(video) Premieră: Noul Audi activesphere concept – sedan coupe, SUV şi pickup la un loc

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Audi a mai prezentat un concept din seria Sphere, deşi iniţial erau planificate doar trei: skysphere, grandsphere și urbansphere. Entuziasmul dezvoltatorilor a fost suficient pentru încă un experiment, numit activesphere. Studioul american de design Audi din Malibu a fost responsabil pentru crearea acestui sedan cross coupe, iar mai multe soluții neobișnuite se găsesc la bordul său.

Caracteristici cheie:

  • Noul activesphere marchează pentru prima dată când o mașină cu un hatchback Sportback încorporează elementele de design și echipamentele tehnice ale unui allroad. Din acest motiv, Audi numește noua variantă de caroserie „active Sportback”, spre deosebire de allroad.
  • Măsoară 4.98 x 2.07 x 1.6 x 2.97 metri în lungime, lăţime, înălțime și ampatament. Noul showcar este comparabil cu modelul de serie Audi Q8, dar înălțimea îi este redusă cu aproximativ 10 cm. Are jante de 22 inchi cu elemente mobile: atunci când sunt închise reduc turbulențele aerodinamice pe şosea, însă în off-road se deschid pentru o ventilație optimă. Anvelopele măsoară 285/55.
  • Semnătura luminoasă Audi eye este acum variată – modurile de conducere pe șosea și în off-road au fiecare varianta sa. Luminile de zi și stopurile utilizează tehnologia micro-LED ultra-fină pentru o precizie și un contrast mai mare.
  • Principala-i caracteristică a caroseriei este spatele transformabil. În locul unui hayon tradiţional există o secţiune care se coboară şi o lunetă care alunecă peste acoperiş. Compartimentul creat poate fi folosit ca un portbagaj obișnuit, dar în plus există/apare un perete despărțitor în spatele scaunelor, cu sticlă integrată, care separă zona de habitaclu. În acest mod pot fi transportate biciclete sau alte echipamente sportive fără a sacrifica confortul pasagerilor.
  • În același timp, cu acest compartiment despărțitor rabatat, acest crossover poate fi considerat că are o mono cabină, deoarece nici portbagajul frontal nu este separat de habitaclu. Mai mult decât atât, în locul unei grile de radiator, există o secțiune transparentă prin care ocupanţii scaunelor frontale pot evalua situația din fața mașinii, de exemplu în timpul condusului prin off-road. Există, de asemenea, secțiuni de sticlă în partea de jos a portierelor și în acoperiș.
  • În cabina fără montanţi centrali are patru scaune individuale suspendate şi niciun ecran, neobişnuit pentru un concept din acest deceniu. Audi dezvoltă şi ar putea aduce în viitor în producţia de serie o tehnologie de control prin realitate augmentată 3D – Audi dimensions – fiind utilizați ochelari specifici. Pentru șofer, astfel de ochelari arată toate informațiile necesare, iar funcțiile obișnuite, gen climatizare sau navigaţie, sunt controlate prin voce sau gesturi.
  • Conceptul este dotat cu un sistem de conducere autonomă de nivel 4. Când nu este folosit, şoferul poate “chema” practic din podea un bord, un volan şi un set de pedale. Tabloul de bord în sine funcționează ca un soundbar xlarge (prin lamelele din lemn), precum și ca o ventilație inteligentă, pe toată lățimea, atât în ​​poziția desfășurată, cât și în cea depozitată.
  • La baza conceptului stă platforma PPE (Premium Platform Electric) cu un sistem electric de 800V. Are tracțiune integrală quattro variabilă, controlată electronic, asigurată de două motoare, care generează în total 442 CP și 720 Nm. Are o baterie de 100 kWh, încărcabilă rapid cu până la 270 kW (5-80% în mai puţin de 25 minute) şi asigurând peste 600 km autonomie.
  • În mod evident, are şi o suspensie pneumatică cu amortizoare adaptive. Garda la sol în poziția standard este de 208 mm, dar poate fi redusă sau mărită cu 40 mm. În modul off-road oferă un unghi de atac de 18.9 grade și un unghi de degajare de 28.1 grade. Nişte “dinţi” de protecție se extind din barele de protecţie şi praguri, ceea ce face aspectul mai agresiv, dar şi are menirea să protejeze aceste elemente, de exemplu de pietre.
  • Un suport de schiuri este integrat în centrul structurii acoperișului. Complet la un nivel în poziție nominală și practic invizibil în arcul acoperișului, se extinde dacă este necesar, astfel încât schiurile să poată fi atașate și transportate în siguranță.

Crossoverul Audi activesphere va rămâne un concept, deși unele soluții vor fi folosite pe viitoarele modele ale companiei. Primele maşini pe baza platformei PPE vor fi lansate până în 2024.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise