(video) Premieră: Noile BMW X5 M şi X6 M facelift – acum doar în format Competition şi cu V8 mild hybrid

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Bavarezii nu au ţinut să întindă mult cu facelift-ul pentru X5 şi X6 M. După exact două săptămâni de la premiera noilor X5/X6 facelift au introdus modelele actualizate, care acum se vor oferi doar în versiunea Competition şi care dispun de un nou motor V8 cu tehnologie mild hybrid 48V integrată în cutia de viteze, pentru prima dată pe un model M high performance.

Până la facelift, Competition era un pachet opţional care adăuga 25 de CP, printre altele, modelelor de bază.

Caracteristici cheie:

 • Cea mai recentă generaţie de tehnologie de propulsie oferită de noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition marchează debutul tehnologiei mild hybrid 48V în modelele de înaltă performanţă ale mărcii, folosind un sistem de generaţia a doua.
  • Un motor electric integrat în carcasa compactă a transmisiei M Steptronic cu opt trepte oferă o putere suplimentară de până la 9 kW/12 CP şi un cuplu de 200 Nm, funcţionând în acelaşi timp ca un sistem starter.
  • Energia necesară pentru aceasta este furnizată de o baterie de 48V litiu-ion găzduită în compartimentul motor. Bateria este încărcată printr-o generare adaptivă foarte eficientă la frânare şi la frână de motor.
 • Tehnologia 48V susţine un nou motor V8 M TwinPower Turbo. Pe lângă galeria de evacuare transversală, propulsorul de 4.4 litri dispune acum şi de o transmisie întărită a arborelui cotit, o supraalimentare optimizată suplimentar, o nouă conductă de admisie a aerului şi un sistem optimizat de alimentare cu ulei şi un proces de separare a uleiului.
  • Propulsorul asigură un cuplu maxim de 750 Nm între 1.800 şi 5.800 rpm şi generează o putere maximă de 460 kW/625 CP la 6.000 rpm.
  • Răspunsul spontan şi capacitatea de a urca în turaţii ale motorului V8, împreună cu impulsul oferit de motorul electric, aduc un plus experienței dinamice. Noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.9 secunde. Viteza maximă poate ajunge la 290 km/h, cu pachet opţional care poate fi cumpărat şi mai târziu.
 • Un eşapament M Sport cu supape controlate electric – disponibil standard – completează experienţa de performanţă printr-o acustică pe măsură. Totodată, noi convertizoare catalitice contribuie pentru a îmbunătăţi performanţa emisiilor motorului pe benzină.
 • Puterea motorului este transferată printr-o nouă versiune a transmisiei M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic, care oferă trei setări de schimbare a vitezelor – atât în modul automat, cât şi manual, de la modul confort, la dinamic. Rapoartele mai scurte pentru primele trei trepte sunt ideale pentru acceleraţii rapide, în timp ce distribuţia mai largă a rapoartelor pentru cele opt trepte este optimizată pentru consum.
 • Noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition vin şi cu o versiune nouă, adaptată, a sistemului de tracţiune integrală M xDrive, care face echipă cu diferenţialul M activ de pe puntea spate. Meniul M Setup permite conducătorului să treacă de la setarea implicită 4WD la modul 4WD Sport, ceea ce face posibilă executarea derapajelor controlate prin repartizarea puterii cu o doză precisă spre puntea spate.
 • Structura caroseriei şi suporturile şasiului au un design excepţional de rigid, asigurând că ambele modele gestionează combinaţia caracteristică M de dinamică, agilitate şi precizie. Sistemele de suspensie şi amortizare le permit, de asemenea, să ofere o gamă excepţională de abilităţi, de la sportivitate absolută la confort pe distanţe lungi. Valorile unghiului de convergenţă al punţii spate au fost modificate pentru un echilibru şi mai mare la viteze mari.
 • Specificaţiile standard includ suspensie M Professional adaptivă, cu amortizoare controlate electronic optimizate şi bară de stabilizare activă. O aplicare modificată a mecanismului de direcţie are ca rezultat un raport de direcţie M Servotronic care este şi mai favorabil unei dinamici accentuate. Frânele M Compound funcţionează în tandem cu sistemul de frânare integrat de ultimă generaţie într-o configuraţie specifică M, care oferă conducătorului două setări pentru controlul pedalei.
 • În loc să fie interconectate doar cu DSC (controlul dinamic al stabilităţii) ca şi înainte, sistemul de tracţiune integrală M xDrive şi diferenţialul M activ lucrează, de asemenea, la unison cu sistemul de control al patinării roţilor, pentru prima dată la noile BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition. Acest lucru asigură reacţii şi mai rapide şi mai precise la schimbările în situaţia de conducere, împreună cu o tracţiune mai mare.
 • Ambele modele sunt dotate standard cu jante M de 21 de inchi, din aliaj uşor, pe puntea faţă, combinate cu jante M de 22 de inchi, din aliaj uşor, pe cea spate. Jantele M din aliaj uşor forjat, cu aceleaşi dimensiuni, sunt disponibile ca opţiuni. Acestea includ o nouă variantă într-un finisaj Jet Black.

Ciudat este că în continuare modelele nu oferă direcţie pe puntea din spate, deşi noile modelele de top M60i sunt echipate standard cu direcție activă integrală. Interesant este că puntea spate directoare este acum disponibilă opțional şi pentru toate celelalte modele non-M sau ca parte a suspensiei M adaptive Professional.

 • Sportivitatea şi o prezenţă expresivă sunt principalele atribute ale designului exterior al noilor BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition, definite în special prin forma părţii frontale redesenate. Acum, ambele modele au noi faruri LED cu funcţie matrix, cu control adaptiv şi faza lungă BMW Selective Beam cu funcţie antiorbire. Conturul noilor blocuri optice este mai îngust cu 35 de milimetri decât la modelele existente. Opţional, ele pot fi comandate şi ca lumini M Shadowline.
 • Acum grila BMW este complet neagră. Barele orizontale ale grilei şi emblema de model mărită sunt unele din elemente noi design. În plus, grila BMW şi priza de aer centrală inferioară formează acum o singură zonă neagră, în forma literei X. Opţional cadrul grilei poate fi din carbon.
 • Linia laterală pune în lumină limbajul de design clar al celor două modele şi proporţiile lor distincte.
  • Capacele oglinzilor exterioare şi spoilerul spate al BMW X6 M Competition sunt disponibile opţional şi în carbon.
  • La ambele modele, o inserţie de difuzor proeminent se extinde în jos până la marginea inferioară a difuzorului spate.
  • De asemenea, oferă o margine sofisticată pentru cele două perechi de ţevi de evacuare duble, emblematice pentru modelele M.
  • Acum, BMW X5 M Competition foloseşte elemente de ghidare a luminii din fibră optică, în forma literei X, pentru stopuri şi lămpile de frână, oferind un alt punct de atracţie în partea din spate.
 • În centrul actualizărilor de design pentru interiorul noilor BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition se află ecranul central curbat BMW, care oferă cockpitului tipic M o imagine modernă.
  • Ecranul este format dintr-un monitor de informaţii de 12.3 inchi în spatele volanului şi un display central cu diagonala ecranului de 14.9 inchi, cu o singură suprafaţă de sticlă care le încorporează pe ambele. Ecranul tactil al displayului central permite controlul numeroaselor funcţii, rezultând o reducere semnificativă a numărului de butoane şi comenzi.
  • Alte dotări noi includ banda decorativă interioară largă din lemn fin Fineline Black cu efect de metal lucios, bara de lumină ambientală şi adăugarea unui logo M în grafica sa, plus volanul M din piele, cu padele noi din carbon pentru schimbarea vitezelor.
  • Pe lista de echipamente standard se regăsesc şi scaunele M multifuncţionale, suportul de genunchi, ornamentele din piele integrală Merino cu granulaţie fină şi sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround.
  • Trapa panoramică Sky Lounge din sticlă, sistemul de sonorizare Bowers & Wilkins Diamond Surround şi un nou sistem Travel & Comfort sunt doar câteva dintre dotările opţionale disponibile.
  • În mod evident, o gamă largă de accesorii BMW M Performance specifice modelului din gama de accesorii originale BMW sunt disponibile atât pentru exterior, cât şi pentru interior.
 • Confortul şi siguranţa noilor BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition sunt susţinute de o selecţie mult mai largă de sisteme de condus şi parcare autonome.
  • Gama de funcţii standard de avertizare de coliziune frontală a fost extinsă, astfel încât acum reduce riscul unei coliziuni cu bicicliştii, pietonii şi traficul din sens opus la virarea la stângă.
  • Funcţia de avertizare la părăsirea benzii a fost îmbunătăţită odată cu adăugarea revenirii pe bandă cu asistenţă la direcţie.
  • Lista de opţiuni disponibile include acum şi funcţii precum asistenţa automată pentru limitarea vitezei, funcţia de avertizare la ieşire, navigaţia activă, controlul vitezei pe traseu, recunoaşterea semaforului (nu este disponibilă pe toate pieţele), asistentul pentru oprirea de urgenţă şi asistentul pentru schimbarea benzii şi Merging Assistant (asistentul la intrarea pe autostradă).
 • Disponibil opţional, noul Parking Assistant Professional face posibil controlul manevrelor automate de parcare în locul de parcare şi la ieşirea din acesta – precum şi a altor manevre complete care acoperă o distanţă de până la 200 de metri – din exteriorul automobilului prin folosirea aplicaţiei My BMW pe un Apple iPhone. Conducătorul poate controla fiecare manevră fie din interiorul maşinii, fie de la distanţă, în timp ce monitorizează împrejurimile automobilului.
 • Conceptul de control/operare specific M include butonul Setup pentru acces direct la opţiunile de setări pentru motor, şasiu, direcţie, sistem de frânare şi M xDrive. Nivelul de informaţii afişate pe monitoare poate fi ajustat individual, la fel ca nivelul funcţionalităţii sistemelor de asistare a condusului. După apăsarea butonului M Mode de pe consola centrală, conducătorii pot alege între setările ROAD, SPORT şi TRACK.
 • Pe lângă ecranul central curbat BMW cu meniuri specifice M, BMW iDrive de ultimă generaţie bazat pe sistemul de operare BMW 8 aduce şi noi servicii digitale pentru BMW X5 M Competition şi BMW X6 M Competition. Disponibil standard, BMW Live Cockpit Professional include şi BMW Head-Up Display şi sistemul de navigaţie BMW Maps bazat pe cloud, complet cu funcţie Augmented View. Ori de câte ori automobilul este staţionat, conducătorul şi pasagerul din faţă se pot bucura pe displayul central de conţinut streaming atât de pe YouTube, cât şi din aplicaţia auto Bundesliga.
 • Opţională, BMW Digital Key Plus permite clienţilor să-şi închidă şi să deschidă automobilul folosind smartphone-uri compatibile cu sistem de operare iOS sau Android, prin intermediul tehnologiei radio de bandă ultralargă (UWB). Integrarea optimizată a smartphone-ului, funcţionalitatea BMW ID personalizat şi un Personal eSIM conceput pentru noua tehnologie mobilă 5G sunt disponibile şi ele pentru utilizare.

Modelele sunt deja disponibile pentru comandă. Costă în Germania minimum 158.300 şi 161.200 de euro respectiv. Preţurile pentru Moldova sunt 139.100 şi 141.200 de euro respectiv.

Specificaţii tehnice în detalii:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/02/New-2023-BMW-X5-M-X6-M-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise