(video) Premieră: Noile McLaren Artura GT4 şi Artura Trophy

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

McLaren introduce două modele de curse făcute pe baza modelului Artura, însă maşinile care vor concura pe circuite sunt lipsite de adaosul hibrid, puterea fiind livrată doar de un V6 twin-turbo. Noul Artura GT4 a fost adus încă la Festivalul de Viteză de la Goodwood, unde a debutat public, însă producătorul nu i-a dezvăluit atunci caracteristicile în mai multe detalii.

Caracteristici cheie:

  • Vine să înlocuiască 570S GT4.
  • Cu un motor V6 compact (dezvoltă maximum 585 CP) și alte componente aferente acestuia, inclusiv sistemul de evacuare optimizat din punct de vedere al greutății, noul automobil GT4 este cu peste 100 kg mai ușor decât 570S GT4, deci în jurul a 1.300 de kg.
    • Lipsa componentelor hibride, care nu sunt permise în categoria GT4, oferă o economie de greutate de 130 kg.
    • Considerabil mai ușor și mai mic decât V8-ul folosit de 570S GT4, noul motor V6 îmbunătățește și mai mult raportul putere-greutate, coboară centrul de greutate al mașinii și beneficiază de distribuția greutății.
    • Motorul V6 este controlat de un Bosch Motorsport ECU pentru a regla fin managementul Balance of Performance, esențial pentru competiția în categoria GT4. 
    • Artura GT4 mai dispune, de asemenea, de un cablaj modular pentru motorsport pentru funcționalitate sporită, reducând timpii și costurile de reparație. Aceasta interfață cu un sistem electric de motorsport este pentru o versatilitate sporită, cu beneficiul unor sisteme de control mai robuste și mai variabile.
  • Puterea este furnizată printr-o cutie de viteze cu șapte trepte cu un set îmbunătățit de rapoarte optimizate pentru performanță, iar sistemul de transmisie are software de diagnosticare la bord. Unitatea nu este aceeași precum cea cu opt trepte a modelului stradal Artura, deoarece pe el un motor electric dedicat răspunde de marşariei. Reglementările GT4 cer ca mașina să aibă o treaptă de marșarier mecanică.
  • Suspensia și manevrabilitatea sunt îmbunătățite față de 570S GT4. Lăţimea roţilor frontale a fost mărită pentru mai multă aderență și mai puțină degradare a anvelopelor dezvoltate în colaborare cu Pirelli. 
    • În spate, un diferențial mecanic cu alunecare limitată oferă aderență și performanță sporite.
    • Amortizarea a fost, de asemenea, îmbunătățită, la fel ca și eficiența răcirii frânelor noi de anduranţă
    • Ajutoarele pentru conducere includ sisteme ABS și TCS specifice pentru curse, cu ajustare pentru diferite condiții de aderență.
  • Iterația GT4 a lui Artura dispune de un pachet aerodinamic prin care se generează o forţă de apăsare mai mare decât cea a modelului 570S GT4, în special prin partea sa frontală care dispune de un splitter personalizat, aripioare laterale și o priză de aer personalizată în capotă. În spate, o aripă de înaltă eficiență încorporează șapte setări de unghi pentru a acoperi un spectru larg de tipuri de circuite.
  • Intrarea și ieșirea din maşină este mai comodă şi mai rapidă, un lucru important pentru schimbări rapide ale pilotului la mijlocul cursei. Nivelurile de siguranță sunt la egalitate cu cele ale modelului 720S GT3, inclusiv scaunul șoferului fix FIA 8862, setul reglabil de pedale, iar volanul este, de asemenea, inspirat de cel din mașina GT3 cu butoane iluminate pentru competiție în toate condițiile, atât ziua, cât și noaptea. Cockpitul include, de asemenea, un nou panou de bord Bosch DDU cu grafică specifică mai bună.
  • Artura GT4 a fost, de asemenea, construit cu componente specifice sportului cu motor pentru a îmbunătăți performanța, durabilitatea și funcționalitatea în condițiile extreme ale curselor pe cele mai solicitante circuite. Toate aceste componente au fost supuse unei evaluări riguroase pentru a se asigura că au un program de viață sporit. Printre acestea se numără:
    • O capotă detașabilă pentru acces ușor și o celulă de combustibil de 110 litri.
    • Două pompe de ridicare pentru motorsport și o pompă principală pentru fiabilitate și performanță sporite. 
    • Aripă posterioară montată pe o construcţie „G-Pylon”, ceea ce înseamnă că partea posterioară a caroseriei poate fi demontată fără îndepărtarea aripii.
    • Radiatoare cu temperatură joasă mutate în interior.
    • Sistem de evacuare a gazelor de eşapament montat exclusiv pe grupul motopropulsor; volumul sunetului generat este înregistrat la 105dB când maşina staţionează.
  • Cumpărătorii de Artura GT4 vor putea, de asemenea, să comande dintr-o listă cuprinzătoare de opțiuni lucruri precum: un scaun pentru pasager și un set de centuri de siguranţă pentru acesta (ambele scaune pot fi specificate într-o varietate de dimensiuni), un sistem de monitorizare a presiunii în anvelope, telemetrie V-Box și un radar cu sistem de prevenire a coliziunilor, iar un pachet de date este disponibil cu senzori de înălțime de rulare cu laser, potențiometre de amortizoare și senzori infraroșii de frână. 
    • Opțiunile de curse de anduranță includ lumini suplimentare pentru cursele de noapte și un sistem de consum a băuturilor, în timp ce umplerea cu combustibil pe partea stângă și lancea cu cric de aer sunt disponibile pentru diferite cerințe ale pit-lane.

Divizia McLaren Motorsport va continua un program intensiv de testare și dezvoltare a modelului înainte de sezonul 2023, când vor concura primele mașini ale clienţilor.

Iar ieri, 29 iunie, a fost anunţat McLaren Trophy – un nou campionat de curse mono-constructor, care va începe din 2023, conceput pentru a provoca și dezvolta perechi de piloţi Pro-Am într-un mediu sociabil pe unele dintre cele mai bune circuite de curse din Europa.

În centrul McLaren Trophy se află noua mașină de curse Artura Trophy. Se bazează pe Artura GT4, dar este eliberată de reglementările Balance of Power (BoP). Astfel, cu puterea maximă disponibilă și forța aerodinamică, timpii de tur înregistrați vor fi la un nivel mai apropiat de mașinile GT3!

Cu toată greutatea BoP eliminată și cu un pachet aerodinamic mai bun, care include o aripă ce generează o forță de apăsare ridicată, modelul este extrem de agil atât în ​​viraje de viteză mică, cât și de mare viteză. Un sistem de evacuare modernizat înseamnă că va suna la fel de spectaculos pe cât arată.

Important! Artura Trophy va funcționa numai cu motor cu combustie pentru ca proprietarii să-și poată, de asemenea, să își transforme cu ușurință mașinile la specificația GT4, ajustând doar software-ul de management al motorului și schimbând rapid pachetul aerodinamic. Aceasta înseamnă că vor putea concura și în curse GT4 fără a fi nevoie să achiziționeze o nouă mașină de curse!

Asemănarea cu Artura GT4 înseamnă, de asemenea, că abilitățile uimitoare ale Artura Trophy sunt accesibile șoferilor amatori. De asemenea, este proiectat pentru funcționare cu un sistem de management al motorului Bosch reglabil, radiatoare interioare și o construcție posterioară a caroseriei, care poate fi ridicată fără a fi nevoie de scos aripa.

Mașinile vor fi folosite de echipe independente, iar mașinile existente 570S Trophy sunt, de asemenea, eligibile pentru participare în serie.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/