(video) Prototipul GR GT3 a intrat la teste pe Nürburgring! Indicii despre noul supercar Lexus

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Fotografii spioni au surprins imagini cu un prototip de mașină stradală care se așteaptă să devină succesorul supercarului Lexus LFA. Se confirmă astfel că Toyota și Lexus lucrează la un proiect care ar putea aduce beneficii ambelor mărci, deși în moduri diferite.

În ianuarie 2022, Toyota a dezvăluit conceptul GR GT3, după care i-a brevetat designul, afirmând că abordarea GAZOO Racing va fi aceea de a utiliza „feedback-ul și tehnologiile rafinate prin participarea la diverse activități de motorsport pentru a dezvolta atât mașini GT3, cât și mașini de serie și pentru a promova în continuare realizarea unor mașini din ce în ce mai bune, create pentru motorsport”.

Din câte se pare, TOYOTA GAZOO Racing va face campanie cu GR GT3 pe pistă. De cealaltă parte, pe drumurile publice va ajunge aceeași mașină, însă cu design specific și cu embleme Lexus!

Indicii despre noul supercar

Prototipul surprins în apropiere de Nürburgring are o capotă lungă, console scurte și faruri într-un design nou. Există, de asemenea, o deschidere mare în capotă pentru admisia aerului și guri de ventilație pentru a lăsa aerul cald să iasă.

Pinii de pe capotă, geamurile fixe din policarbonat și oglinzile retrovizoare sugerează că avem în față o mașină de curse, dar plăcuțele de înmatriculare și anvelopele tradiționale Michelin ne spun că se lucrează și la varianta rutieră.

De asemenea, merită remarcat faptul că acest prototip, deși similar cu unul văzut la teste pe circuitul Spa mai devreme, are un sistem de evacuare cu patru terminații posterioare. Pentru comparație, mașina de circuit are terminații care ies din lateral.

Consolele scurte și capota lungă ne-ar mai spune că motorul ar fi montat frontal, dar central, în limitele ampatamentului, precum este la LFA.

Conform unor informații, conceptul GR GT3 ar putea deveni următorul Lexus RC F. Pe de o parte, denumirea RC nu a fost niciodată asociat cu tipul de performanță pe care îl așteptăm de la ceva cu o răcire și o aerodinamică atât de extinse. Dar pe de altă parte, poate că Lexus vede valoarea în mutarea unui nume existent mai sus pe piață.

Ar mai trebui de subliniat faptul că există și un concept total diferit, numit Electrified Sport, ce previzualizează o mașină sport electrificată, care ar putea intra în producție în calitate de Lexus LFR. În aceste circumstanțe nu este exclusă o dublă ofertă în termeni de propulsie, poate chiar și design.

Cmentariile sunt închise