(video) Primele detalii despre un nou SUV electric pentru Europa, marca Toyota! Iată cum ar putea arăta

Toyota a anunțat astăzi că ne va arăta preliminar un model nou-nouț pe baterii, dedicat pentru Europa. Este vorba despre un SUV de dimensiuni medii, electric evident, bazat pe viitoarea platformă e-TNGA.

Mai multe detalii urmează să fie dezvăluite în lunile următoare. În această etapă, au fost lansate doar o siluetă stilizată și detalii despre arhitectura platformei.

Modelul de previzualizare, fără nume deocamdată, va fi bazat pe noua platformă e-TNGA a Toyota. Datorită designului său inteligent, aceasta este atât extrem de versatilă, cât și ușor de adaptat pentru o gamă de tipuri de produse.

Principiul de bază al arhitecturii este că are o serie de elemente cheie care rămân fixe, în timp ce altele variază. Această abordare permite variații în lățime, lungime, înălţime şi ampatament.

e-TNGA mai poate fi dotată cu tracțiune față, spate sau integrală, dar și cu o gamă largă de capacități ale bateriei și ale motorului electric pentru a se potrivi diferitelor tipuri de vehicule și profiluri de utilizare.

Prin folosirea acestei abordări versatile, timpul de dezvoltare a diferitelor variante de produse poate fi redus, iar modelele individuale pot fi dezvoltate în paralel.

Primul model bazat pe e-TNGA a fost deja dezvoltat și este pregătit pentru producție! Fabricarea-i va avea loc la întreprinderea Toyota ZEV din Japonia.

Reieşind din imaginea teaser cu profilul maşinii care ne este arătat la moment, putem presupune cu o doză mare de încredere că modelul va arăta precum prototipul care a fost schiţat şi prezentat atunci când Toyota a anunţat despre lansarea e-TNGA în 2019. Pe baza aceluiaşi SUV electric ar putea fi construit noul Subaru Evoltis.

Cmentariile sunt închise