(video) Premieră mondială: Noul Audi grandsphere concept – un jet de lux privat pentru șosea

După premiera organizată peste ocean, în august, a noului skysphere concept, Audi s-a întors înapoi în Germania pentru premiera digitală a celui de-al doilea prototip dintr-o serie de trei care sunt menite să arate viitorul mobilităţii premium şi a luxului progresiv.

Faceţi cunoştinţă cu noul Audi grandsphere concept!



Caracteristici cheie:

  • Audi grandsphere are un loc special în acest trio de concepte. Se datorează faptului că tehnologiile și caracteristicile de design asamblate în acesta vor apărea din nou în câțiva ani în viitoarele modele de serie.
  • Conceptul este capabil de conducere autonomă de nivel 4! Audi lucrează cu CARIAD, grupul de experţi în software al Grupului Volkswagen, pentru a introduce această tehnologie în a doua jumătate a deceniului pe maşinile de producţie.
  • Datorită serviciilor proprii și capacității de integrare a celor digitale, posibilitățile sunt aproape nelimitate. Acestea pot fi utilizate pentru a accesa o varietate de opțiuni de servicii legate de călătoria curentă – cum ar fi crearea unui traseu pitoresc, precum și opțiuni de a lua masa la un restaurant sau o cazare la un hotel. De asemenea, vehiculul se ocupă de sarcinile zilnice care depășesc călătoria în sine. De exemplu, conceptul autonom poate comunica pasagerilor informații despre destinația lor actuală și se poate ocupa independent de parcare și încărcare.
  • Sunt disponibile, de asemenea, opțiuni de infotainment personalizate, cum ar fi integrarea de onboard streaming de la furnizorii de muzică și de video care au fost utilizați anterior înafara maşinii. Suplimentar, Audi va păstra opțiuni personalizate și exclusive disponibile în viitor – concerte, evenimente culturale sau chiar evenimente sportive la care clienții sunt invitați.
  • Audi grandsphere nu are montanţi centrali, motiv pentru care portierele posterioare se deschid contra direcţiei de mişcare, fiind acţionate electric împreună cu cele frontale. Interesantă este şi geometria particulară a ferestrelor laterale: jumătatea lor superioară are un unghi distinct – partea cea mai largă este puțin peste nivelul ochilor. Este un truc demonstrat de Audi pentru prima dată în 2017 pe conceptul său futurist AI:CON și care se îndreaptă acum spre producția de serie.
  • Pozițiile șoferului și pasagerului sunt detectate automat după îmbarcare și o serie de caracteristici de confort personal – cum ar fi setările de control al climatizării și scaunele – sunt ajustate pentru fiecare loc. În același timp, sistemul de infotainment accesează cele mai recente servicii utilizate de pasageri și le reia fără probleme în interiorul mașinii prin proiecţii pe planşa de bord.
  • În modul de conducere autonom, volanul și pedalele dispar, iar zona din față a cabinei devine un spațiu liber real în toată lățimea sa, cu o vedere perfectă prin ferestrele mari, precum și cu posibilități maxime de mișcare.
  • Interiorul pare deosebit de larg atunci când cele două scaune frontale individuale sunt împinse până la capăt. Audi grandsphere are un format de locuri 2+2. O banchetă tapiţată pentru două persoane se află în spatele scaunelor frontale care pot fi înclinate până la un unghi de 60 de grade, în timp ce tetiera poate fi îndoită cu 15 grade înainte. Scaunele mai au integrate centuri de siguranţă, deflectoare de ventilaţie care pot purifica şi chiar parfuma aerul, pe lângă încălzire, dar şi difuzoare audio.
  • Între scaunele frontale – în mod normal ascunse sub un trim metalizat – există un răcitor compact cu două pahare și o sticlă elegantă pentru băuturi răcoritoare.
  • Lemnul și lâna, țesăturile sintetice și metalul sunt vizibile și plăcute la atingere. Multe dintre aceste materiale, cum ar fi furnirele de carpen, provin din cultivarea durabilă sau sunt fabricate din materii prime reciclate. Nu există piele naturală la bord.
  • În maşină există afișaje, dar acestea iau forma unor proiecții pe suprafețele de lemn de sub parbriz. În funcție de starea de conducere – fie manuală cu volan, fie autonom – acestea sunt fie distribuite pe toată lățimea interiorului, fie segmentate pentru șofer și pasagerul din față. Toate informațiile necesare în timpul călătoriei sunt acolo la rezoluție înaltă și citibile cu precizie.
  • Alternativ, suprafețele de proiecție pot fi utilizate și – în modul de conducere automatizat – ca ecrane CinemaScope pentru conținut de infotainment sau chiar ca ecrane pentru conferințe video. În plus, o bară de senzori este integrată sub suprafețele de proiecție pentru comutarea rapidă între conținut – de exemplu, pentru muzică sau navigaţie. Afișează toate funcțiile și aplicațiile active în mașină. Pictogramele clipesc pentru diferite meniuri.
  • Un element de comandă deosebit de inovator este situat lângă decupajul ușii de pe placarea interioară: MMI touchless response. Dacă șoferul stă în poziția activă din spatele volanului, la distanţă de partea frontală a interiorului, poate folosi acea comandă pentru a selecta haptic diferite meniuri funcționale printr-un inel rotativ și butoane, făcând clic prin diferite niveluri.
  • O altă modalitate de control este în timpul condusului autonom, atunci când scaunul pasagerilor este înclinat. În acel moment se utilizează o combinație de urmărire a privirii și de control al gesturilor. Un senzor îndreptat spre ochi detectează linia de vedere atunci când unitatea de comandă trebuie să fie cuplată. Și pasagerul trebuie doar să facă mișcări de mână analogice – fără să se aplece – care sunt similare cu operația haptică, putând utiliza sistemul la fel de bine în acest fel – fără a atinge nimic.
  • Indiferent dacă este vorba de urmărirea ochilor, gesturi sau control vocal, comenzi scrise de mână sau prin atingere, același lucru se aplică tuturor modurilor de funcționare: conceptul Audi grandsphere se adaptează la fiecare utilizator individual și își învață preferințele și meniurile utilizate frecvent – și pe această bază poate nu numai să completeze în mod sensibil comenzi rudimentare, ci și să ofere propuneri personale direct utilizatorului.
  • Panourile de comandă sunt integrate în cotiere pe uși. În acest fel, mașina oferă întotdeauna pasagerilor suprafețe tactile invizibile, folosind doar un indicator optic pentru a-și arăta poziția. În același timp, există ochelari VR în cotiere pe ușile din stânga și din dreapta care pot fi utilizaţi împreună cu opțiunile de infotainment – de exemplu pentru sistemul holoride.
  • Audi grandsphere nu seamănă cu un sedan tradiţional, ci este mai degrabă un GT cu patru portiere. Măsoară 5.35 x 2 x 1.39 x 3.19 m în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament. Cu toate acestea, spre deosebire de multe mașini electrice, nu arată deloc futurist, ci mai degrabă subliniază idealurile tradiționale de frumusețe. Având 23 de inci, roțile conceptului face referinţă la o icoană din anii 1990 – Audi Avus.
  • În partea din față, există o interpretare inovatoare a grilei Singleframe care definește aspectul Audi: are forma unui hexagon plat. Suprafețele interioare, în spatele unei acoperiri transparente, sunt iluminate indirect de sus în timpul condusului – un efect vizual distinctiv, extrem de structurat tridimensional.
  • Farurile din partea superioară a cadrului unic arată înguste, ca niște ochi focalizați. Unitățile de iluminat fac referire la sigla mărcii cu cele patru inele: măresc și izolează intersecția a două inele într-o pupilă – o nouă semnătură de lumină digitală inconfundabilă. Aceasta înseamnă că dimensiunea zonelor luminoase poate fi reglată în funcție de funcționarea lor: ca lumini de zi sau prin clipiri dinamice – în funcție de situația traficului – și astfel emite un semnal evident în interesul siguranței. Aceeași grafică este și în stopuri.
  • Conceptul are la bază noua arhitectură Premium Platform Electric (PPE) care funcţionează cu un sistem electric sub o tensiune de 800 V. Elementul său cheie este un modul de baterie între osii, care conține aproximativ 120 kWh de energie şi poate fi încărcat rapid cu maxim 270 kW. O dispunere plană a bateriei este posibilă deoarece Audi utilizează întreaga bază a vehiculului dintre axe.
  • Doar 10 minute de stat în priză sunt suficiente pentru a avea energie pentru alţi peste 300 km. În mai puțin de 25 de minute bateria poate fi încărcată de la 5 la 80%. Autonomia totală se ridică la peste 750 de km în funcție de modul de conducere şi puterea folosită.
  • Cele două motoare electrice ale conceptului sunt capabile să furnizeze o putere totală de 530 kW (721 CP) și un cuplu maxim de 960 Newton metri. Ele utilizează coordonarea electronică pentru a oferi tracțiune integrală quattro la cerere și pentru a executa un echilibru perfect între dinamica de conducere și eficiența energetică. Poate face 0-100 km/h în puţin peste 4.0 secunde. Viteza maximă este limitată pentru eficiență.
  • Roțile din față sunt conectate prin construcții cu cinci braţe, special optimizate pentru vehiculele electrice. În spate este una multi-link şi împreună cu cele din faţă sunt fabricate din aluminiu. În ciuda ampatamentului lung, există şi roţi directoare pe puntea din spate.
  • Suspensia este una pneumatică activă – un sistem cu o singură cameră cu amortizoare adaptive. Sistemul poate trage separat în sus sau în jos fiecare roată separat în milisecunde prin intermediul unor actuatoare electromecanice. Datorită camerei frontale, care recunoaște denivelările, ajustările au loc predictiv. Datele topografice ale sistemului de navigație sunt, de asemenea, utilizate pentru a integra razele curbei, gradienții și înclinațiile în proiecția sistemului, pentru a reduce ruliul şi alte înclinări în timpul acceleraţiilor sau frânărilor.

Premiera publică a conceptului va avea loc peste câteva zile în cadrul Salonului Auto de la München.

Evenimentul de prezentare în reluare:









Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/