(video) Premieră: Noul Audi RS Q e-tron E2 probabil va câştiga ediţia raliului Dakar din 2023

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În martie 2022, Audi RS Q e-tron a câștigat primul său raliu în deșert în Abu Dhabi, iar acum următoarea evoluție a maşinii este gata. Prototipul inovator se prezintă modernizat semnificativ pentru a concura în Raliul Marocului din 1-6 octombrie 2022 și Raliul Dakar din 2023 (31.12-15.01).

După participarea la ediţia din acest an a Raliului Dakar s-au învăţat multe lecţii, astfel că echipa Audi este încrezătoare că o va câştiga pe cea de după Revelion. În octombrie, Team Audi Sport se va pregăti pentru Raliul Dakar 2023 cu noul prototip în Maroc.

Caroseria îi este complet nouă și are o aerodinamică semnificativ mai bună, ajutând în acelaşi timp la scăderea greutății și a centrului de greutate. Noile strategii de operare îmbunătățesc și mai mult eficiența transmisiei electrice. În interior și în procesul de schimbare a roților, pilotul şi copilotul beneficiază de o operare mai ușoară.

În urma acestor evoluții, RS Q e-tron poartă acum abrevierea E2. Amintește de legendarul Audi Sport quattro în stadiul final de dezvoltare pentru raliurile din Grupa B din anii 1980.

Caracteristici cheie:

  • Audi RS Q e-tron E2 nu adoptă o singură parte a caroseriei față de predecesorul său. Pentru a respecta dimensiunile interioare prescrise, cabina, care anterior era îngustă spre acoperiș, este acum semnificativ mai lată. Capotele din față și din spate au fost, de asemenea, reproiectate.
  • Prototipurile T1U vor trebui să cântărească 2.100 kg în loc de două tone fix în viitor. Având în vedere că prima generație RS Q e-tron era supraponderală, mai era necesar de economisit câteva zeci de kilograme. Reducerea este însoțită de coborârea centrului de greutate al vehiculului. 
  • Conceptul aerodinamic în zona caroseriei de sub capote este complet nou. Această secțiune amintește aproape de forma corpului unei bărci: cel mai lat punct este la înălțimea cabinei de pilotaj, în timp ce corpul se înclină semnificativ spre față și spate.
  • Audi a mai renunțat acum la o parte a aripilor care au fost în spatele roților frontale și a format trecerea la ușă. Pe plan intern, această structură a fost numită “piciorul elefantului”. Ca urmare, designerii au economisit mai multă greutate și au optimizat fluxul de aer. Per general, s-a reuşit reducerea rezistenței aerodinamice cu aproximativ 15%, adică produsul valorii CD-ului și zona frontală (A). Viteza maximă a rămas limitată la 170 km/h de regulamente.
  • Trenul de rulare electric al lui Audi RS Q e-tron E2 cuprinde un convertizor de energie format dintr-un motor cu ardere internă și un generator, precum și o baterie de înaltă tensiune și cele două motoare electrice de pe punțile față/spate (luate din Formula E). Gestionarea energiei joacă un rol crucial aici. Sistemul electronic de control al trenului de rulare electric complex și-a dovedit valoarea în primele evenimente de raliu. Provocările au apărut doar în cazuri extreme. La Raliul Dakar, de exemplu, Audi a remarcat surplusuri de putere pe termen scurt în situațiile în care roțile au avut mai puțin contact cu solul în timp ce săreau sau se mergea pe teren accidentat.
  • Așa-numiții consumatori auxiliari beneficiază, de asemenea, de un control optimizat. Pompa servo, pompa de răcire cu aer condiționat și ventilatoarele au un impact măsurabil asupra echilibrului energetic. În cursul sezonului de debut din 2022, echipa Audi și Q Motorsport a câștigat o experiență valoroasă care permite o mai bună evaluare.
    • De exemplu, sistemul de climatizare funcționa atât de agresiv încât putea provoca înghețarea lichidului de răcire atunci când rula în mod constant la puterea maximă. În viitor, sistemul va rula într-un mod intermitent, ceea ce va duce la economisirea de energie, în timp ce temperaturile interioare vor fluctua doar ușor, chiar și pe perioade mai lungi.
    • Strategia de operare pentru ventilatoare și pompa servo a fost, de asemenea, optimizată. De exemplu, sistemele pot fi acum reglate diferit pentru sarcinile mai mici pe etapele de legătură decât pe etapele speciale.
  • Piloții Audi Mattias Ekström/Emil Bergkvist, Stéphane Peterhansel/Edouard Boulanger și Carlos Sainz senior/Lucas Cruz pot aștepta cu nerăbdare noile lor locuri de muncă. Afișajele sunt încă în câmpul vizual al șoferului și amplasate în consola centrală în stilul obișnuit, iar panoul central de comutare cu cele 24 de câmpuri ale sale a fost de asemenea păstrat. Cu toate acestea, inginerii au restructurat afișajele și comenzile. Pentru prima dată, șoferul și copilotul pot alege acum din patru arii de sistem folosind un comutator rotativ, selectând temele Stage, Road, Error şi Settings.
  • Echipajele vor putea acum lucra mai uşor după o pană de cauciuc. Componentele caroseriei simple, plate și ușor demontabile înlocuiesc capacele voluminoase anterioare pentru roțile de rezervă din flancuri. Noile jante cu zece spițe de la partenerul Rotiform sunt mult mai ușor de folosit. Șoferii și copiloții le pot prinde mai ușor și pot finaliza schimbarea în siguranță. 
  • Maşina va dezvolta în continuare o putere maximală de practic 400 de CP, realizând prin intermediul unui sistem de tracţiune integrală 0-100 km/h în mai puţin de 4.5 secunde.

Caracteristici tehnice:

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/