 secunde şi atinge maximum 230 km/h.
- E 300 e este un plug-in hybrid pe baza motorului de pe E 200. Acesta este asistat de un electromotor cu 129 CP și 440 Nm, pentru o putere totală a sistemului de 313 CP şi 550 Nm. Face 0-100 km/h în 6.5 secunde şi atinge maximum 227 km/h. Autonomia electrică se poate ridica până la 113 km datorită unei baterii de 25.4 kWh.
- Din start pe piaţa europeană vor fi valabile doar următoarele motorizări cu patru cilindri, un 9G-Tronic și tracțiune spate.
Vânzările în Europa vor începe din toamnă.
GALERIE FOTO:
Cmentariile sunt închise