(video) Premieră: Noul Cadillac SOLLEI Concept împinge limitele viitoarelor comenzi personalizate

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Cadillac se pricepe în decapotabile mari și nu este prima dată când realizează una, inclusiv în formă conceptuală. Însă SOLLEI Concept este cel mai nou proiect în acest sens.

Cadillac spune că SOLLEI este expresia de design supremă a unei decapotabile electrice de lux, construită de un carosier. Și este un exercițiu de design imaginativ, care împinge limitele viitoarelor comenzi personalizate, adaptate pentru a reflecta pasiunile și interesele unice ale clientelei sale.

Caracteristici cheie:

  • Denumirea i se trage din cuvintele sun (“SOL”) și leisure (“LEI”), soare + agrement.
  • SOLLEI conceptualizează o decapotabilă cu patru locuri individuale, complet electrică. Caroseria joasă și alungită este accentuată de o poziție largă și o ușă lungă de coupe, facilitând accesul ușor pe locurile posterioare spațioase. Parbrizul este încadrat în aluminiu periat frezat. Are un acoperiș textil, retractabil electric.
  • Linia mediană a caroseriei leagă perfect farul de stop, unificând designul armonios al autovehiculului. Mânerele ușilor sunt înlocuite cu butoane discrete care ajută la realizarea liniei curate a profilului.
  • Celebrând moștenirea Cadillac de culori îndrăznețe, exteriorul este finisat în “Manila Cream“, o culoare folosită inițial pe Cadillac în 1957 și 1958. Acest finisaj reînviat a fost îngrijit meticulos și aplicat manual.
  • Interiorul SOLLEI canalizează filosofia de design Cadillac “art of travel”, ridicând experiența de călătorie atât pentru șofer, cât și pentru pasager. Caracteristicile includ un răcitor de băuturi complet integrat cu o ușă de sticlă electrică și pahare din cristal.
  • Se mai remarcă printr-un ecran de 55 de inchi (o semnătură a mărcii) pe bord, un interior uluitor, o corografie de iluminat exterior pentru sosire/plecare și o consolă de comandă intuitivă atât între scaunele frontale, cât și între cele posterioare.
  • SOLLEI este, de asemenea, primul concept Cadillac care încorporează un material inovator pe bază biologică, dezvoltat în colaborare cu MycoWorks. Folosit în covorașele de încărcare de pe consolă și în buzunarele ușilor, Fine Mycelium™ by MycoWorks deschide o nouă eră a materialelor de lux cultivate din miceliu (structura rădăcinilor regenerabile ale ciupercilor).
  • Fiecare detaliu este proiectat intenționat pentru a transforma obișnuitul în extraordinar. Decorurile iluminate și ornamentele unice adaugă expresie esteticii de neegalat a mărcii. Furniruri de lemn nepătat onorează variațiile naturale de culoare și granulație, în timp ce suprafețele prezintă finisaje cu pori deschiși care pot fi simțite prin atingere. Fiecare piesă este tăiată și așezată manual folosind tehnici de marchetărie, creând un punct focal frumos care atrage privirea. Iar tapițeria este din piele Nappa fină.
  • SOLLEI ridică oferta de iluminare ambientală distinsă pentru o personalizare reală, inclusiv pe zone multiple și cu 126 de opțiuni de culoare în fiecare.
  • SOLLEI se adresează, de asemenea, cunoscătorilor de bird-watching cu un accesoriu interior unic. O carcasă personalizată din metal periat și îmbrăcată în piele adăpostește așa-zise bird calls acrilice imprimate 3D, un jurnal legat în piele cu ilustrații de păsări pictate manual și o rolă de instrumente din piele pentru pixuri și creioane.

Cadillac nu spune deocamdată nimic despre perspectivele unei serii mici sau posibilitatea de a-l face la comandă specială pentru a rivaliza cu ofertele Rolls-Royce Droptail.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise