(video) Premieră: Noile Porsche 911 Turbo S Coupe şi Cabriolet prind suta în doar 2.7 secunde

Porsche introduce astăzi noua generație de modele 911 Turbo S. Maşinile se remarcă printr-o putere fără precedent, dinamică de conducere și confort. Iniţial pe piaţă apar noile Turbo S în caroserii Coupe şi Cabriolet, iar mai târziu va veni şi versiunea Turbo a acestora.

https://youtu.be/aQeWlQYgwok

Prin ce ies în evidenţă cele mai puternice 911 non-GT de nouă generaţie:

  • Au primit fiecare câte un nou motor boxer dezvoltat, de 3.8 litri volum şi cu două turbocompresoare VTG, care generează acum 650 CP şi 800 Nm de cuplu (+70 CP şi +50 Nm, comparativ cu generaţia precedentă).
  • Printr-o cutie de viteze PDK cu opt trepte cu setări specifice şi un sistem de tracţiune integrală Porsche Traction Management (PTM), ambele modele pot face 0-100 km/h în 2.7 secunde (-0.2 secunde), 0-200 km/h în 8.9 secunde (-1.0 secunde) şi pot rula cu maxim 330 de km/h.
  • Spre deosebire de modelele 911 de bază, noile 911 Turbo S sunt mai late cu 45 de mm (1.840 mm) pe puntea din faţă şi cu 20 mm pe puntea din spate (1.900 mm). Ecartamentele modificate, aerodinamica dezvoltată în continuare și noile anvelope cu dimensiuni mixte contribuie la agilitatea și sportivitatea maşinilor: ecartamentul faţă este acum cu 42 mm mai lat, iar cel spate cu 10 mm.
  • Maşinile au primit un sistem de aerodinamică activă care include nişte supape controlate pentru răcire în partea frontală, dar şi o aripă activă mai mare în partea posterioară, pentru generarea unei forţe de apăsare mai mare.
  • Pentru prima dată, 911 Turbo S transferă puterea pe asfalt prin nişte anvelope mixte în două mărimi: 255/35 peste jante de 20 de inci pe puntea din faţă şi 315/30 peste jante de 21 inci.
  • Un sistem PASM vine standard. Opţional se poate comanda un şasiu cu sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) Sport care mai şi micşorează gardă la sol cu 10 mm, dar şi un sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament cu supape ajustabile şi terminaţii ovale.
  • Noul capăt frontal cu prize de aer mai largi are un aspect caracteristic modelelor Turbo, cu module de lumină duble, precum și faruri standard LED matrix cu inserții întunecate.
  • Un spoiler frontal reproiectat, extensibil pneumatic, și aripa posterioară mai mare, oferă cu 15% mai multă forță de apăsare.
  • Secțiunile musculare ale aripilor din spate, cu prize de aer integrate, subliniază corpul elegant al noului 911 Turbo S.
  • Noul aspect al posteriorului este completat de nişte terminaţii de eşapament standard, de formă dreptunghiulară, vopsite într-un negru lucios.
  • Echiparea standard pentru habitaclu include o tapiţare completă cu piele a acestuia, în combinaţie cu inserţii din fibră de carbon şi accente în nuanţă Light Silver. Un habitaclu dublu ton va fi disponibil de la Porsche Exclusive Manufaktur în calitate de opţiune.
  • Scaunele sunt sport, ajustabile în 18 poziţii, cu cusături realizate în stilul celor care au fost instalate cândva pe 911 Turbo (type 930).
  • Elemente grafice și logouri de înaltă calitate din panoul de instrumente completează caracteristicile Turbo S. Ecranul central al sistemului PCM măsoară acum 10.9 inci și poate fi operat rapid și fără distragere a atenţiei, datorită noii sale interfeţe.
  • Printre alte caracteristici standard se numără un volan sport GT, pachet Sport Chrono cu o nouă aplicaţie integrată Porsche Track Precision şi un sistem audio BOSE Surround.

Revenind la motor, Porsche spune că l-a făcut pe baza celui de 3.0 litri dezvoltat pentru noua generaţie a modelului 911. Dispune suplimentar de un sistem de răcire cu aer complet reproiectat, turbocompresoare VTG noi şi mai mari într-o dispunere simetrică, cu supape wastegate ajustabile electrice, precum și piezo injectoare, toate care au îmbunătățit semnificativ caracteristicile vehiculului în ceea ce privește capacitatea de reacție, puterea, cuplul, emisiile și capacitatea de turaţie.

Noul motor cu șase cilindri este aspirat de un nou sistem de admisie. În acest caz, “ruta” anterioară a aerului de proces și a răcirii aerului de încărcare a fost schimbată: o parte din aerul de proces curge acum prin prizele caracteristice de aer Turbo din secțiunile laterale din spate. În fața filtrelor de aer, acum situate în aripile posterioare, au fost încorporate și alte două fluxuri de aer, prin grila capacului spate. Acest lucru înseamnă că noul 911 Turbo S are patru prize cu o secțiune transversală globală mai mare și o rezistență mai mică, contribuind la îmbunătățirea eficienței motorului.

Cele două turbocompresoare simetrice cu geometrie variabilă a turbinei (VTG) și de dimensiuni mai mari înlocuiesc componentele anterioare identice. Rotilele se rotesc acum în direcții opuse pe partea dreaptă și stânga a vehiculului. Diametrul roților turbinei a fost crescut cu cinci milimetri până la 55 mm, în timp ce roata compresorului de 61 mm este acum mai mare cu trei milimetri. Supapele wastegate sunt controlate electric prin nişte mici motoare care acţionează pas cu pas.

Mai aflaţi că, datorită tracțiunii integrale îmbunătățite, cutia de transfer poate distribui un cuplu semnificativ mai mare, cu până la 500 Nm transferați pe roțile din față. Noua generație a șasiului PASM standard este și mai sportivă. Amortizoarele mai rapide și mai precis controlate oferă avantaje semnificative dinamicii de conducere în ceea ce privește stabilitatea ruliului, menținerea drumului, comportamentul la direcție și viteza de viraj.

Noile modele Porsche 911 Turbo S Coupe şi Cabriolet pot fi comandate deja şi în Republica Moldova. Preţurile de start sunt de 215.000 şi 228.000 de euro respectiv.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise