(video) Producția noului INEOS Grenadier este pe cale să înceapă! Va putea fi cumpărat şi deservit în România

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

INEOS Automotive a anunțat că registrele de comenzi pentru noul Grenadier 4×4 se vor deschide pe 18 mai, câteva mii de oameni aşteptând cu nerăbdare această zi. Se va lansa în mai multe versiuni, ușoare de configurat cu o gamă largă de opțiuni și accesorii, pentru a satisface nevoile exacte ale proprietarilor.

În funcție de piață, Grenadier este disponibil ca un Utility Wagon cu două sau cinci locuri, ori în format Station Wagon cu cinci locuri. Utility Wagon este pentru cei care au nevoie de un 4×4 “dezbrăcat”, dar totuși cu păstrarea confortului și rafinamentului așteptat de la un vehicul modern.

Modelul cu două locuri are o podea plată pe toată lungimea rămasă, capabilă să accepte spre încărcare un europalet.

Modelul Station Wagon are cinci locuri, al doilea rând fiind poziționat mai în spate decât în ​​varianta Utility cu cinci locuri, pentru a oferi echilibrul optim între sarcina utilă și spațiul pentru ocupanţii locurilor spate.

INEOS Grenadier Utility
INEOS Grenadier Station Wagon

Pe lângă specificațiile standard, INEOS Automotive îl va oferi în două ediţii preconfigurate: Grenadier Trialmaster, hardcore, pregătit pentru off-road extrem și expediții istovitoare, alături de Grenadier Fieldmaster – pentru cei cu un stil de viață aventurier care au nevoie de un vehicul care să-i ducă împreună cu tot echipamentul acolo oriunde doresc să meargă.

De la momentul lansării, INEOS va oferi o gamă largă de opțiuni de montare din fabrică și o gamă largă de accesorii. O abordare open-source înseamnă că viitorii clienţi vor putea ataşa de maşină kituri chiar şi după cumpărare, iar punctele de acces electrice precablate înseamnă că montarea luminilor și a altor accesorii alimentate va fi uşoară.

Aşadar, cărţile de comandă și un configurator online actualizat vor fi disponibile începând cu 18 mai. O plată a unui depozit – rambursabil până la semnarea contractului de vânzare – asigură un slot de producţie şi un loc în rând.

INEOS Automotive a desemnat deja peste 160 de puncte de vânzări și service în întreaga lume, iar până la sfârșitul anului 2022 intenționează să dezvolte o rețea de 200 de puncte în 50 de țări, incluzând grupuri renumite de dealeri auto, specialiști 4×4 și distribuitori de echipamente agricole.

Un astfel de punct va exista şi în România! Compania Automobile Bavaria se va ocupa de comercializarea modelului. INEOS colaborează cu acest distribuitor şi în vederea amenajării unui showroom în Otopeni, care urmează să fie finalizat și să își primească clienții în următoarele câteva luni, după inaugurarea din această vară!

Producătorul va mai asigura un program de training intensiv pentru partenerul de distribuție și pentru tehnicienii de service.


Fabrica din Hambach (Franţa) este pe cale să înceapă producția maşinilor de serie din iulie 2022. Iată unde se va produce:

Tot ce trebuie să ştii despre acest SUV interesant, află din acest playlist video.

Broşura oficială cu toate detaliile tehnice, motoare şi alte cifre, alături de un price list britanic:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/04/INEOS-Grenadier_Digi-Brochure_English-UK_FINAL_v2.pdf”]
[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/04/INEOS-Grenadier_MY23-Price-List_UK_Version-1.0_April-2022.pdf”]

Cmentariile sunt închise