(video) Premieră: Un nou model de la Lynk & Co – 08

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Lynk & Co, o marcă auto creată în 2016 de Geely şi Volvo, prezintă al optulea model din gamă – 08 – astfel că aproape toate cifrele de la 1 la 10 sunt deja ocupate!🙂

Şi dacă până acum toate cele lansate au avut la bază platforma CMA (Compact Modular Architecture), cea iniţial dezvoltată de Volvo pentru mașini mici, iată că a venit timpul pentru utilizarea CMA 2.0!

Caracteristici cheie:

  • Măsoară 4.820 x 1.915 x 1.685 x 2.848 mm în lungime, lăţime, înălţime şi ampatament, ceea ce înseamnă că este puțin mai mare decât BMW X4, Mercedes-Benz GLC sau Volvo XC60. Are uși fără cadru la geamuri și o serie de soluții de design interesante. Noul stil al mărcii a fost anunţat preliminar de conceptul The Next Day din 2022.
  • Arhitectura corporativă a blocurilor optice pe două nivele a fost păstrată, dar a suferit modificări: luminile de zi LED sunt combinate în blocuri sub forma literei H și se extind aproape până la parbriz. Secţiunea centrală dintre farurile principale, cea care le conectează vizual, conţine 32 de LED-uri şi se aprinde singură când proprietarul se apropie cu cheia de mașină.
  • Standard vine pe jante la 21 inchi. Priviţi şi ce design original au oglinzile retrovizoare laterale, dar şi câte camere conţin în total, inclusiv pe suport.
  • Planşa de bord din cabină este realizată într-un stil tipic modern, cu două monitoare generoase de 12.3 şi 15.4 inchi. De asemenea, este prevăzut un head-up display a cărui imagine „atârnă” la zece metri în fața mașinii. Apropo, Lynk & Co 08 este prima mașină care foloseşte noul sistemul de operare Flyme Auto de la Meizu (un producător chinez de smartphone-uri care a fost de curând achiziţionat de holdingul Geely).
  • Original sunt realizate mânerele de care să apuci pe interior uşile, iar pentru a le deschide electromagnetic din cabină se folosesc nişte butoane. Controlul cutiei de viteze se realizează printr-o manetă din partea dreaptă a coloanei de direcţie. Printre altele are un acoperiș panoramic (fără secțiune glisantă), un scaner facial și un sistem audio Harman Kardon cu 23 de difuzoare (inclusiv în tetiere şi montanţi). Special pentru 08 a fost creat şi un nou set de sunete de însoțire/avertizare.
  • Detalii despre ce are sub capotă nu există deocamdată, însă s-a anunţat că va folosi o unitate de propulsie nouă din familia Lynk E-Motive. Asta înseamnă că va fi un plug-in hybrid cu benzinar turbo de 1.5 litri, asistat de un motor electric (probabil motorul termic va servi drept generator de energie electrică). Suspensia spate este una multi-link.

Toate detaliile vor fi făcute publice în timpul primului debut public la Salonul Auto de la Shanghai din aprilie. Pe piaţa chineză va apărea din această vară.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise