(foto) Noul BMW iX5 Hydrogen va fi disponibil pentru test drive la Salonul Auto de la München

BMW Group avansează în mod sistematic cu dezvoltarea tehnologiei pilelor de combustie cu hidrogen ca opţiune suplimentară pentru o mobilitate individuală durabilă. La doi ani după prezentarea conceptului BMW i Hydrogen NEXT, compania va prezenta noul BMW iX5 Hydrogen în format pre-serie la IAA Mobility 2021 de la München.

În prezent, încă în curs de dezvoltare pentru producţia de serie, modelul Sports Activity Vehicle (SAV) cu sistem de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen va fi unul dintre numeroasele automobile pe care vizitatorii le pot experimenta pe măsură ce sunt conduse de-a lungul aşa-numitului “Blue Lane”, conectând principalele puncte expoziţionale cu alte locuri de expoziţie din centrul oraşului.

În condiţiile potrivite, tehnologia pilelor de combustie cu hidrogen are potenţialul de a deveni un pilon suplimentar în portofoliul de sisteme de propulsie al BMW Group pentru mobilitate locală fără CO2.

Marca BMW i, care este orientată în totalitate către mobilitatea locală fără emisii, ar putea oferi în viitor şi automobile cu sisteme de propulsie cu pile de combustie cu hidrogen, pe lângă modelele electrice cu baterie precum BMW i3, BMW iX3, BMW iX şi BMW i4!

Cu condiţia ca hidrogenul să fie produs folosind energie regenerabilă şi infrastructura necesară să fie disponibilă, această tehnologie poate completa portofoliul de sisteme de propulsie electrice al BMW Group – şi, în special, să răspundă frecvent nevoilor clienţilor care nu au propriul acces la infrastructura de încărcare electrică, conduc frecvent pe distanţe mari sau doresc un grad ridicat de flexibilitate.

Caracteristici cheie ale modelului pre-serie:

  • Denumirea modelului se dezvăluie acum pentru prima dată! Eventualul model pe baterii electrice se va numi cu siguranţă iX5.
  • Bordura interioară a grilei BMW, inserţiile din jantele aerodinamice de 22 de inci şi accesoriile din porţiunea exterioară a difuzorului spate sunt toate în BMW i Blue. Pragurile de intrare şi decoraţiunile capacului pentru tabloul de bord poartă şi ele inscripția “hydrogen fuel cell”.
  • Inserţiile tip mesh care acoperă prizele de aer de răcire din partea frontală a BMW iX5 Hydrogen, precum şi difuzorul spate şi elementul său difuzor, au şi ele un design unic.
  • Grilele ornamentale care acoperă grila BMW, partea inferioară şi cele două prize de aer exterioare şi elementele caroseriei pentru partea spate inferioară provin de la Campusul de Producţie Aditivă al BMW Group, care utilizează imprimarea 3D pentru a produce prototipuri şi piese standard. Producţia aditivă permite fabricarea rapidă şi extrem de flexibilă a componentelor – dintre care unele au forme geometrice care nu pot fi realizate cu metodele de producţie convenţionale.
  • BMW iX5 Hydrogen combină tehnologia pilei de combustie cu BMW eDrive de generaţia a cincea. Sistemul de propulsie foloseşte hidrogenul drept combustibil, transformându-l în electricitate într-o pilă de combustie – furnizând o putere electrică de până la 170 CP, cu vapori de apă ca singură emisie. Această putere de propulsie îi permite, de asemenea, să menţină viteze ridicate constante pe distanţe mai mari. 
  • Motorul electric a fost dezvoltat din tehnologia BMW eDrive de generaţia a cincea utilizată şi la BMW iX. În fazele de coasting (decuplarea şi oprirea motorului), în timpul frânei de motor şi frânare, acesta serveşte ca generator, alimentând energia într-o baterie de putere. Energia stocată în această baterie de putere este utilizată, de asemenea, pentru manevre de condus foarte sportiv – oferind o putere totală de 374 CP şi garantând experienţa de condus caracteristică mărcii.
  • Hidrogenul necesar pentru alimentarea pilei de combustie este stocat în două rezervoare de 700 bar, din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP), care împreună conţin aproape şase kilograme de hidrogen. Umplerea rezervoarelor de hidrogen durează doar trei-patru minute – deci nu există limite pentru utilizarea BMW iX5 Hydrogen pe distanţe lungi, cu doar câteva opriri scurte între ele.

Potrivit unui raport al Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE), hidrogenul oferă un potenţial considerabil ca sursă de energie viitoare în legătură cu activităţile de tranziţie energetică la nivel mondial. Datorită capacităţilor sale de stocare şi transport, hidrogenul poate fi utilizat pentru o mare varietate de aplicaţii. Prin urmare, majoritatea ţărilor industrializate adoptă strategii privind hidrogenul şi le susţin cu planuri şi proiecte concrete.

În sectorul transporturilor, hidrogenul poate deveni o opţiune tehnologică suplimentară, alături de mobilitatea electrică cu baterii, pentru a forma o mobilitate individuală durabilă pe termen lung. Totuşi, acest lucru va depinde de producţia competitivă a cantităților suficiente de hidrogen din energia verde, precum şi de extinderea infrastructurii de alimentare corespunzătoare, care este deja urmărită intens în multe ţări.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/