(video) Premieră: Noul Audi SQ5 Sportback TDI

Audi prezintă şi noul SQ5 Sportback după ce acum câteva zile a introdus modelul actualizat SQ5. Din start vă putem spune că automobilele sunt absolut identice atât în ceea ce priveşte trenul de rulare, cât şi a caracteristicilor dinamice. Singura diferenţă notabilă rămâne doar forma caroseriei.

Principalele caracteristici cheie:

  • Modelul are sub capotă un V6 TDI de 3.0 litri, parte a unui sistem mild hybrid, care produce 341 CP și 700 Nm de cuplu (între 1.750 rpm și 3.250 rpm). Poate face 0-100 de km/h în 5.1 secunde și atinge o viteză maximă limitată electronic la 250 km/h.
  • Un actuator din sistemul de evacuare conferă motorului un sunet specific.
  • Pentru tratarea gazelor de eșapament, Audi utilizează tehnologia de dozare dublă bazată pe două convertizoare catalitice SCR care lucrează împreună. Primul dintre acestea este situat direct în spatele colectorului din sistemul de evacuare a gazelor de eșapament, unde funcționează și ca un filtru de particule. Al doilea este situat mai departe de motor sub podeaua vehiculului. Convertizoarele catalitice SCR sunt furnizate împreună cu soluția de uree AdBlue dintr-un rezervor de 24 litri. Datorită tehnologiei de dozare dublă, SQ5 Sportback TDI intră substanțial sub limitele noului standard de emisii Euro 6d ISC-FCM AP.
  • Puterea unităţii de propulsie este transmisă de un tiptronic cu opt trepte, cu schimbare rapidă, convenabilă și o strategie de schimbare a treptelor de viteză care a fost adaptată pentru a se potrivi cu motorul modificat. Când SQ5 Sportback TDI este în regim de rulare cu motorul oprit, se deschide un ambreiaj în transmisia centrală și întrerupe fluxul de putere.
  • În condiții normale de conducere, sistemul de tracțiune integrală permanentă quattro distribuie cuplul între puntea față și cea spate într-un raport de 40:60. În caz de alunecare, cea mai mare parte a cuplului merge la osia cu o tracțiune mai bună. Până la 70% din cuplu poate fi direcţionat spre roțile din față și maximum 85% spre roțile din spate. În timpul virării rapide, controlul selectiv al cuplului roții sporeşte manevrabilitatea cu intervenții minore de frânare a roţilor din interiorul curbei.
  • La cerere, Audi poate monta un diferențial sport pe puntea spate, care controlează în mod activ distribuția cuplului între roți atunci când șoferul adoptă un stil de conducere sportiv. Trimite mai mult cuplu la roata din spate din exteriorul curbei, care are o aderență mai bună – apăsând literalmente mașina în curbă și reducând considerabil subvirarea. Roata din spate din exteriorul curbei primește, de asemenea, un cuplu mai mare atunci când mașina accelerează din curbele cu rază strânsă pentru a îmbunătăți și mai mult dinamica de conducere.
  • Suspensia lui Audi SQ5 Sportback TDI este complet echipată pentru a face față performanțelor puternicului motor diesel. Suspensiile cu cinci braţe ghidează fiecare dintre cele patru roți. Suspensia sport S cu amortizoare controlate electronic face garda la sol mai mică cu 30 mm în comparație cu un Q5 obişnuit.
  • Împreună cu diferențialul sport opțional, motor, direcție și tiptronic, amortizoarele controlate sunt integrate în sistemul standard Audi drive select (cu modurile auto, comfort, efficiency, dynamic, offroad şi individual). Un al șaptelea profil, allroad, este adăugat dacă este aleasă suspensia pneumatică adaptivă opțională cu reglaj specific S – această suspensie pneumatică reglează garda la sol prin cinci niveluri în funcție de situația de conducere. 
  • Sistemul de direcție dinamic este un alt modul opțional. Folosește angrenaje de undă de tensiune pentru a varia raportul de direcție în funcție de viteză și unghiul de direcție – de la direct și agil la viteze mici la mai puțin direct și neted pe autostradă.
  • Noul Audi SQ5 Sportback TDI este echipat standard cu jante din aluminiu de 20 inci cu anvelope de dimensiunea 255/45. Alternativ, jantele de 21 inci sunt disponibile de la Audi sau Audi Sport GmbH. Etrierele de frână din aluminiu cu șase pistoane de pe discurile faţă au un diametru de 375 mm. Etrierele negre (opționale roşii) au sigle S.
  • Un SQ5 se va deosebi de un Q5 obişnuit printr-un bodykit specific, cu bare de protecţie şi o grilă de radiator cu plasă diferită. Standard se montează faruri LED (opţional Matrix LED şi stopuri OLED). Clienții au de ales între nouă finisaje de vopsea pentru caroserie. Un black styling package este la fel disponibil la cerere. În habitaclu are scaune sport care pot fi dotate opţional cu ventilaţie şi masaj, cu cusături contrastante şi mai multe opţiuni de tapiţerie. De asemenea sunt disponibile mai multe inserţii decorative, inclusiv din fibră de carbon.

SUV-ul coupe va fi asamblat la uzina mexicană din San José Chiapa. În Germania, preţul de start pentru noul Audi SQ5 Sportback TDI este de 70.233,62 euro. Lansarea pe piaţă va avea loc în prima jumătate a lui 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/