(video) Premieră mondială: Noul Renault Austral – succesorul lui Kadjar

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Renault a prezentat în această dimineaţă, la ora 10:30 (ora Moldovei), noul model Austral! Conform francezilor, acest SUV electrificat va servi la consolidarea eforturilor de a recâștiga segmentul C, cel care formează nucleul pieței auto globale. Noul Austral face parte din tradiția „mașinilor pentru viață” și marchează următoarea piatră de hotar în ofensiva segmentului C, inițiată de Arkana și Megane E-TECH Electric.

Nu se menţionează direct asta, însă Austral vine să înlocuiască Kadjar.

Caracteristici cheie:

 • Noul Renault Austral îmbină elementele distinctive ale modelelor SUV cu noile principii de design „sensual tech” ale Renault: silueta sa curbată și senzuală se potrivește elegant cu liniile geometrice puternice și detaliile structurale precum stopurile LED cu tehnologie micro-optică și paternul diamantat integrat în blocurile optice față.
  • Farurile şi stopurile sunt standard LED. Farurile frontale pot fi deja LED Vision, Adaptive LED Vision sau Matrix LED Vision.
 • Noul Austral vine în șapte culori de caroserie. Versiunea de top numită Esprit Alpine prezintă, de asemenea, o culoare exclusivă, Satin Shale Grey (maşina gri din imagini), care ajută la accentuarea aspectului său atletic. Echiparea de nivel superior include un finisaj bi-ton standard. Vehiculul își face simțită prezența și prin roțile impunătoare, cu jante distinctive de 17 până la 20 de inci, majoritatea diamantate. Toate afișează în centru noul logo Renault din aluminiu mat.
 • Măsoară 4.510 x 1.825 (fără oglinzi) x 1.618 x 2.667 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Are o gardă la sol de 170 mm. Pentru comparaţie, cel mai nou Kadjar are 4.450 x 1.840 x 1.600 x 2.647 mm.
 • Cockpitul high-tech al Noului Renault Austral este construit în jurul ecranului OpenR care combină un panou de bord de 12.3 inci cu ecranul multimedia vertical de 12 inci. Noul head-up display de 9.3 inci, proiectat pe parbriz, se adaugă la numărul total de ecrane disponibile la bord. Luminozitatea cu autoreglare și calitățile reflectorizante optimizate au făcut să nu mai fie nevoie de viziera de protecție suplimentară a panoului de bord, eliberând astfel spațiul și dând ansamblului un efect de plutire foarte modern.
 • Noul Austral dispune și de o consolă centrală de înalt confort. Elegantă și cu un stil modern, creează o divizare subtilă a spaţiului între șofer și pasagerul din față. De asemenea, găzduiește o cotieră simplificată care face utilizarea ecranului multimedia mai confortabilă. Cotiera include un slot pentru telefon cu posibilitatea de încărcare prin inducție și stocare practică de zi cu zi.
 • În funcție de versiunea și opțiunile alese, interiorul este prevăzut cu lemn veritabil, piele, Alcantara, material textil spumat, materiale tapițate plăcute la atingere și decorațiuni lăcuite în Black Grand Brillant și Satin Chrome. Materiale gratificate și calitative care dau căldură și rafinament habitaclului. Pachetul complet este îmbunătățit prin adăugarea sistemului de iluminat personalizabil cunoscut sub numele de LIVING LIGHTS.
 • La fel ca numeroase modele care și-au lăsat amprenta în cărțile de istorie ale Renault, noul Austral a fost proiectat pentru a se potrivi confortabil întregii familii. Pasagerii din spate beneficiază de un spațiu pentru genunchi care este la egalitate cu cel mai bun din categorie – 27.4 cm. Numeroase compartimente practice de depozitare sunt amplasate în interior pentru ca toată lumea să le poată utiliza. Capacitatea totală interioară a acestora se ridică la aproximativ 35 de litri.
 • Datorită designului modular, unele modele au bancheta din spate rabatabilă în format 2/3–1/3 și care poate fi, de asemenea, ajustată individual de-a lungul șinelor de 16 cm. Portbagajul generos este echipat cu un hayon electric hands-free și are un volum de 500 litri pe versiunile Mild Hybrid și Mild Hybrid Advanced. Datorită banchetei glisante, capacitatea portbagajului poate crește de la 575 la 1.525 litri (când bancheta spate este rabatată).
 • Pe lângă sistemul audio Arkamys, Austral se mândrește cu o experiență audio premium care a luat naștere dintr-un parteneriat cu specialistul Harman Kardon. Inginerii experți în domeniul acusticii de la Renault și Harman Kardon au lucrat mână în mână pentru a garanta un sunet de înaltă fidelitate perfect integrat în întreaga mașină.
 • Datorită datelor din hărțile disponibile în cloud și inteligenței artificiale a vehiculului, sistemele de asistență la conducere conectate activ pe Austral devin predictive. Iar datorită noului său serviciu de întreținere conectat, conectat cu platforma My Renault, se oferă soluții practice pentru verificări și îndrumare la distanță. Proprietarii privați și utilizatorii profesioniști beneficiază deopotrivă de o gamă completă de servicii prin care unele funcții pot fi controlate și anumite date ale vehiculului pot fi accesate de la distanță.
 • Pentru prima dată pe un vehicul Renault, designul vine și într-o versiune exclusivă Esprit Alpine pentru un aspect mai sportiv, cu elemente dinamice și captivante. Designul emblematic își extrage stilul unic din ADN-ul sportiv al mărcii Alpine, nava amiral a Renault Group. Această versiune prezintă maşina într-un design și mai asertiv, susținut de o nouă culoare a caroseriei, special concepută – Satin Shale Grey. Cea mai recentă generație de culori pentru caroserie, cu finisaj mat, este robustă și ușor de întreținut.
 • Senzația de sportivitate este accentuată prin adăugarea unei bare orizontale în grilă și a unei lame sport Gri satinat la care se adaugă jante de 20 inci din aluminiu Daytona, negre diamantate şi cu logo „Alpine”, bare de plafon negre satinate și elementele de decor în Diamond Black, Extra Glossy Black și Ice black. Insignele Esprit Alpine situate pe partea laterală a mașinii completează gama de caracteristici unice ale acestei versiuni.
 • La interior, Esprit Alpine se mândrește și cu o serie de elemente distinctive: cusături albastre duble, tapițerie specială Alcantara, material „twill” din fibră de carbon, volan din piele Nappa cu inserții Alcantara și cusături în albastru, alb și roșu, pedale și praguri din aluminiu care poartă sigla „Alpine”. Iar o selecție de echipamente de ultimă generație face această versiune foarte atrăgătoare.
 • Noul Austral este primul model Renault care beneficiază de tot ceea ce are de oferit noua platformă CMF-CD. Noua platformă CMF-CD anunță o revizuire completă a liniilor caracteristice segmente compacte și high-end pentru mărcile internaționale ale Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi.
 • Noul șasiu al modelului vine în două versiuni: cu o bară de torsiune flexibilă pentru modelele cu două roți directoare sau o axă spate multi-braț cu 4CONTROL Advanced (a treia generaţie a sistemului 4CONTROL) pentru patru roți directoare. În versiunea cu patru roți directoare, raza de întoarcere a maşinii este de doar 10.1 metri.
  • Odată cu adăugarea unui actuator de direcție pe puntea spate multi-braţ, unghiul maxim de virare al roților din spate, care se deplasează opus roților din față, este acum de 5 grade (anterior se oferea maximum 3.5 grade).
  • Cu sistemele MULTI-SENSE și 4CONTROL Advanced combinate, se ajunge la 13 opțiuni de setare, spre deosebire de cele trei opţiuni anterioare.
 • Tehnologia avansată MULTI-SENSE oferă trei moduri de condus prestabilite: Eco, Sport și Confort. Un al patrulea mod (Perso) oferă șoferului mână liberă pentru fiecare setare. Pachetul Extended Grip include două moduri suplimentare: „Snow” și „All roads”. Șoferii pot comuta oricând între moduri, fie manual, fie prin comanda vocală Google Assistant. Noul Austral are, de asemenea, o nouă funcție proactivă care ajută la reducerea consumului de combustibil, deoarece sugerează automat trecerea la modul Eco.
 • Caroseria noului Austral este mai rigidă, sistemul anti-ruliu a fost îmbunătățit, iar șasiul este mai ușor, dar și mai robust, pentru cel mai bun raport confort/eficiență/reactivitate de pe piață. Greutatea minimă a maşinii este de doar 1.373 kg.
 • Un total de 32 de sisteme de asistență disponibile sunt împărțite în trei categorii: Conducere, Parcare și Siguranță. Printre ele se numără: un head-up display de 9.3 inci de nouă generație, proiectat pe parbriz; Active Driver Assist – autonomie de nivelul 2 care combină Adaptive Cruise Control cu „Stop & Go”, Lane Centering, date GPS și cartografiere astfel încât mașina să se poată adapta traseului după cum este necesar; Cameră 3D de vizualizare la 360°; Asistență automată la parcare; Avertizare pentru punctul mort și prevenirea părăsirii benzii la depășire; Frânare automată de urgență din spate; Alertă de trafic transversal din spate; Iluminare inteligentă Matrix LED Vision și Ieșire sigură pentru ocupant.
 • Noul Austral garantează cel mai bun nivel de protecție pentru pasageri și alți utilizatori ai drumului datorită unei game de echipamente de siguranță pasivă îmbunătățite. Caracteristicile tipice de siguranță au fost îmbunătățite și a fost adăugat un nou airbag între șofer și pasagerul din față pentru a evita lovirea capetelor acestora în cazul unei coliziuni laterale. Austral E-TECH Hybrid are un acces special la compartimentul bateriei și un cod QR pentru a ajuta echipele de salvare să ofere asistență rapidă și eficientă pasagerilor.
 • Noul Renault Austral beneficiază de o gamă de motoare inovatoare cu o nouă generație a sistemului E-TECH Hybrid pe o rețea de 400V și care dezvoltă până la 200 CP, precum și alte două motoare pe benzină: un Mild Hybrid Advanced 48V cu 130 CP și un Mild Hybrid 12V de 140 sau 160 CP.
 • Noul Austral introduce un motor nou cu autoîncărcare E-TECH „full hybrid”, care a fost perfecționat pentru a pune în mișcare un vehicul de segment superior, cu performanțe mai bune și plăcere de condus mai mare, reducând în același timp consumul de combustibil și emisiile de CO2.
  • Este echipat cu un motor turbo pe benzină de 1.2 litri, cu 3 cilindri, asociat cu un motor electric, o baterie litiu-ion de 400V de 1.7 kWh și o cutie inteligentă multi-mode fără ambreiaj. Are o putere combinată de până la 146 kW sau 200 CP.
  • Ca și în cazul generației anterioare de motoare E-TECH Hybrid, mașina pornește întotdeauna în modul complet electric pentru o experiență de condus unică pentru mașinile electrice, combinând liniștea cu o bună capacitate de reacție.
  • Echipat cu cel mai recent motor E-TECH Hybrid, noul Austral are niveluri optime de eficiență în utilizarea combustibilului și emisii de CO2 (începând de la 4.6 l/100 km și 105 g de CO2/km, cifre preliminare), ceea ce îl face unul dintre SUV-urile hibride cu cel mai bun cost de funcționare de pe piață.
 • Motorul Mild Hybrid Advanced își face debutul în gama Renault odată cu Noul Austral și servește ca o alternativă autentică la motorizările diesel.
  • Combină cel mai recent motor turbo pe benzină cu 3 cilindri, de 1.2 litri, cu o baterie litiu-ion de 48 V și un demaror-generator, pentru un total de 130 CP.
  • Această motorizare vine în combinaţie cu transmisie manuală, oferă plăcere de condus fără cusur, menținând în același timp cel mai bun nivel de eficiență a consumului de combustibil și de emisii de CO2 din segment (de la 5.3 l/100 km și 123 g/km).
  • Setările pot fi ajustate pentru a maximiza producția de energie, menținând în același timp consumul de combustibil cu 20% mai mic decât cel al unui motor cu combustie non-hibrid echivalent.
 • Iar motorizarea Mild Hybrid disponibilă se bazează pe un motor turbo pe benzină de 1.3 litri, cu 4 cilindri şi injecție directă, deja disponibil pe o parte a gamei Renault. Dezvoltat în colaborare cu Daimler, acest motor este asistat de un demaror-generator și o baterie litiu-ion de 12V.
  • Vine fie cu opțiunea de 140 CP sau 160 CP cu transmisia automată X-TRONIC. Versiunea cu 140 de cai poate fi cuplată şi la o cutie manuală.
  • Versiunea cu 160 CP mai oferă un cuplu maxim de 270 Nm, disponibil de la 1.800 la 3.500 rpm și o economie de combustibil în ciclu mixt de până la 6.2 l/100 km, cu emisii de CO2 începând de la 136 g/km.
 • Pe lângă tehnologia E-TECH de ultimă generație, noul motor pe benzină, transmisia optimizată și capacitatea crescută a bateriei (de la 240V până la 400V), noul model a fost echipat cu alte două inovații.
  • Sistemul de aer condiționat include un mecanism inovator de răcire, astfel încât mașina să poată funcționa normal, indiferent de vreme. Mai mult, numărul posibilelor surse de energie a crescut și el de la 14 la 15.
  • Fiecare dintre cele trei motoare electrificate dispun de frânare regenerativă. În cazul modelului E-TECH Hybrid, șoferul poate selecta unul dintre cele patru moduri diferite folosind un comutator situat în spatele volanului.
 • Pe versiunile E-TECH Hybrid și Mild Hybrid Advanced, tabloul de bord digital va prezenta animații specifice modelelor hibride. Iar un asistent de conducere eco predictiv îl va ajuta pe șofer să adopte un stil mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, folosind fie panoul de instrumente, fie head-up display-ul, pentru a indica momentul optim pentru eliberarea pedalei de accelerație pe măsură ce mașina se apropie de un anumit eveniment rutier (viraj brusc , sens giratoriu, scădere a limitei de viteză, zonă de taxare sau intersecție cu un semn „STOP” sau „CEDAȚI TRECEREA”). La motorul E-TECH Hybrid, acest sistem este îmbunătățit de funcția de condus hibrid predictiv care ajută la optimizarea planificării rutei în timpul conducerii în modul electric.

Comenzile pentru noul Renault Austral vor putea fi plasate de la jumătatea anului 2022, iar vânzările vor începe din toamnă.

Dacă vrei să afli absolut toate detaliile despre model, te invităm să răsfoieşti cele 62 de pagini care conţin şi specificațiile tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata