(video) Probleme grave depistate în construcţia bd Ştefan cel Mare şi Negruzzi. Ce spune raportul de expertiză

Renovarea bulevardului Ștefan cel Mare, finisată acum câţiva ani, a fost realizată necalitativ! Aceasta este concluzia principală care reiese dintr-un raport al unei companii de expertiză din Belarus, selectată în urma unui concurs să verifice starea lucrurilor în perioada noiembrie 2019 – martie 2020.

Din câte poate aţi observat şi voi, pe carosabil există la ora actuală mai multe denivelări, gropi pe unele trotuare şi alte lucruri care nu ar fi trebuit să apară într-un termen atât de scurt de la darea în exploatare.

Într-o situaţie similară a ajuns şi bd. Constantin Negruzzi.

Potrivit primarului general Ion Ceban, problemele la făgașe – 1.742 de metri liniari, crăpături – 4.851 de metri liniari, desprinderea stratului de uzură – aproximativ trei metri pătrați, tasări – aproximativ şase metri pătraţi – toate ar fi motivul denivelărilor care s-au format accentuat în preajma staţiilor de așteptare a transportului public.

Tot Ion Ceban a spus că nu a fost aleasă mixtura corectă de masă a asfaltului, conținutul de piatră spartă în masa asfaltică, nu s-a respectat stratul de bitum şi nici proporția de pietriș, printre altele.

Interesant mai este de aflat că firma care a executat lucrările de reabilitare a bulevardului Ștefan cel Mare și a bulevardului Constantin Negruzzi a intrat în insolvabilitate! Toate aceste “manevre” ciudate au şi servit drept motiv pentru care primarul va transmite materialele la Procuratură pentru investigarea situaţiei şi tragerea la răspundere a persoanelor care se vor găsi eventual vinovate de lucrările prost realizate.

Amintim că Bulevardul Ștefan cel Mare face parte dintr-un proiect care prevede reparaţia a şase artere din centrul capitalei pe bani contractați de la BERD și BEI. Suma împrumutului a fost de 20 de milioane de euro, dintre care 7 milioane au fost dedicate drumului central.

Mai multe informaţii din raport AICI!

https://www.facebook.com/i.ceban.public/posts/621085975161948

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

https://autoblog.md/foto-se-surpa-incet-asfaltul-pe-bd-stefan-cel-mare-iata-ce-a-surprins-un-sofer-cand-statea-oprit-la-semafor/

Cmentariile sunt închise