(video) Premieră: Noul GMC Sierra facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

După ce a fost actualizat Chevrolet Silverado a venit în mod evident rândul fratelui de platformă de la GMC Sierra. Modelul Sierra 1500 devine acum şi mai diferit faţă de primul, având un interior propriu.

Amintim că în această generaţie de maşini s-a mers pe ideea de a le despărți cât mai semnificativ posibil pentru a nu fi comparabile. Aproape toate panourile de caroserie sunt făcute originale pentru prima dată, iar printre opțiuni există poziții unice la fiecare în parte.

Caracteristici cheie:

  • Ce s-a schimbat la exterior: noi faruri cu semnalizatori dinamici de direcţie, noi bare de protecţie şi evident o grilă de radiator mai masivă, într-un design nou. Printre opțiuni se numără în continuare o benă unică în segment din fibră de carbon și un hayon MultiPro cu o secțiune pliabilă încorporată (cu șase opțiuni de transformare).
  • Marea schimbare: În toate nivelurile de echipare, cu excepția celui de bază numit Pro, pe maşini se montează o nouă planşă de bord!
  • Domină acum un aspect orizontal în locul unui vertical: deflectoarele de ventilare centrale sunt întinse pe lăţime, în rânduri orizontale sunt poziţionate toate comenzile şi butoanele fizice, iar monitorul pe care rulează sistemul multimedia cu servicii Google încorporate măsoară 13.4 inci în diagonală.
  • Digital este acum şi panoul de bord din spatele volanului – 12.3 inci.
  • Opţional este un head-up display cu o suprafaţă de proiecţie de 15 inci şi o coloană de direcţie reglabilă electric.
  • Cele mai scumpe versiuni vin cu scaune față separate de un tunel central cu drepturi depline şi un levier tradițional al cutiei de viteze, însă pickup-urile care pot avea trei locuri pe primul rând dispun de un levier clasic pe coloana de direcţie.
  • Din gama de motoare a fost exclus V6-le natural aspirat de 4.3 litri. Benzinarul de bază cu patru cilindri şi volum de 2.7 litri a primit un bloc al cilindrilor şi un arbore cotit ranforsat. Produce în continuare 314 CP, însă cuplul maxim a crescut cu tocmai 20%, până la 569 Nm. Cutia de viteze automată cu opt trepte, la care este cuplat, a fost resetată în conformitate cu upgrade-ul de cuplu.
  • Au rămas la ofertă şi V8-urile: cel de 5.3 litri produce 360 CP și 519 Nm, în timp ce motorul mai vechi de 6.2 litri – 426 CP și 623 Nm.
  • Maşinile care vor fi echipate cu turbo dieselul cu șase cilindri în linie şi volum de 3.0 litri (281 CP şi 623 Nm) vin cu un cadru ranforsat şi prin urmare sunt capabile să tracteze o greutate mai mare, crescută de la 4.2 la 6 tone. Toate aceste trei motoare din urmă sunt combinate cu o cutie de viteze automată în 10 trepte.
  • A apărut o nouă echipare de top – Denali Ultimate. Se remarcă printr-o tapițerie din piele pentru scaune şi planşa de bord, aplicaţii din lemn natural cu pori deschişi, sistem audio Bose, head-up display, jante la 22 de inci, inserţii cromate negre, etc. Sub capotă poate avea doar V8-ul de 6.2 litri. Totodată, este prima şi deocamdată singura versiune a modelului ce dispune de sistem Super Cruise – un cruise control adaptiv avansat ce permite conducerea autonomă pe autostrăzi.
  • Încă o noutate este versiunea AT4X, făcută pe baza celei existente AT4, însă cu un accent mai serios pe off-road! Caracteristica-i principală este o suspensie ranforsată cu arcuri noi și amortizoare Multimatic DSSV care au trei camere cu supape separate, scoase din corp. Cursa suspensiei frontale este mărită cu 50 mm, iar a celei din spate cu 25 mm. Garda la sol constituie 276 mm.
  • Sierra AT4X mai ofertă diferenţiale blocabile electronic, protecție suplimentară sub maşină și un mod “târâtor” al sistemului Terrain Mode, ce permite deplasarea în off-road cu o singură pedală şi cu viteză mică. Barele de protecție și anvelopele, spre deosebire de pickup-ul Chevrolet Silverado ZR2, nu s-au schimbat. Motorul de bază îi este la fel cel mai puternic V8 de 6.2 litri.

Vânzările noului GMC Sierra 1500 vor începe în primul trimestru al lui 2022. Se poate alege în continuare o cabină cu un singur rând de scaune şi două variante cu două rânduri.

Preţul de start este de 32.500 de dolari pentru versiunea de bază Pro. Noua versiune off-road AT4X costă de la 75.000, iar Denali Ultimate cel puțin 80.000 de dolari!

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/