(video) Premieră: Noul Morgan Super 3 – motor de la Ford, cutie de viteze de la Mazda

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Britanicii de la Morgan au ales această zi de februarie pentru a prezenta o nouă generaţie de automobil cu trei roţi. Pentru companie acesta este un model deosebit de important. Nu de alta, dar istoria sa a început anume cu autovehicule cu trei roți, a căror producție a durat din 1909 și până în 1952.

Morgan 3 Wheeler a revenit în gamă în anul 2011, fiind reînviat conceptul vechi, însă după 10 ani de producție a fost impus să dispară de pe piață din cauza normelor ecologice. Motorul său de motocicletă cu cilindri în V, marca S&S (2.0 litri, 83 CP și 140 Nm), nu mai putea fi folosit fără modificări serioase.

În acest sens a fost luată decizia de a lansa o nouă generaţie a modelului, totodată dotând-o cu agregate moderne.

Caracteristici cheie:

  • Se menționează că Super 3 este un automobil absolut nou. Modelarea computerizată a fost utilizată pe scară largă în dezvoltare, iar la capitolul design este aproape cel mai avansat Morgan din toate timpurile!
  • Super 3 este primul model al companiei cu o caroserie monococă. Este fabricat în principal din aluminiu. Este mai lung cu 120 mm decât predecesorul său: 3.581 mm. Lățimea – 1.850 mm, înălțimea – 1.132 mm.
  • Un acoperiș nu este prevăzut deloc. Inserţii din metal și materiale impermeabile au fost folosite pentru decorul cabinei cu doar două locuri pentru pasageri. Scaunele pot fi tapițate în vinil, piele sau țesătură specială cu impregnare hidrofugă.
  • Coloana de direcție este reglabilă pentru prima dată în înălțime și adâncime. Există şi posibilitatea de a regla setul de pedale, precum și un mic încălzitor pentru picioare. Contoarele panoului de bord sunt complet digitale, iar un buton de pornire a motorului este ascuns sub un capac. Au apărut chiar şi porturi USB, însă doar pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
  • Aspectul îi este complet refăcut. Dacă pe modelul anterior motorul de motocicletă atârna literalmente pe nasul mașinii, acum se află în limitele ampatamentului și chiar ascuns sub o capotă.
  • Sub capotă se află un motor natural aspirat Ford Dragon, cu trei cilindri şi volum de 1.5 litri, cunoscut de pe modele precum Fiesta sau EcoSport. Produce 118 CP și 150 Nm. Iar pentru că Super 3 cade sub incidența categoriei de motociclete, conform documentelor, propulsorul îi corespunde standardelor de mediu Euro 5a.
  • Cutia de viteze a rămas cea veche – una manuală în cinci trepte de la roadsterul Mazda MX-5, dar acum este instalată fără un adaptor special care a fost necesar pentru a funcționa cu fostul motor. Pe singura roată din spate tracțiunea este transmisă de o curea de distribuție.
  • Mai aflăm că motorul este răcit cu lichid, motiv pentru care are două radiatoare situate în prize mari de aer de pe părțile laterale ale “fuzelajului”. Suspensia independentă frontală este proiectată din nou, fiind acum posibilă alungirea braţelor și îmbunătățirea cinematicii datorită spaţiului eliberat. Special pentru noul produs Morgan a fost dezvoltată şi o versiune specială a anvelopei de motocicletă Avon Speedmaster de 20 inci.
  • Noul roadster cu trei roți s-a dovedit a fi considerabil mai greu decât predecesorul: 525-550 kg vs 635 kg. Timpul de accelerare până la 100 de km/h este de aproximativ șapte secunde, iar viteza maximă este limitată la 209 km/h.

Vânzările vor demara din luna iunie, la un preţ de start de 42.000 de lire sterline. Clienţii vor mai avea acces la peste 200 de accesorii pentru personalizare.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise