(video) Premieră: Noul Buick GL8 Avenir – un MPV premium bine dotat, cu 4, 6 sau 7 locuri

Marca americană Buick a găzduit acum câteva ore lansarea online a noii sale familii GL8 Avenir (facelift) în China. Cei mai noi membri ai modelului MPV premium sunt o nouă variantă emblematică cu patru locuri, o nouă variantă cu șase locuri și o variantă modernizată cu șapte locuri pentru pasageri.

Maşinile au un preţ de start local de 529.900 de yuani (68.824 de euro), 465.900 de yuani (60.512 de euro) și 459.900 de yuani (59.732 de euro) respectiv. Principalii rivali sunt acelaşi VW Viloran, Lexus LM sau Toyota Majesty, de ce nu, într-o oarecare măsură, şi V-Class de la Mercedes-Benz.

Monovolumul GL8 a apărut în gama Buick încă din anul 1999, fiind creat special pentru piaţa din China, unde şi se produce cu forţele întreprinderii mixte a GM și SAIC. Fiind un tip de maşină aflată la mare căutare în statul asiatic, în prezent a ajuns la o a treia generaţie care a apărut în 2016 şi cu aceasta împreună a debutat sub-brandul Avenir. Maşinile cu o astfel de insignă sunt de regulă cele mai luxoase şi bine dotate printre toate versiunile existente, iar GL8 facelift este introdus anume în această specificaţie din start, cea standard urmând să ajungă la dealeri mai târziu.

Cu o lungime de 5.219 mm (+16 mm), lăţime de 1.878 mm, înălţime de 1.799 mm (-6 mm) şi ampatament de 3.088 mm, noua familie GL8 Avenir oferă un exterior impunător şi un interior spaţios, cu lăţime vizuală şi sofisticare. Facelift-ul a adus pe maşină o nouă grilă de radiator, noi bare de protecţie, noi faruri LED adaptive şi stopuri cu o structură interioară schimbată.

Semnătura Avenir se manifestă prin grila de radiator specifică, jantele de 18 inci din aluminiu şi pragurile laterale interioare. Revenind înapoi la faruri, aflaţi că un GL8 Avenir are standard faruri Matrix LED care încorporează 18 secţiuni de control diferite pentru faza lungă cu până la opt fascicule de iluminare adaptive, asigurând o mai bună vizibilitate. Lămpile cu aşa-zise cristale full-LED, împreună cu iluminarea distinctivă de 2.5 metri lungime care apare odată cu deschiderea uşilor laterale, și cele până la 19 moduri exclusive de iluminare dinamică, adaugă la siguranța și sentimentul de prestigiu.

Stilul continuă şi în habitaclu, acolo unde a fost înlocuit panoul frontal de pe bord, unitatea de control a climatizării și levierul cutiei de viteze automată. Dar marea noutate este că nu poate avea doar 7 locuri pentru pasageri!

Interiorul său în culoare Whisper Beige, cu materiale și caracteristici premium, conferă cabinei un sentiment de eleganță și rafinament în întreaga linie. Varianta cu patru locuri moșteneşte filozofia de design de lux a conceptului GL8 Avenir, care a primit un răspuns extrem de pozitiv la debutul său în cadrul Salonului Auto de la Shanghai din 2019. Interiorul său dublu ton Dark Blue/Moon White completează exteriorul exclusivist finisat în Imperial Blue.

Aspectul distinctiv al formatului de locuri 2+2 oferă un nivel de clasă business de spaţiu si confort de neegalat, cu manoperă personalizată, inclusiv o cotieră mai largă şi adoptarea de piele Nappa perforată, accentuată de matlasare şi broderie în stil chinezesc. Scaunele din rândul al doilea au încălzire, ventilație și funcționalitate de masaj cu 10 puncte tactile. Ele mai pot fi aranjate complet plat printr-o apăsare de buton. Ecranele tactile independente de control, încărcare wireless și un spațiu de stocare flexibil între ele asigură o experiență de utilizare convenabilă.

Utilizând scaune independente în rândurile doi şi trei, varianta cu șase locuri oferă aceeași experiență de clasă business pentru toți pasagerii. Câte o masă pliabilă, porturi de încărcare USB și scaune reglabile pentru rândul al treilea sunt proiectate pentru a satisface diverse nevoi de afaceri și de agrement. Structura de cabină cu două și trei locuri a ultimului rând, din varianta cu șapte locuri, suportă ca 6 sau 4 scaune să fie rabatate, ceea ce oferă până la 1.650 litri de spațiu pentru bagaje.

Cei mai noi membri ai familiei Avenir sunt echipați cu tehnologie Buick QuietTuning, tavan învelit în piele întoarsă și un covor destul de gros şi moale pentru a contribui la izolarea fonică generală. Printre altele, standard mai este un sistem de control a calităţii aerului AQS, un filtru nano-scale anti-PM2.5, iluminat ambiental cu LED-uri cu una din cele 128 de culori, un sistem audio stereo Bose Centerpoint cu 12 difuzoare de înaltă performanță și anvelope speciale Continental ContiSeal!

Noua familie GL8 Avenir vine şi cu cele mai recente tehnologii de conectivitate Buick eConnect 3.0, creând o experiență extrem de interactivă prin cele două monitoare de 12.3 inci de pe bord (panoul de bord digital constituie o premieră), un ecran head-up mare (HUD) și alte tehnologii avansate sub forma unei oglinzi retrovizoare digitale și a unui sistem inteligent de recunoaștere a vocii.

Buick eConnect 3.0 acceptă, de asemenea, upgrade-uri over-the-air (OTA) și Super ID. Noua generație OnStar oferă mai mult de 20 de funcții, cum ar fi o cheie virtuală a mașinii și funcţii controlabile de la distanţă. Clienții vor primi şi 100 de Gb de trafic OnStar 4G LTE în fiecare an.

În plus, noua familie GL8 Avenir vine cu primul complex avansat de sisteme de asistență pentru șoferi (ADAS) al Buick. Acesta folosește hardware de ultimă oră format dintr-o cameră frontală cu unghi larg, cu un cip Mobileye EyeQ4, cinci radare de înaltă performanță, 12 senzori cu ultrasunete și patru camere de înaltă definiție cu vedere la 360 de grade pentru a procesa mediul din jurul vehiculului. Împreună cu puterea sporită de procesare a datelor și cu o capacitate de decizie de control extrem de eficientă, aceasta permite o experiență de conducere mai sigură, mai fiabilă și mai inteligentă, adaptată pentru diferite condiții rutiere și preferințe de conducere ale utilizatorilor locali.

ADAS permite modelului GL8 Avenir să aibă un portofoliu format din 20 de caracteristici avansate, printre care: Lane Centering Control, Traffic Jam Assist, steering wheel hands-off detection, Door Opening Warning, etc. ADAS-ul Buick are cel mai înalt nivel de siguranță (rating ASIL D) și permite actualizări software OTA pentru un nivel și mai ridicat de funcții de asistență pentru șofer.

Noua familie GL8 Avenir a adoptat tehnologia de propulsie inteligentă a General Motors, care îmbunătățește economia de combustibil și performanța de conducere. Motorul Ecotec turbo cu cilindri variabili de 2.0 litri, de generația a opta, este cuplat la o transmisie Hydra-Matic. Acesta oferă o putere maximă de 237 CP și un cuplu maxim de 350 Nm.

Consumul său de combustibil este notat de până la 7.9 litri/100 de kilometri – o îmbunătățire de 8.1% – permițându-i să respecte standardul de emisii China 6 B.

Tracţiunea poate fi doar pe puntea din faţă. Suspensia îi este independentă pe puntea din spate, însă conţine pe toate roţile amortizoare adaptive.

Pentru maşină, clienții primesc o garanție de opt ani sau 160.000 de kilometri pentru principalele piese de motor și de transmisie.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/