(video) Premieră pe Nürburgring: Noul VW Golf GTI Clubsport facelift

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Pentru cei care doresc anume un VW Golf GTI facelift, nu Golf R, dar să fie ceva mai potent, a fost lansat noul Golf GTI Clubsport facelift. Premiera a avut loc în cadrul legendarei curse de anduranță de 24 de ore de la Nürburgring.

Dacă un GTI standard produce acum 265 CP, versiunea Clubsport vine cu 35 de cai suplimentari. Rămâne deci în continuare cel mai puternic Golf cu tracțiune față.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă rămâne același benzinar turbo de 2.0 litri și cu patru cilindri (EA888 LK3 evo4), care produce 300 CP și 400 Nm. Propulsorul este cuplat la un DSG cu șapte trepte. Este capabil de 0-100 km/h în 5.6 secunde, precum anterior. Viteza maximă este setată la 250 km/h, însă cu pachetul opțional Race (include eşapamentul opţional Akrapovič) poate fi mărită la 267 km/h.
  • Hatchback-ul mai este echipat standard cu un diferențial frontal cu blocare controlată electronic şi o servodirecţie progresivă, iar suspensia adaptivă DCC este oferită contra cost.
  • Sistemul electronic de rulare are un mod Special dezvoltat special pentru condus pe Nürburgring, care înmoaie puțin suspensia pentru circuit. Performanța maximă a modului este obținută prin intermediul unei configurații verticale specifice a DCC și a unei configurații dinamice laterale modificate a Vehicle Dynamics Manager.
  • Vizual, un Volkswagen Golf GTI Clubsport se deosebește printr-o altă bară de protecție frontală, de pe care s-au eliminat luminile de zi. Jantele sunt acum de 19 inchi, opțiune fiind o altă jantă forjată ușoară de numai 8 kg bucata. Un spoiler posterior mai mare și terminații de eșapament mai mari se remarcă la posterior.
  • Farurile standard sunt LED Plus. Pentru prima dată, vehiculul prezintă, de asemenea, logoul VW iluminat în partea din față. 
  • Interiorul dispune de scaune sport premium în tapiţerie standard ArtVelours. Inserțiile ușilor sunt, de asemenea, finisate în acest elegant și robust material. Un pachet de piele și climatizare a scaunelor (încălzire și ventilație) sunt opţiuni. Precum şi inserţiile decorative din fibră de carbon autentică.

La dealerii europeni, Volkswagen Golf GTI Clubsport facelift va apărea abia în octombrie, așa că prețul nu a fost încă anunțat. Mașina va costa în jurul a 50.000 de euro sau chiar puțin peste.

Premiera mondială coincide cu celebrarea celei de-a 50-a aniversări a Golfului. Şi o mașină cu adevărat unică a participat la cursa de anduranţă, un GTI Clubsport 24h cu 348 CP.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise