(video) Porsche a decis să onoreze meritele pilotului mexican Pedro Rodríguez cu o maşină unică

Pedro Rodríguez este, fără îndoială, cel mai de succes pilot mexican din toate timpurile. A câștigat două Grand Prix-uri de Formula 1, iar în cursele de anduranță a obținut un triumf la maratonul de 24 de ore de la Le Mans și patru la cursele de 24 de ore de la Daytona – un total de 11 în cadrul WSC (World Sportscar Championship), redenumit ulterior în WEC (World Endurance Championship).

Când a fost pilot Porsche, a folosit un 917 KH decorat cu livreaua Gulf Oil, care a sponsorizat echipa JW Automotive Porsche timp de două sezoane. În 1970 și 1971, Rodríguez a ajutat Porsche să câștige WSC.

Astfel spus, filiala Porsche Latin America şi Porsche de México au dorit să aducă un omagiu acestui erou care și-a pierdut viața acum 50 de ani. În cinstea lui, compania a lansat o versiune exclusivă a modelului 911 Turbo S și un videoclip animat intitulat “Istoria mișcă viitorul”.

https://www.youtube.com/watch?v=SYjxIF20qmg

După cum am notat, momentul nu a fost ales întâmplător. Pedro Rodríguez şi-a pierdut viaţa în mod tragic în timpul cursei 200 Miles of Norisring (Germania), acum o jumătate de secol, la 11 iulie 1971. Avusese doar 31 de ani.

În timpul carierei sale el a concurat pe biciclete, motociclete, automobile şi chiar în Formula 1. A urcat la volanul mai multor maşini marca Porsche, Ferrari, Ford, etc. Meritele sale l-au inclus ulterior în top 50 cei mai importanți piloţi din istoria F1.

Deosebit de importante pentru Porsche sunt victoriile lui Rodríguez la volanul modelului 917 KH în competițiile de anduranță. Însuşi Ferdinand Piëch a recunoscut că nimeni nu simte această mașină pe pistă mai bine decât pilotul mexican. Cu un Porsche 917 KH, Rodríguez a ajutat marca să câștige campionatele mondiale din 1970 și 1971.

Încă un moment interesant este că Pedro Rodríguez și-a arătat cele mai bune calități de condus pe timp de ploaie şi întuneric. Pentru un asemenea pilotaj fantastic în condiții dificile, de care nu mulți pot da dovadă, a fost supranumit de fani că are Ojos de Gato (ochi de pisică). Această trăsătură este redată în filmuleţ.

Exemplarul Porsche 911 Turbo S “One of a Kind” Pedro Rodríguez, preparat de Porsche Exclusive Manufaktur în colaborare cu Muzeul Porsche în stilul acelui 917 KH, va fi vândut la licitaţie în acest an și încasările vor fi destinate diverselor cauze caritabile.

https://youtu.be/PBK5GD0vs_A
https://www.youtube.com/watch?v=JdypgvhrAws

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/