(video) Premieră: Skoda lansează un facelift pentru Karoq. Ce este nou

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Skoda a decis să marcheze ultima zi a toamnei prin lansarea lui Karoq facelift. După Octavia, acesta a fost al doilea cel mai popular model al mărcii în termeni de vânzări/livrări în 2020. De când a fost introdus, în 2017, a ajuns la peste jumătate de milion de clienţi, inclusiv din Republica Moldova.

Modelul a beneficiat de un schimb de look ce îl face mai atrăgător vizual, un interior modernizat, însă la capitol tehnic a rămas acelaşi, semn că încă nu s-a maturizat destul de mult pentru a adopta unităţi de propulsie hibride, de exemplu?

Caracteristici cheie:

  • Dispune de noi bare de protecție, o grilă de radiator actualizată şi mai lată, un spoiler posterior alungit, noi modele de jante, inclusiv optimizate aerodinamic (între 16-19 inci). Modelele cu tracțiune integrală au elemente noi sub partea inferioară care acoperă rezervorul de combustibil și suspensia independentă spate.
  • Toate cele menţionate au permis reducerea coeficientului de rezistență aerodinamică cu 9%: acum Cd este egal cu 0,30.
  • Farurile sunt împărțite în continuare în două secțiuni, însă forma lor a fost modificată pentru a include lumini de zi la nivele diferite. În echipare de bază se oferă faruri LED şi anti ceaţă pe halogen. Opţional au devenit disponibile faruri Matrix LED: în acest caz, secțiunile superioare și inferioare au diode și funcționează sincron, iar lumina anti ceață este implementată într-un mod separat.
  • Noile sunt şi stopurile LED, mai compacte decât precedentele. Pe maşinile cu echipări scumpe au o animație luminoasă la conectare şi semnalizatori dinamici de direcţie.
  • În continuare se va putea opta pentru specificația Sportline, care se distinge printr-un kit exterior în culoarea caroseriei, decor negru, jante de 18 inci, scaune sport cu tetiere integrate, etc.
  • Pentru interior se anunţă noi opțiuni pentru materialele de finisare, inclusiv un Eco Pack, care utilizează materiale reciclabile precum sticlele PET. Iluminarea cu LED-uri a fost schimbată, iar de reglaje electrice pentru scaun se poate bucura şi pasagerul din dreapta şoferului.
  • Standard se oferă un panou de bord digital cu monitor de 8.0 inci şi grafică fixă. Opţional este unul de 10.25 inci cu multiple opţiuni de afişare şi personalizare. Oferta de sisteme multimedia este variată, putând fi alese în combinaţie cu ecrane de 6.5, 8.0 sau 9.2 inci.
  • În continuare, în dependenţă de piaţă, se poate comanda o banchetă posterioară cu trei secțiuni – VarioFlex – cu reglare longitudinală și posibilități largi de transformare (până la 1.810 litri).
  • În termeni de asistenţă a fost adăugat un sistem de frânare automată la deplasarea în marșarier. Travel Assist încorporează cinci până la opt sisteme de asistență, inclusiv Predictive Cruise Control, Adaptive Lane Assist și o versiune nouă a Traffic Sign Recognition. Sistemul opțional Crew Protect Assist reacționează la coliziuni iminente pentru a preveni un accident sau pentru a reduce la minimum gravitatea consecințelor acestuia. Până la nouă airbaguri pot fi selectate pentru instalare.
  • Sub capotă va putea fi instalat: un benzinar 1.0 TSI (110 CP/200 Nm), un TSI de 1.5 litri (150 CP/250 Nm) sau un turbodiesel în două versiuni de putere (116 sau 150 CP). Karoq Sportline vine cu TSI de 2.0 litri (190 CP/320 Nm). Cutia de viteze poate fi mecanică în şase trepte sau DSG cu şapte trepte. AWD se oferă doar în combinaţie cu cel mai puternic diesel şi benzinar.

Skoda Karoq facelift va apărea pe piața europeană în primăvara lui 2022.

Evenimentul digital de prezentare în reluare:

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata