in , , ,

(video) Primul autobuz de serie cu sistem de conducere autonomă de nivel 4 din Europa și SUA a fost dezvăluit în Turcia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo ;)

Constructorul Karsan a lansat un model de autobuz Atak, care este propulsat cu ajutorul unui motor electric și care se poate deplasa în regim autonom chiar şi fără șofer. Astfel, producătorul semnalează faptul că este gata pentru a dezvălui lumii tehnologiile sale futuriste, acesta fiind, conform oficialilor turci, primul autobuz cu conducere autonomă din Europa și SUA.

Noul Autonomous Atak Electric poate călători pe străzi fără un șofer (uman), fapt posibil grație echipării cu senzori LiDAR, în jurul său. Autobuzul vine cu tehnologii inovatoare, cum ar fi un radar de ultimă generație, în partea din față, procesare de imagine de înaltă rezoluție cu camere RGB și siguranță suplimentară la conducere, datorită camerelor cu imagini termice. Oferind o experiență de conducere autonomă de nivel 4, în combinație cu aceste tehnologii, Autonomous Atak Electric poate conduce singur, pe un traseu predefinit.

Capabil să atingă o viteză de până la 50 km/h, indiferent de condițiile de drum, noaptea și ziua, în modul de conducere autonomă, autobuzul poate îndeplini în mod autonom sarcini efectuate, anterior, de un șofer uman, cum ar fi oprirea în stațiile de autobuz de pe traseu, gestionarea pasagerilor pornire/oprire, navigare prin sensuri giratorii, căi de circulație sau semafoare, etc.

Modelul ales pentru a implementa autonomia a fost deja existentul Karsan Atak Electric de opt metri lungime. Echipa de cercetare și dezvoltare a constructorului a colaborat strâns cu ADASTEC, o companie de tehnologie din SUA. Software-ul autonom de nivel 4, dezvoltat de americani, a fost integrat în arhitectura electrică-electronică și în software-ul vehiculelor Atak Electric.

Acest nivel de autonomie este posibil în combinație cu echipamentul drive-by-wire și cu softul dedicat ce procesează și direcționează informații în senzori tehnologici. Acest autobuz este alimentat cu baterii de 220 kWh, dezvoltate de BMW i, care sunt capabile să producă un cuplu de 2.500 Nm, cu o putere a motorului de 230 kW (313 CP). Având o autonomie de 300 km, Autonomous Atak Electric are o lungime de 8.3 metri și poate transporta până la 52 de pasageri.

Autonomous Atak Electric, mulțumită senzorilor cu care este dotat, reușește să ofere șoferului o vizibilitate la 360 de grade, poate naviga cu ușurință pe drumuri și poate analiza traficul, pe lângă faptul că are “conștientizare situațională”. În acest fel, sistemele de acționare sunt controlate prin sisteme electronice fără conexiune mecanică.

Autobuzul, care are sisteme de asistență la conducere ce depășesc funcțiile ADAS, este echipat cu senzori LiDAR avansați, care funcționează eficient chiar și în cele mai dificile unghiuri, pe distanțe de până la 120 de metri. Acest lucru este posibil mulțumită unor raze laser care permit detectarea 3D a obiectelor înconjurătoare, cu o precizie de câțiva centimetri. Mai mult, undele radio emise de radarul frontal identifică obiecte în mișcare până la 160 de metri distanță, în toate condițiile meteorologice.

Noul autobuz electric autonom poate măsura distanța față de obiecte și le poate identifica prin procesarea imaginilor de înaltă rezoluție, cu șase camere RGB, montate pe diferite părți ale vehiculului, și poate distinge cu ușurință între vehicule, pietoni sau alte obiecte. Pe de altă parte, poate detecta schimbările de temperatură ale ființelor vii din jurul vehiculului, fără a fi afectate de condițiile de lumină și de vreme, oferind, astfel, o siguranță suplimentară în privința pietonilor și a altor creaturi vii.

Autobuzul mai are integrate hărți de înaltă rezoluție, care transmit informații de localizare extrem de precise, GNSS, accelerometre și senzori LiDAR, permițând stabilirea exactă și sigură a locației vehiculului.

Termenul de livrare a unei comenzi pentru Karsan Autonomous Atak Electric este de 5 luni, cu o lună mai mult decât în cazul modelului Atak Electric. Preţul i se comunică la solicitare.

Subliniind faptul că vehiculele electrice Atak și Jest au atins, deja, borna de 1 milion de mile parcurse, ceea ce înseamnă că vehiculele sunt fiabile și durabile, trendul de autonomizare continuă. Gama de vehicule electrice Karsan este văzută ca o piatră de temelie pentru cele cu conducere automată. S-a început cu Atak, dar și Jest Electric Autonomous este, de asemenea, în cărți.

Fiecare produs lansat de Karsan de acum încolo va fi autonom-compatibil. Va fi posibilă adaptarea la toate caracteristicile autonome de nivel 4. Între timp, investițiile Karsan în vehicule electrice continuă, la viteză maximă. Vehicule complet electrice din segmentul de 12-18 metri vor fi, în curând, pe șosele.

“Aducem pe piață un vehicul de transport public cu adevărat autonom, echipat cu un sistem de management central, care permite comunicarea constantă cu vehiculele, intervenția umană, atunci când este necesar, și schimbul de date cu software de terță parte. Este capabil să atingă viteze de până la cincizeci de kilometri pe oră, în modul de conducere autonomă – fie în timpul zilei, fie noaptea, fie în condiții de drum ploios sau înzăpezit. Mulțumită capacităților sale superioare, Autonomous Atak Electric poate intra în stațiile de autobuz de pe traseu, poate gestiona trecerea/coborârea pasagerilor și trece prin sensuri giratorii sau semafoare. Astfel, va reduce la minimum riscurile, făcând traficul mai inteligent.

În doar doi ani, am vândut aproximativ 200 de autobuze Jest Electric și Atak Electric, pentru a fi operate în 30 de orașe europene diferite. Acum, este timpul pentru Autonomous Atak Electric. În calitate de companie care produce vehicule de transport public, există un motiv important pentru care ne îndreptăm pe calea vehiculelor autonome. Spre deosebire de autoturisme, vehiculele de transport public au anumite rute. Prin urmare, ne așteptăm ca «transformarea autonomă» să fie mult mai rapidă pentru transportul public, spre deosebire de autoturisme. Credem că transformarea autonomă va progresa cu 15-20 de ani, pentru vehiculele de transport public”, a afirmat Okan Baș, CEO Karsan.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab