(video) Premieră: Noul IVECO S-WAY, înlocuitorul lui Stralis în care vei putea face tracţiuni la bară fixă

IVECO a lansat acum câteva ore la Madrid, în cadrul unui eveniment la care au participat și partenerii săi Amazon, Shell și Microsoft, noul S-WAY, un camion pentru transport pe distanțe lungi 100% conectat, conceput astfel încât șoferul să se bucure de toate avantajele vieții la bord și care oferă un întreg pachet de opțiuni și servicii ce cresc sustenabilitatea.

Noul model vine să-l înlocuiască pe celebrul Stralis şi constituie o soluție integrată de transport, economică și ecologică, în cazul căreia serviciile devin mai importante chiar decât vehiculul însuși.

https://youtu.be/xERXSNWxGGA

Noul S-WAY oferă toate avantajele aduse de generația anterioară a producătorului italian și adaugă o cabină complet nouă, concepută în jurul șoferului și a nevoilor operatorului de transport. Noul model propune și un nivel ridicat de disponibilitate, eficientă și productivitate, mai ales datorită serviciilor care îl însoțesc, și care au fost dezvoltate cu accent pe șofer, sustenabilitate, conectivitate de nivel ridicat și un cost total de operare mic.

Designul cabinei crește calitatea vieții la bord și îmbunătățește condițiile de lucru datorită spațiului mai generos și ergonomic și aranjării optime, care îmbină funcționalitatea și confortul, dar aduce și mai multă siguranță pentru șoferi datorită structurii ranforsate (corespunde standardelor ECE R29.03) și vizibilității mai bune de jur împrejur, indiferent de condițiile de drum. În plus, aerodinamica este îmbunătățită, ceea ce scade cu până la 4% consumul de carburant, iar costul total de exploatare este redus și datorită barelor din bucăți, mai ieftin de înlocuit în caz de deteriorare a unei părți.

Fiecare aspect al exteriorului a fost studiat pentru a se minimiza rezistența la aer. Noul plafon, treptele frontale care dispar complet când nu sunt folosite, noua grilă față, farurile integrate, noua bară de protecție și deflectoarele integrate, dar și noile pasaje ale roților, toate optimizează scurgerea aerului. Suplimentar este disponibil un kit aerodinamic cu fuste laterale și extensii de cauciuc care închid spațiul dintre capul tractor și semi remorcă. De asemenea, noua ușă se extinde până la a doua treaptă. Noua cabină va fi disponibilă și într-o versiune IVECO S-WAY Natural Power.

În interior, plafonul reproiectat și tunelul motor scund permit o înălțime internă de 2.15 metri în centrul cabinei! De asemenea, lățimea disponibilă în partea de sus este mai mare cu 35 cm față de modelul precedent.

Consola centrală are un raft, suporturi pentru sticlă și pahare, prize USB și 12 V și un sertar pentru documente A4. În fașa pasagerului poate este disponibilă o măsuță pliabilă. Atmosfera este completată de sistemul de iluminare interioară LED cu intensitate reglabilă. Confortul este desăvârșit de sistemul de aer condiționat și de sistemele integrate de răcire și încălzire pentru staționare.

Patul de jos are porturi USB la ambele capete, iar modulul multifuncțional este dispus în centrul peretelui din spate. Patul de jos poate fi echipat cu saltea de 14 cm grosime și două niveluri de confort. Pentru patul de sus sunt disponibile două opțiuni. Prima este Smart Bunk de 60 cm lățime, cu saltea de 8 cm, un pat pliabil care poate fi folosit drept compartiment de bagaje. A doua opțiune este Comfort Bunk de 70 cm lățime, cu saltea de 10 cm grosime și scară.

Baza scaunul a fost coborâtă pentru a crește grosimea pernei și nivelul de ajustare. În plus, volanul are o bază plată, mărind spațiul la picioare. Comenzile sunt dispuse ergonomic, fiind ușor de operat de către șofer. Volanul are nu mai puțin de 22 de butoane, printre funcțiile disponibile aici fiind cele pentru sistemele de asistență.

Sistemul multimedia are un ecran tactil de 7 inci și include funcții precum Apple Car Play, Bluetooth, radio digital, recunoaștere vocală și sistem de navigație pentru camioane. Tot de acolo, șoferul poate accesa serviciile Assistance Non-Stop și Remote Assistance, precum și sistemul Driving Style Evaluation. Iar cu sistemul de conducere predictiv IVECO HI-CRUISE GPS se integrează conducerea asistată prin funcţii cum ar fi eco-roll, transferul de viteze predictive și control de croazieră folosind tehnologia de cartografiere GPS.

Puntea față a fost reglată fin pentru a reduce distanța de frânare cu până la 15%. IVECO S-WAY oferă și faruri LED, care îmbunătățesc vizibilitatea și percepția obstacolelor cu 15%. În plus, camionul dispune de o gamă completă de sisteme de asistență. Ușa are și un nou sistem mecanic de blocare.

S-WAY dispune și de Connectivity Box, care colectează, procesează, și face schimb de date în timp real. Platforma de servicii este dezvoltată împreună cu Microsoft. Proprietarii camioanelor și șoferii sunt conectați în permanență în permanență cu vehiculul de pe dispozitive mobile sau PC grație portalului și aplicației MyIVECO. Șoferii au la dispoziție aplicația MyIVECO EASY Way, iar operatorilor logistici le este dedicată aplicația My IVECO Way Solutions.

Specialiștii IVECO monitorizează vehiculul în permanență pentru a maximiza disponibilitatea și productivitatea. Acțiuni preventive sunt dictate de alertele de coduri de eroare și de monitorizarea stării de sănătate a bateriei, plăcuțelor de frână, filtrelor de carburant și a altor consumabile, astfel încât clienții pot planifica mai eficient intrările în service.

Vezi şi: (video) După 40 de ani de istorie, noul IVECO Daily facelift a ajuns la o maturitate

S-WAY se caracterizează prin reduceri ale emisiilor de particule, de NOx și de CO2 datorită sistemului post-tratare HI-SCR și eficienței ridicate în ceea ce privește consumul, care vine din tehnologia avansat a motoarelor și transmisia HiTronix și din soluțiile de reducere a consumului, că Smart EGR. Iar pentru operatorii logistici care vor să facă transport “verde” S-WAY Natural Power rămâne singurul camion din lume pe gaz natural lichefiat ce oferă o autonomie de până la 1.600 km, în condițiile unei puteri de 460 CP, și reduce cu 99% emisiile de particule comparativ cu modelele diesel, cu 90% pe cele de NO2 și, dacă funcționează pe biometan, cu 95% pe cele de CO2, până aproape de zero.

IVECO S-WAY NP maximizează avantajele combustibilului cel mai ecologic pentru a îmbunătăți calitatea aerului, atenuarea schimbărilor climatice şi să contribuie la un mediu mai liniștit, cu doar 71dB (A) Piek Silence Truck atunci când rulează în modul silențios – ideal pentru livrări pe timp de noapte.

Nouă gama WAY este punctul culminant al unui ciclu de inovații care a dus la lansarea predecesorului S-WAY, ce aducea un consum cu 11% mai mic, prima soluție adevărată de transport pe distanțe lungi care folosește gazul natural, și familia X-WAY pentru misiuni ușoare off-road.

Per general, sub cabină poate avea motoare diesel Euro-6d cu trei game de cilindree şi o putere cuprinsă între 310 şi 570 CP, dar şi motoare care consumă gaz natural, cu două game de cilindree şi putere variind între 340- 460 CP.

În galeria de imagini ataşată puteţi vedea şi două concepte: FIT CAB şi MAGIRUS. Acestea au fost făcute pentru a demonstra modul în care aceste vehicule pot fi personalizate după preferinţele şoferilor. Primul include mai multe lucruri, accesorii şi echipamente care îl pot transforma într-o mică sală de sport, iar al doilea este o versiune “tunată” cu o livrea pe caroserie, elemente cromate, tapiţerie cu piele şi multe altele.

Camioanele vor fi demonstrate pe tot parcursul anului potenţialilor clienţi şi dacă va exista destul interes vor fi lansate în serie cu toate aceste dotări.

Vezi şi: (video) Premieră: Volvo FH cu I-Save – Cel mai bun autocamion de cursă lungă

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/