(video) Premieră: Pentru prima dată BRABUS încarcă sedanul E-Class cu 900 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

BRABUS a decis să aducă şi sedanul Mercedes-Benz E-Class în familia “rachetelor”. Pentru prima dată modelul de performanţă E 63 S AMG se alege cu unitatea de propulsie BRABUS ROCKET 900 V8 twin-turbo, care are să ofere, evident că, 900 de cai putere!

Caracteristici cheie:

  • Motorul V8 de sub capotă este modificat destul de serios. Volumul său a fost mărit de la 4.0 la 4.5 litri (mai exact de la 3.982 la 4.407 cm3), s-a instalat un alt arbore cotit, noi biele, pistoane mai mari şi forjate, precum şi cilindri măriţi în diametru până la 84 de mm. Cursa cilindrilor a fost extinsă la 100 mm. Consumă acum minimum benzină cu cifră octanică 98, iar uleiul recomandat este de la Motul.
  • Noi sunt şi turbocompresoarele (fac posibilă o presiune maximă de 1.4 bar), sistemul de răcire şi admisie, pompele de alimentare cu carburant, eşapamentul din oţel inoxidabil cu supape active şi terminaţii din titan/carbon (cu downpipes-uri mai mari cu un diametru de 75 milimetri, catalizatori metalici și filtre speciale de particule), etc. Unitatea electronică de control a fost la fel recalibrată.
  • Interesant este că toate modificările făcute respectă standardul strict de emisii EURO 6D ISC-FCM. Iar pentru motor se oferă o garanţie de trei ani sau 100.000 de km parcurşi. Consumul mixt de benzină declarat este de 9.1 litri la 100 km parcurşi.
  • Astfel, unitatea de propulsie a ajuns să genereze 900 de CP (+315) la 6.200 rpm şi un cuplu maxim de 1.250 Nm (de la 2.900 rpm), însă limitat electronic la 1.050 Nm pentru a proteja motorul.
  • Puterea este transmisă spre toate cele patru roţi printr-un sistem 4MATIC+ şi cutia de viteze sport SPEEDSHIFT MCT cu nouă raporte, care pot fi comutate şi manual cu noile padele din aluminiu din spatele volanului.
  • Acum poate realiza 0-100 km/h în doar 2.8 secunde, 0-200 în 9.7 secunde, 0-300 în 23.9 secunde, iar viteza maximă poate urca până la 330 km/h (pentru a păstra anvelopele).
  • La exterior modelul adoptă un pachet aerodinamic din carbon (aplicaţiile pot avea finisaj lucios sau mat) cu elemente distinctive BRABUS ROCKET și mai multe embleme. Toate părţile cromate și plastice de pe caroserie sunt vopsite în culoare neagră.
  • Jantele de top pot fi unele forjate de 21 inci. Cele de pe maşina din imagini sunt BRABUS Monoblock “PLATINUM EDITION” Z vopsite în SIGNATURE BLACK. Au un design cu 10 spiţe şi o greutate redusă, fiind acoperite cu anvelope ContiSportContact 6 de mărimi 9Jx21 65/30 ZR 21 pe puntea din faţă şi 10.5Jx21 305/25 ZR 21 pe puntea din spate.
  • Un BRABUS Suspension Module pentru suspensia pneumatică permite micşorarea gărzii la sol cu 20 mm.
  • Interiorul poate fi personalizat după dorinţa proprietarului cu cele mai calitative materiale, în orice culoare dorită. La acestea se adaugă şi alte accesorii, precum şi un sistem de iluminare ambientală personalizat.

Noul BRABUS 900 poate fi comandat ca o mașină completă, gata făcută. Alternativ, BRABUS poate transforma orice Mercedes-AMG E 63 S 4MATIC+, deja aflat în proprietatea clientului, la acest nivel de performanță sau altul inferior.

Automobilul din imagini se vinde chiar acum pe brabus.com şi costă 275.524 euro fără TVA german.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise