(video) Premieră: Noile Alfa Romeo Giulia şi Stelvio Quadrifoglio facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Alfa Romeo sărbătorește 100 de ani a mărcii Quadrifoglio. Emblema unui trifoi cu patru foi pe fundal alb a apărut pentru prima dată la bordul mașinii de curse Alfa Romeo RL a italianului Ugo Sivocci, pe 15 aprilie 1923, care a devenit câștigătorul prestigioasei curse Targa Florio.

De atunci este un simbol al mașinilor de curse a mărcii italiene, iar mai târziu şi-a făcut apariţia pe maşini stradale de serie, pentru Alfa Romeo devenind un sub brand de genul AMG sau BMW M.

Acum în gama companiei există două modele Quadrifoglio: cele mai puternice și scumpe versiuni ale sedanului Giulia și crossoverului Stelvio. Cu ocazia sărbătorii au fost pregătite versiuni speciale aniversare numite Quadrifoglio 100th Anniversario, lansate în tandem cu faceliftul lor.

Faruri Matrix LED, stopuri modificate şi un panou de bord de 12.3 inchi: toate acestea există pe versiunile de performanță precum pe cele de bază. Diferită însă este grafica afişată pe acest monitor din spatele volanului preparat în stil sportiv. Alte indicii distinctive ale mașinilor aniversare sunt emblemele comemorative și etrierii de frână aurii, în timp ce carcasele oglinzilor retrovizoare și grila radiatorului sunt realizate din fibră de carbon. Interiorul are cusături contrastante aurii.

Există și actualizări tehnice. V6-le biturbo de 2.9 litri în mașinile aniversare produce 520 CP (+10), deși cuplul nu s-a schimbat (600 Nm). De asemenea, vin standard cu un eşapament marca Akrapovič, anterior oferit opțional.

În loc de un diferențial activ posterior (cu două ambreiaje multi-disc pentru vectorizarea tracțiunii), acum există unul mecanic auto blocant cu alunecare limitată. Cutia de viteze este în continuare una automată cu opt trepte. Sedanul vine doar cu tracţiune spate, iar crossoverul cu AWD (cu ambreiaj pentru conectarea punţii frontale). 

Dacă s-au schimbat cumva caracteristicile dinamice nu se anunţă: până la facelift făceau 0-100 km/h în 3.9 şi 3.8 secunde respectiv. Viteza maximă e limitată la 307 şi 283 km/h respectiv.

Noile Giulia şi Stelvio Quadrifoglio 100th Anniversario vor fi produse în câte 100 de exemplare. Vor fi în vânzare până la sfârșitul verii. După aceasta vor fi disponibile obişnuitele Giulia și Stelvio Quadrifoglio.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise