(video) Premieră: Noul KIA Sportage X-Pro

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

O nouă variaţie în premieră a modelului KIA Sportage de nouă generaţie şi-a făcut debutul. Se numeşte X-Pro, este orientată spre off-road şi va fi disponibilă iniţial în Statele Unite ale Americii.

La un nivel inferior faţă de aceasta va exista şi în echiparea X-Line, cea lansată anterior şi pe Sorento.

Caracteristici cheie:

  • Noul Sportage îşi face debutul în premieră, abia acum, peste ocean. În Statele Unite va fi valabil cu ampatamentul lung de 2.755 mm (+85 mm), o lungime totală de 4.660 mm (+175 mm) și geamuri laterale suplimentare în partea posterioară a maşinii, între portiere şi hayon. Exteriorul și interiorul, în termeni de design, este în general similar cu cel al versiunii coreene, dar are și caracteristici proprii.
  • Dacă în Coreea și Europa Sportage are motoare turbo, atunci mașina americană este disponibilă deocamdată cu un singur benzinar natural aspirat 2.5 GDI cu patru cilindri care, echipat cu sistem de injecție combinată a carburantului, propune 190 CP. Cutia de viteze este una automată cu opt trepte și este controlată printr-un levier tradiţional în locul unului rotativ.
  • Tracţiunea poate fi pe puntea din faţă sau integrală, la alegere. În ultimul caz garda la sol este mai mare cu 38 mm.
  • Echiparea X-Line, indisponibilă pe modelul european, a fost împrumutat de la modelul coreean şi oferă: bare de protecție diferite cu elemente de protecţie, railings-uri mai mari, jante la 19 inci, mult decor negru și tapițerie specială a scaunelor din piele, pe lângă altele.
  • Iar versiunea/echiparea X-Pro a fost pregătită special pentru America. Aceasta oferă roţi cu jante negre mate la 17 inci şi cu anvelope all-terrain BFGoodrich cu profil înalt, un mod opțional de conducere pe zăpadă şi vine standard cu faruri full LED, parbriz și duze de spălare a acestuia încălzite, etc.

Pentru prima dată noul Sportage va fi produs şi în SUA la uzina din statul Georgia, acolo unde se fac deja modelele K5, Sorento și Telluride. Totuşi, unele versiuni/motorizări vor fi importate în continuare din Coreea de Sud – de exemplu cele hibride care vor apărea mai târziu.

Evenimentul de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise